Daca mutatul este in aceasi zi, si daca acvariul are sub 150l o poti face in felul urmator:
- in primul rand pregatesti noul loc unde va fi pus acvariul
- scoti toata aparatura electronica din acvariu precum si obiectele mai mari (pietre mai mari, burutugi mai mari, .... sper ca nu e cazul de castele

)
- daca ai pesti mari si care se prind usor (nu stiu cate plante ai) muta-i in alt recipinet. Pe cei care nu ii poti prinde prea usor poti sa-i lasi in acvariu.
- scoti cat mai multa apa, dar incearca sa lasi apa cam de o palma; apa scoasa o pastrezi in bidoane ca sa o pui la loc dupa (obligatoriu)
- lasi acvariul asa cum e: pietris, plante, apa f. putina si pesti care sa "supravetuiasca" in apa putina, si chemi 3-4 prieteni care sa te ajute cu manipulatul acvariului + o nevasta/amanta/prietena/vecina care sa va deschida usile (trebuie sa existe si un personaj feminin in povestea asta)
- incarci acvariul in masina si-l duci cat mai repede in noul loc, atentie sa nu conduci cu viteza si fara frane/curbe bruste ca daca se balangane tare apa putina din acvariu pot ramane pestii "pe uscat"
- la noua destinatie repeti pasii de mai sus dar in ordine inversa
Eu am mutat asa vreo 4 acvarii, probabil m-or cam injurat de mama pestii dar in rest n-au fost probleme. Bafta.