Chiar daca nu am folosit direct safe, o sa incerc eu sa-ti raspund, dar depinde la ce vrei sa-l folosesti. Ca si conditioneri folosesc numai Seachem si cand i-am intrebat daca sa merg pe Prime sau Safe mi-au zis ceva de genul: Safe este conceput, in special, pentru a fi folosit in acvariile unde exista un boom de amoniac si nitriti si schimburi dese de apa (spre exemplu ti s-a busit filtrul extern si pana iti vine altul faci schimburi de apa si folosesti safe: 1. ca sa elimini clorul, cloramina sau alti compusi de aluminiu din apa de canal; 2. ca sa elimini excesul de amoniac si nitriti din acvariul, care a ramas nefiltrat), sau apa cu care faci schimbul are un nivel ridicat de nitriti si amoniac.
Daca vrei strict pentru conditionarea apei de canal Prime este excelent (dupa parerea mea cel mai bun conditioner de pe piata. Eu curat si toate echimpamentele in clor si dupa le pun in apa cu Prime si n-am avut niciodata probleme). Eu folosesc toata gama:
- Prime pentru eliminarea clorului si derivati ai acestuia, cat si compusii de aluminiu;
- Stability la schimburile de apa, cu doza dubla cand curat si filtrele externe, pentru colonizarea cu bacterii;
- Clarity, cu vreo 4 ore inainte de schimbul de apa. Cel mai bine pot sa-i testez eficacitatea intr-un nano cu betta salbatici, unde este incarcat cu materie biologica (frunze de catappa, resturi lemnoase si altele) si dupa vreo 2-3 ore buretele infipt pe sorb se umple de resturi si la aspirat substratul trag mult mai mult, decat de obicei.
- Pristine dupa schimbul de apa sa descompuna miniparticulele ramase.
Spor.
Daca vrei iti dau si un site de la noi, unde le gasesti la preturi ok.
|