[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor iluminare nano  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ho29702
Junior member

IP:

Intentionez sa achizitionez un nano cub de 20-30 litrii.
Am gasit o oferta interesanta, un nano de 30 litri cu o lampa facuta la comanda.
Acum problema mea (incepator fiind) ca vanzatorul nu stie sa-mi ofere detalii tehnice legate de lampa. (putere, lumina, etc...)
In timp ce eu ma documentez pe subiectul asta, poate cineva mai cunoscator sa-mi spuna cate ceva despre lampa led, pe baza pozelor:
image
image

Evident, sfaturi legate de cat de bine se preteaza pentru un nano plantat, sunt mai mult decat binevenite.
rapper4u
Junior member

IP:

Din ce se vede pe benzile LED ar fi unul dintre urmatoarele modele pentru cele dreptunghiulare
Cele patrate sunt modul 5050 care ar avea cam 0.2 W putere

SMD LED (module) Dimensions (mm x mm) Power (watt)
5733 ------------- 5.7 x 3.3 ---------- 0.5
5730 ------------- 5.7 x 3.0 ---------- 0.5

Asadar 36x0,5 = 18W + 12x0,2 = 2.4W total ~ 20W

Dar pentru ca sunt mari sanse sa fie chinezesti si de proasta calitate as estima undeva la 10 W puterea totala. Poti sa il intrebi ce fel de transformator foloseste, probabil 12V 1A ce ar insemna o putere de 12W
Nu sunt in stare sa iti dau sfaturi daca aceasta lampa iti va fi de folos, o optiune buna din ce vazut pe youtube ar fi proiectoarele de exterior ( https://www.dedeman.ro/brasov/proiector-led-lohuis-apollo-20w/p/1045852 )
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

La prima vedere a lampii as tinde sa zic ca e facuta de Dan Barabas LLD - led light design. Intreaba vanzatorul. Daca e asa, poti sa ai incredere. Vezi pe fbook sau forum lampile facute de el. Sunt simple dar le calculeaza pt dimensiunile acvariului ...si chiar cresc plantele .Iar designul e fain.
ho29702
Junior member

IP:

In primul rand, va multumesc pentru raspunsurile promte.
Ca si completari, este facuta de Dan Barabas si se alimenteaza la 12V.
Doar ca incepator fiind, lampi led facute de Barabas nu-mi spune prea mult, si as fi vrut sa aflu ceva detalii tehnice... de la banalul raport watt/l sa stiu spre ce plante as putea sa ma orientez.

In principiu am aflat ca este undeva la 10-12W, iar alti parametrii probabil ii pot afla de la modelul ledurilor.
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai dai un mesaj pe fbook.
ho29702
Junior member

IP:

Am incercat varianta asta, si tot ce am aflat este ca se alimenteaza la 12V.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: