[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminat cu LED-uri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Chezan_v
Junior member
[Avatar]

IP:

Poate pentru unii sunt amanunte neimportante, dar pe mine ma incanta ideea de 50.000 de ore de functionare, consum redus, rezistenta la socuri, umiditate, praf etc. Am comandat 15 bucati la o firma care se lauda ca a inlocuit proiectoare halogen de 400w cu proiectoare cu astfel de leduri cu un consum de maxim 24w si cu o durata minima de viata de 10 ani. O sa montez cateva deasupra unui bazin mai mic sa vad ce zic si plantele. Din datasheet-ul ledurilor spectrul seamana foarte mult cu cel al tuburilor osram fluora
http://www.lumileds.com/pdfs/DS51.pdf
Poate nu inteleg eu prea bine cum sta treaba cu lumenii si cu lungimile de unda. O parere in acest sens mi-ar fi de mare ajutor.
[Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi se pare un subiect foarte bun. Sunt si eu curios de acest subiect, mai ales ca in acvariul meu lumina este indicatorul critic (adica indicatorul prezent in cea mai mica cantitate) pentru nevoile plantelor mele.

Asteptam comanetariile batranilor.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Datele tehnice privind consumul si durata de viata par tari de tot
Dar daca ai observat ca led-urile sunt pe culori cea ce nu este bun deloc
Pai cum ai sa pui tu led-urile
Cele de culoare rosie unde si cele de culoare albastra unde
Vei avea acvariu luminat in mai multe culori chiar dac reusesti sa le combini cred ca nu se va uniformiza asa de bine spectrul
Nu prea ai sa ai uniformitate in spectru sa zicem
Ce am vazut interesant saptamana trecuta,este faptul ca in occident panourile publicitare sunt facute din milioane de leduri
Si aratau bestial si se puteau face nenumarate combinatii de imagini pe acelasi panou
Dar ,dac tu vrei sa faci un experiment cu led-uri nimic rau dar numai sa ne anunti si pe noi ce rezultate ai avut
Cine stie ?

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pentru tine , am gasit acest site poate te intereseaza http://www.greenchapter.com/export_product.php?cat=2
se pare ca este o intiativa de a-se lumina acvariile cu led-uri
Succes

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Chezan_v
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu ma refeream la o combinatie de leduri colorate ca sigur nu o sa reusesc eu sa obtin spectrul care trebuie.
Ce fabrica baietii aia e departe de ceea ce vreau eu sa fac. Nu ma complic cu controler RGB, vreau sa folosesc direct leduri luxeon albe.
[Yahoo!]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Asi vrea sa-mi dau si eu o parere...
Ma gandesc ca totusi o insiruire repetitiva de leduri...sa zicem alb rosu albastru si iar alb rosu...etc...legate in paralele ca sa asigure functionarea lor chiar daca unu se duce, ar putea da totusi un spectru cat de cat uniform.
Oricum o planta ar primi raze incidente de la fiecare din ele nu?
Este o idee noua si trebuie luata in considerare..cine stie unde se ajunge...
[Email] [Yahoo!]
Chezan_v
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai asta vroiam eu sa aflu, daca mai este nevoie si de alta, sau alte culori sau e suficient spectrul ledului respectiv. In link-ul din primul post e dat mai la sfarsit si spectrul ledului.
[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

Am incercat si eu acum un an sa fac o bagheta cu leduri albastre dar am renuntat repede din lipsa de dibacie. Oricum ideea e de actualitate si din moment ce ai comandat deja ledurile cred ca esti pionier in domeniul asta. Cred ca la inceput ar trebui sa mergi pe alb pur si daca te mai tine rabdarea si banii sa incerci pe o combinatie de albastru rosu si portocaliu.
Mitica
Member

IP:

Ti-au venit led-urile? Cum merge?
Uite aici un link util. Tipul respectiv e un meserias si am vazut ca si-a prezentat realizarea la AGA 2006. Eu zic ca asta e viitorul dar la momentul asta e destul de scump sa realizezi un iluminat 100% cu leduri.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: