[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal acvariu 60l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bogo
Member

IP:

Salut!

In primul rand vreau sa-i multumesc lui Silviu pentru ajutor/informatii si tuturor celor care au creat aici aceste articole foarte folositoare.

Dupa primul post in sectiunea "Despre noi" creez si un jurnal.

Ma numesc Bogdan, sunt din Iasi dar de 4 ani locuiesc in Germania.
Sunt la primul meu acvariu, pana acum aproximativ o luna nu aveam nici cea mai mica legatura cu acvaristica(nu ca acum asi avea experienta).

Acvariul
-Juwel 60l
-incalzitor Juwel 50W
-Led Novolux 60
-Filtu extern Eheim 250, are aproximativ 2L eheim substrat pro.
-Bio Co2 (Buteliea este exclusa datorita copiilor mei, 3 respectiv 5 ani)
-Ph Metru electronic

Pentru ciclare am folosit metoda Tropica 90 Days (respectata in proportie de 70-80%), adaugat bacterii pe parcurs.
Dupa aproximativ 10 zile de la inceperea ciclarii am adaugat:
-5 creveti( cred ca Black Cristal)
-4 Zebra Snail(Vittina coromandeliana)
-urmati la cateva zile de 5 Oto.

Dupa ce No2 a scazut sub 0,5 am populat acvariul cu 5 Platy, 3 complet rosii/Korallenplaty*germana(1 mascul si 2 femele) si 2 rosii,coada si aripioare negre/Wagtail*germana (mascul, femela)

Astazi am mai completat cu 3 Guppy albi (masculi).

De la Platy m-am alesc cu aproximativ 6 pui( i-am lasat sa se dezvolte in acvatiu, acvariul are locuri unde se pot adaposti, nu intentionez sa ii pun separat, ii las dupa legile naturii).

In prezent mai am doar un melc, 3 dintre ei i-am gasit intre incalzitor si filtrul intern(am tinut in paralel filtrul intern cu cel extern aproximativ 2 saptamani), erau gata "fierti" si umflati.

De cand am introdus pestii nu mai vad pe timpul zilei mai deloc crevetii, stau ascunsi, posibil sa fie mai activi seara.

Pestii ii hranesc cu granule medium sv.2 de la Elos- o masura pe zi sau 3 masuri mai mici de 3 ori pe zi(am o "lingurita" gradata de 0,4ml sau 0,15ml), in functie de cum am timp. La sanitari le dau Chipsuri, am mai multe sortimente. Crevetii au mancarea lor de la Dennerle.

Am uitat sa mentionez de plante..
- Micranthemum spec. Montecarlo
- Alternathera reineckii Red Ruby
- Ceratopteris cornuta
- Pogostemon helferi
- Hygrophila corymbosa
- Christmas moss si Weeping moss.
- Mayaca versch. Arten
- Bacopa monnieri compact
Toate aceste plante le-am luat fara sa am vre-o idee despre ele, le-am luat impreuna cu acvariul(apoi am descoperit forum-ul)

- Juncus repens (adaugat ieri)
- Alternanthera reineckii 'mini' (adaugat ieri)

Lumina este setata de la 9:00-12:30 si de la 15:00-19:30, cresc sambata la 8 ore si usor usor la 10 ore pe zi.

Cateva poze cu acvariul ziua 1 si pana in prezent.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Sticla acvariului nu era tocmai curata in cateva poze

Nu am deloc imaginatie, plantele cred ca sunt puse haotic, important este ca pestii sa o duca bine.

O seara cat mai placuta !
Bogo
Member

IP:

Am pus astazi un prefitru Eheim si am scos din eheim250 buretele albastru si am completat cu eheim substrat pro.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Arata bine, ai o adevarata colectie de Helferi. Plantele din spate pot fi tunse si replantate (cele stem). Nu uita ca metoda Tropica presupune cresterea programului de lumina
dupa 21 de zile (la 8 ore) si abie dupa 42 de zile cresterea lui la 10 ore/zi iar fertilizarea ramine la 1/2 din doza pina la peste 49 de zile. Daca nu ai alge in cantitate mare,
hraneste Oto cu ceva vegetale (rondele de castraveti, de dovlecel, ...) sau cumpara mincare speciala pentru ei.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Bogo
Member

IP:

Pana acum nu am vazut alge sau s-au ocupat ventuzarii mei de ele impreuna cu melcii si crevetii.
La cateva zile le mai pun spanac oparit/salata si castravete . Pentru sanitari mai am tablete si chipsuri.
Imi plac helferii ... imi plac toate plantele care se aseamana cu aloe vera, plantele micute. Daca stii plante care nu sunt pretentioase poti pune o lista
Plantele stem le-am tuns si replantat, astazi am mai tuns din plante.
Conform tropica sunt intre ziua 38-42, de la ziua 42 pot creste la 10 ore lumina.
Legat de lumina, am ledurile din dotarea acvariului, ar mai fi necesar inca un rand de leduri sau este ok asa?
L.e. nu prea mai vad melcii comunitari, cat timp nu am avut pesti erau mai tot timpul prezenti, de cand am introdus pestii au cam disparut din peisaj...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2018 15:17:30

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Bogo wrote:Pana acum nu am vazut alge sau s-au ocupat ventuzarii mei de ele impreuna cu melcii si crevetii.
La catrva zile le mai pun spanac oparit/salata si castravete . Pentru sanitari mai am tablete si chipsuri.
Imi plac helferii ... imi plac toate plantele care se aseamana cu aloe vera, plantele micute. Daca stii plante care nu sunt pretentioase poti pune o lista
Plantele stem le-am tuns si replantat, astazi am mai tuns din plante.
Conform tropica sunt intre ziua 38-42, de la ziua 42 pot creste la 10 ore lumina.
Legat de lumina, am ledurile din dotarea acvariului, ar mai fi necesar inca un rand de leduri sau este ok asa?

Scuze, nu am recitit tot topic-ul si imi mai scapa cite un detaliu. Este o intreaga discutie legata de lumina pe mai multe topic-uri. Eu am mers in toate acvariile
cu lumina sub 0,5 w/litru. Insa eu nu folosesc led-uri, asa ca mai bine asteptam sa-si spuna parerea colegii care au experienta cu acestea. In orice caz, daca
plantele merg bine eu cred ca nu are rost sa le fortezi. Lumina mai multa + CO2 mai mult + fertilizanti pe masura. Atit timp cit nu intentionezi sa participi la
vreun concurs, eu nu vad rostul fortarii cresterii plantelor

Fii atent la Helferi : cind se inalta si incepe sa emita radacini aeriene, trebuie tuns si replantat. Cu grija, poti obtine in fata un adevarat gazon de helferi.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Bogo
Member

IP:

Bogo
Member

IP:

Stiu ca multi doresc sa scape de melcii comunitari (Physa Marmorata), eu doresc sa ii inmultesc cat mai mult. Am cumparat o caserola si am adaugat putin pietris si 2-3 plante, pus mancare de pesti si am adaugat cativa melci.
Este cineva care imi poate da o reteta de succes pentru a avea 100-10000 melci?
Am vazut dwarf puffer si sincer m-am indragostit de ei (stiu ca sunt agresivi/teritoriali si musca aripioarele altor pesti) ... daca e sa pastrez acvariul asta doar pentru un puffer si oto, o fac cu cel mai mare drag. Doresc un acvariu mai mare, nu stiu pe cand...
Orice sugestie legata de cum pot creste in casa viermi/melci sau orice vietuitoate cu care se poate hrani pufferul e binevenita.

Seara cat mai faina va doresc!

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2018 21:25:57

Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Vezi ca in caserola nu ai filtrare si de la mancare o sa se produca amoniac.
O sa trebuiasca sa faci schimburi dese de apa, altfel o sa moara melcii.

[Nano cu albinute] [Old tree]
Bogo
Member

IP:

Este adevarat ce spui.
Pun apa din acvariu si am in caserola ceva eheim substat pro(nu cred ca ajuta la ceva), cand pun mancarea o scot pe cea ramasa si la 2-3 zile schimb aproape toata apa.

Melcii comunitari ii am din prima zi de ciclare, au supravietuit in cele mai rele conditii
Bogo
Member

IP:

O ultima poza cu setup-ul acesta, toti pestii au fost donati, au mai ramas 3 Oto pe care o sa trebuiasca sa ii dau pentru ca noul setup este pentru un Figure 8.
Din cele 3 femele de Platy a mai ramas doar una, prima a murit la aproximativ o luna dupa boala, a doua a murit acum 3-4 saptamani, iar a treia si-a revenit complet.
A fost o aventura frumoasa, va multumesc pentru sfaturi si ajutor.

image
image

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: