[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Microsorum pteropus  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Am o roca plina cu Microsorum...care s-a fixat bine de ea...radacinile crescute foarte bine, pui foarte multi...toate bune si frumoase...Dar care este problema: frunzele cresc dar cam de la treimea superioara capata un aspect diferit de restul frunzei...devine ceva mai transparenta...parca ar putrezi...si apar gauri. Nu stiu cum asi putea rezolva problema asta. Restul plantelor din acvariu sunt ok...
Bazinul are 70/40/40, lumina 4 tuburi cu descarcare in gaz (mai folcloric spus neoane ) doua TLD 830 un Osram lumilux si un fluora. Nu folosesc fertilizanti lichizi (deoarece ma tem de alge). Apa o schimb cam un sfert la 3-4 zile. Filtru intern simplu (Resun). Substrat: amestec de turba cu nisip si granule de laterita (intr-adevar un brand mai putin intalnit...Sun Sun )...si cuartita deasupra cam 4 cm...adaos de CO2 de la sticla cu drojdie si zahar.
Ceva sugestii si pareri?
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu la ce te referi. Am impresia ca a mai pus cineva demult un post pe tema asta. Nici eu nu sunt multumit de cum imi arata Microsorium pteropus fata de ce am vazut prin alte acvarii ca acesta de aici. S- a zis ca vrea mult CO2 dar nu si lumina multa, apa mai "rece", etc. Eu am incercat de toate, dar tot arata "ars" si gaurit, ceva in genul asta. Poate ne spune cineva secretul unui Microsorum pteropus verde si "curat".

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Ce ma intriga este faptul ca am un amic care are bazinul plin cu planta asta...arata demential...si nu foloseste nici un fel de fertilizant...nici macar nu are nimik in substrat...doar pietris simplu...poate il conving sa faca o poza...nu-i greu de explicat conditiile in care o tine: acvariu 200 L, trei tuburi (TLD 965, Aquarelle acestea doua de 30 W, Fluora de 18 W), si are un filtru home made obtinut prin impartirea partii din spate a bazinului si folosind o pompa resun.in rest nimik mai special...CO2 tot la sticla cu drojdie...asat e..."unii are noroc dom'le"
[Email] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Compara si tu pH-ul, duritatea si temperatura din bazinul tau cu cele din bazinul lui si poate vei gasi raspunsul.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: