[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare despre filtru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Snyd
Junior member

IP:

Am citit pe mai multe forumuri ca acel aer introdus in acvariu de catre filtru este inutil si aerarea se face doar prin valuirea usoara a apei.Am doua filtre acasa,unul aquael asap 300 si altul claro 600(momental folosesc claro 600 in care am bagat siporax),exista altele mai bune pentru acvariul meu de 54 l?parca toate filtrene interne arata lafel.Si inca ceva,unii spun ca acel curent produs de filtru trebuie sa fie la suprafata de contact/aer apa,adica sa bata inspre suprafata?nu pot sa il pun sa ,,bata'' pur si simplu orizontal in acvariu?Ajutati-ma va rog.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Valurirea apei mareste suprafata de contact dintre apa si aer, favorizind difuzia aerului in apa. Depinde insa de fauna si eventual flora din acvariu. Daca nu ai multi pesti si nici de talie mare, un skimmer este suficient pentru aerarea apei. Eu am un acvariu de 45 de litri in care am 10 neoni si o sumedenie de creveti. Filtrul esteun Eheim 2211 care valureste foarte putin apa si il “ajut” cu un micro skimmer Eheim. La urma urmei, cea mai buna aerare o face efectul de cascada, adica principiul dupa care functioneaza skimmer-ul.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: