[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pata alba  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
cotty
Junior member

IP:

salutare ,am o problema cu o femela de scalar -a aparut o pata alba pe o aripioara,de curand a depus .... Acvariu meu este de 80 L (substrat pietris 3-4 mm ,o buturuga,plante echinodorus,anubias,valisneria,temperatura 26 de grade,Pesti:o pereche de scalari,o pereche corydoras,si 2 ancistrusi)Schimb o data la saptamana regulat cam 22 25 de L.
Mentionez ca de curand am pus in apa o solutie antialge Algumin de la Tetra aqua,2capacele jumate la 80 de L,inainte sa pun solutia nu cred ca avea pata.Cand am observat am pus n apa METIFISH(albastru) am lasat o zi am schimbat apoi 20 de L de apa si in dimineatza asta am pus verde de malachit...erau singurele chestii care le aveam .As aprecia daca m-atzi putea,tin foarte mult la perechea de scalari si nu as vrea sa moara femela

just interested
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Descrie mai amanuntit pata aia. Ca forma si marime. E iesita in relief?
Cu siguranta nu e de la Algumin. Nu mai folosi doftorii fara sa stii ce boala e (daca e vreo boala ) doar pentru ca le ai la indemina .
Presupun ca s-au certat scalarii si d-acolo e "rana" de pe aripioara. In cazu' asta nu-i pericol, o sa-i treaca daca nu se mai bat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cotty
Junior member

IP:

image sper sa fi pus bine poza.Daca te uitzi atent vei observa o pata alba putin iesita in relief pe mijlocul aripoarei

just interested
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fa schimb de apa de 1/2, conditioneaza cu aqutan, temperatura 26 de grade, filtrare buna si aerare suplimentara!
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sera AQUTAN este o solutie care contine un complex de vitamine, albastru de metil si contine si anumite elemente care leaga metalele grele si elimina clorul si cloramina. Se adauga in apa acvariului, conform indicatiilor de pe sticla. Daca pata alba continua sa existe si sa evolueze negativ, trebuie adaugat in acvariu si baktopur direct pastile, conform indicatiilor din prospect. Temperatura trebuie sa fie 26-27 de grade, iar aerarea si filtrarea trebuie sa functioneze permanent.
[Yahoo!]
cotty
Junior member

IP:

am pus o poza cu femela de scalar ,la galerie la last aditions o putetzi vedea (femela neagra...iar ata se poate vedea pe fundalul maro de la buturuga)....Inca nu i-a trecut s i-am facut tratament cu baktopur solutie.Nu stiu ce sa ii mai pot face.......Va rog mai venitzi cu sugestii

just interested
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Din ce se vede in poza (destul de neclara), pata nu pare a fi ceva periculos. Urmareste-o.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Cichlidae
Go to: