[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PROBLEME DE INCEPATOR  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adriana.mircea
Unripe member
[Avatar]

IP:

Buna seara, tuturor.
In luna decembrie i-am cumparat cadou baietelului meu un acvariu micut (11 l ) si o pereche de betta. In curand masculul a ramas singurel, pentru ca femela a murit. Pe zi ce trecea imi dadeam seama ca, de fapt, cadoul a fost mai mult pentru mine deoarece deveneam tot mai interesata si imi parea rau ca am cumparat betta, caz in care nu puteam pune in acvariu si alti pesti. Asadar am decis: intr-una din zile, am luat pestisorul, l-am inapoiat vanzatorului si am achizitionat doua perechi de guppy si o pereche de xipho. Am mai cumparat ceva plante, un ornament in forma de butoias ... arata dragut acum si sunt extrem de incantata. Ma relaxeaza maxim privindu-i. Dupa umila mea parere, si xipho si guppy vor avea puisori curand. Acum, bineinteles ca as vrea mai mult. Am decis sa iau un acvariu mai mare. Tot citind informatii despre intretinerea acvariilor am sesizat ca fac unele lucruri gresit. Mi-ar prinde bine cateva opinii. De ex, am vazut ca apa nu trebuie schimbata in totalitate - asa cum fac eu. Bine, bine, dar mizeria care ramane pe fundul acvariului, printre pietris? De asemenea, as vrea sa stiu daca este o problema faptul ca doi guppy stau intr-un singur loc, sus la suprafata. Se misca de acolo doar cand le pun mancare. Mananca si se duc la locul lor. Acvariul este micut, nu mi-ar incapea o maternitate daca femelele vor face pui, asa cum se pare. Ce pot face? Pe la jumatatea lui ian am avut doi pui de xipho dar i-au mancat. Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da ia un acvariu mai mare, cand schimbi apa o fac aspirand cu un furtun iar furtunul il apropii de substrat(nisip,sau ce ai acolo) si cu un drum aspiri jegul de la suprafata substratului, are sa vina si ceva nisip nu are nimic il clatesti si il pui inapoi, inca odata ia-ti alt bazin in asta e loc doar pentru un betta, si vezi si de filtru

This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2018 21:52:19

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Imi place ca esti sincera legat de motivatie.

Un acvariu de 11L este in general o idee proasta, singura exceptie sunt acvariile pico facute de acvaristi foarte experimentati.

Eu as incepe cu un acvariu de 200-240L (de ex 100x50x40 cm) sau 100x50x45 cm) cu o canistra externa si o lampa cu neoane T5-HO. Plantezi acvariul cu niste plante easy si il pui la ciclat. Cand e gata, ti-l populezi cu speciile care iti plac. Probabil ca un acvariu comunitar tropical e cea mai buna alegere. Pui livebearers si daca ai suficiente plante, puietul are o sansa de supravietuire.

Eu am vazut muuulte acvarii la viata mea, dar nu-l voi uita niciodata pe cel plantat de la tata de la serviciu. Lucra in Sidex Galati si prin anii '80 aveau intr-o camera de control un cub cu latura de 1m (da, acvariul avea o tona de apa), plantat si plin de livebearers - probabil sute de adulti si puiet. Pe vremea aceea nu exista silicon, totul se facea pe profil metalic sudat si apoi geamurile se chituiau.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: