[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buturuga  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

In primavara am reamenajat acvariul si am pregatit (ca la carte, sper) o buturuga colectionata anul trecut din natura. Am fiert-o aproximativ 8 ore, am tinut-o pana a doua zi in apa cu sare, dupa care iar am fiert-o. Dupa 5 saptamani nu am mai avut rabdare si am pus-o in acvariu, cu toate ca inca nu se saturase cu apa (!!!).
Zilele astea am vrut sa scot pietrele cu care ancorasem buturuga, si surpriza....dânsa pleosc la suprafata. Ce sa-i mai fac? Mai am ceva plante de adaugat si chiar nu mai am loc de pietre sa o ancorez. Sau pot masca cumva pietrele? Nu prea ma incanta cum arata.
(As posta si poze dar se pare ca-i blocata galeria....sau nu ma pricep eu )
aripel
Member

IP:

incearca sa o fierbi mai mult daca i-ti permite si nu ai plante prinse de ea, si sa nu stea prea mult fara apa, nici macar cand schimbi apa in recipientul in care o ti la"preparat"

aripel is here
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Si ce va rezolva fierberea? Practic sta in apa de7 luni si tot pluteste.
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti incerca sa inlocuiesti pietrele cu o bucata de plumb invelita in silicon si atasata buturugii sau variatiuni pe aceasta tema.
Ori un decor in care pietrele joaca si un rol decorativ (poate si mai multe decat ai acum) pe langa cel de balast.

Daca dupa 7 luni de stat in apa nu se duce singura la fund nici nu o sa o faca fara sa ii atarni ceva de "picioare"
[Yahoo!] [MSN]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Ori un decor in care pietrele joaca si un rol decorativ (poate si mai multe decat ai acum) pe langa cel de balast.

Buturuga e lunga aproape cat acvariul si chiar nu am unde sa mai pun pietre. M-am hotarat totusi sa renunt la bucata asta de lemn si sa caut una mai mica eventual pe care sa o strecor printre plante. Sper doar sa gasesc una care sa-mi si placa.
Urati-mi noroc la cautari
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

poti sa bati doua ,trei cuie in fiecare capat al buturugi
si sa lipesti cu silicon cuiele de fundul acvariului
eu asa am procedat , si mi a mers.
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Asta daca poate ajunge la fundul acvariului, sa lipeasca cu silicon. In cazul asta poate da niste gauri in ea, sa o agate cu niste sarme apoi cu ajutorul unor straifuri de sticla sa lipeasca sarmele de fundul acvariului.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel mai simplu este sa o legi de o piatra cu guta ... piatra fiind ingropata in substrat nu o sa se vada !

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Cel mai simplu este sa o legi de o piatra cu guta ... piatra fiind ingropata in substrat nu o sa se vada !

Interesanta si simpla idee, multumesc
Problema mare cu lipitul cuielor de sticla pt ca asta insemna sa intorc tot acvariul cu "cracii" in sus
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

sau na ca sa nu se vada nailonul de loc bagi un cui / doua si legi de cui noilonuk si pe urma de piatra !
Bine inteles Cuiul il bagi in fundul lemnului !

Mie mi se pare ciudat cum de pluteste ! daca statea scufundata de tot in apa ar fi trebuit sa nu mai pluteasca .. Eu orice lemn am avut luat din natura dupa 2 sapt statea la fund
Succes !

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Am si eu o intrebare un pic deviata de la subiect....dar nu prea mult.
Daca bati cuie in buturuga aia, in cateva luni cuiele alea nu o sa inceapa sa rugineasca? Eu stiam ca o sa ajunga sa schimbe compozitia apei si nu o sa faca bine la pesti. Gresesc undeva?

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: