[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu de Africani  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Lasa Micromec-ul in primul sertar de jos iar in celelalte doua pune un mediu pentru filtrare bio (Matrix ar fi potrivit). Ar fi bine daca ai adauga un prefiltru in schimbul unui filtru intern.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

daca vei tine si unul intern cred ca e ok,eu ti-as recomanda sa pui un burete fin unul grosier si ceva pt filtrare biologica

image
Marius-Lucian
Junior member

IP:

I-am dat drumul finally ?? , acum partea grea: asteptarea! Am bagat aquasafe si bionitrivec de la sera. Sa incep sa pun putina mancare de azi?!
[Thumb - IMG_2841.JPG]

Marius-Lucian
Junior member

IP:

In filtrul extern am lasat in sertarul de jos micromec'ul ( care din cate am citit e pt filtrare biologica), urnatorul sertar am lasat doar cadranul de burete si in centru am pus ceva roci albe poroase, al 3 sertar doar cu rocile respective, iar ultimul buretii standard ce nu prea il pot schimba. Ma gandeam in cel intern, care are tot 3 sertare sa pun unul cu ceva vata fina si doi cu bureti. E ok?!
[Thumb - IMG_2843.JPG]

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Daca filtrul intern este doar pentru filtrare mecanica, buretii sunt suficienti. Pot fi scosi si spalati frecvent. Chiar si asa, nu folosi apa de la retea.
Si in bureti se fixeaza bacterii care te pot ajuta, citusi de putin. La cel extern poti renunta si la inelul acela de burete grosier. Umple tot sertarul
cu mediu filtrant.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/10/2017 21:47:42

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Marius-Lucian
Junior member

IP:

Apa e mai clar? acum, cred ca o sa mai caut ceva pietre. Sa iau vreo 1-2 Pe?ti pt o ciclare mai rapida?! Sau ce Pe?ti sa introduc primii?! Planul era de 16 Pe?ti, dintre care:
5 (2m 3f) pe galben: cynotilapia lion Sau caeruleus
5 (2m 3f) albastri: demasoni sau Melanochromis cyaneorhabdos Maingano sau altceva puternic albastru
3 (1m 2f) ro?u: Labidochromis hongi red top "Deluxe
3 (1m 2f) ceva special, o sa ?tiu când o sa-l v?d ;))
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

nu cred ca e ok sa bagi pestii a trecut o zi)

image
Marius-Lucian
Junior member

IP:

Noua poza
[Thumb - IMG_2852.JPG]

Marius-Lucian
Junior member

IP:

Nu acum ma refeream cozmastie, ci peste vreo s?pt?mâna dup? ce fac primele teste de apa, asta in cazul in care îmi ziceti ca e ok sa bag 1-2 Pe?ti mai rezisten?i sa gr?beasc? ciclarea... sau in 2-3 s?pt?mâni mbunele propriu-zise dup? schema ...
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Pestii nu iti grabesc ciclarea! Daca introduci pesti, in formula clasica a ciclarii, ar trebui schimburi mai dese de apa
si analize frecvente ale apei. Este exact ce fac eu acum cu un acvariu mai mic dar inca nu am ajuns la final. Asadar,
parerea mea este ca trebuie sa ramii pe ruta optima cunoscuta : 3 saptamini de ciclare, schimb masiv de apa, apoi
introduci pestisorii. Intre timp poti aditiona bacterii, putina mincare pentru pesti si ... rabdare!

[Email]
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

foarte frumos acvariul,felicitari!

image
Marius-Lucian
Junior member

IP:

Merci Cozmastie.
Silviu, bacterii am pus de la startul acvariului.
Synodontis ca ?i sanitar se potrive?te bine cu ciclidele?! Doar e ?i el un peste african, se g?se?te ?i prin tanganika... a incercat careva Combina?ia?!
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

incearca sa nu mai scrii cu diacritice,nu ai pt ce sa imi multumesti,este meritul tau, de abia astept sa vad rezultatul final

image
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

ce substrat ai folosit?

image
Marius-Lucian
Junior member

IP:

Am facut primul test de apa, stiu ca e cam devreme dar am vrut sa incerc aplicatia, o sa fac unul si la apa de la robinet deoarece sunt curios ce nivel de clor am...
[Thumb - IMG_2855.PNG]

Marius-Lucian
Junior member

IP:

Cozmastie, nu stiu la ce Substrat te referi, nu o sa am plante, asa ca Substrat pt plante nu am. Am doar nisip fin 0,4-1 mm ?i 1-2!mm granulatie. Te refereai la medii de filtrare?!

This message was edited 1 time. Last update was at 31/10/2017 11:02:08

Alin37
Junior member

IP:

cu testul asta am inceput si eu si am ajuns la concluzia ca este un gunoi de test
am cumparat un set la picatura tot de la jbl si este mult mai realist
MihaiF
Senior member

IP:

Nu stiu ce acvariu ai dar ar fi bine sa te documentezi mai mult cum e cu el. De exemplu la acvariile Juwel este interzisa interpunerea de materiale intre acvariu si cabinet.
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

Marius-Lucian wrote:Cozmastie, nu stiu la ce Substrat te referi, nu o sa am plante, asa ca Substrat pt plante nu am. Am doar nisip fin 0,4-1 mm ?i 1-2!mm granulatie. Te refereai la medii de filtrare?!

stiu ca nu vei avea plante,dar eram curios caci arata foarte bine

image
Marius-Lucian
Junior member

IP:

Controlul apei imi arata iar valori ok, cu exceptia ph, kh. Mentionez ca un ph de 6,8 am la robinet, si se pare ca in acvariu nu e mai bine.. deci adaug niste aquadur sau aveti alte Sfaturi?!
[Thumb - IMG_2865.PNG]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: