[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
asa nu - suprapopulare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nae
Member

IP:

mea culpa :
am gasit la cineva un acvariu de 25l apa cam abandonat cu
5 xipho, 1 gup si 1 zebra
2 fire de elodeea si multi melci mici si negri
1 bec de fro 16w cu incadescenta

m-am gandit ca le fac un bine si am bagat:
filtru noname 50l/h care da si un pic de aerare
inca 2 fire de elodeea si cateva de vaselaria
plus la insistenta prietenei si din inconstienta: inca 2 zebre, 1 xipho, 2 ancistrusi mici, 2 betta, 2 sanitari (nu stiu numele - nu dati cu pietre - stiu doar ca sunt albi si mustaciosi si rama pe fundu acvariului dupa care dau o fuga pana sus sa ia aer)

acum, facand un calcul, imi dau seama ca aveam nevoie pt asa ceva de minim 100l
pestii au insistat sa imi demonstreze ca nu sunt de acord cu aglomeratia si rand pe rand au disparut : guppy, xipho, guppy, xipho, ancistrus, xipho (fara semne evidente de boala)

vreau sa trec urgent la un acvariu mai mare (200l) in care sa mai bag pe langa ce a ramas inca 2 zebre, 1 xipho (mascul), 2 ancistrusi si 5 neoni

sper sa invete si altii din experienta mea nu tocmai fericita si sa fie mai cumpatati

ce sfaturi puteti sa imi dati pt upgrade ?

Nae
[Yahoo!]
Kosmo
Member

IP:

Nu imi dau seama ce ai acum, dar viviparii oricum o sa se inmulteasca destul de repede in conditii decente si o sa ai iarasi suprapopulare (sau canibalism daca nu sunt plante suficiente ca ascunzis)
Sa faci upgrade este firesc caci in 25 de litri poti doar sa ti un betta, dar gandeste mai bine ce pesti vrei sa bagi in acvariul nou.
Ce ai tu acolo sunt pesti destul de rezistenti dar nu foarte potriviti unii cu altii. Poate pui mai putine specii. Unor pesti le place sa fie in grupuri mai mari, altii nu isi suporta rudele.
Nae
Member

IP:

pai de aia m-am gandit la miniturme de zebre si neoni (5+5), 4 xipho ca astia sunt (1 femela mare si 2 pui ai ei ii am), sanitari pentru utilitate si se agita frumos , iar cei 2 betta decor static

Nae
[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Nae wrote:pai de aia m-am gandit la miniturme de zebre si neoni (5+5), 4 xipho ca astia sunt (1 femela mare si 2 pui ai ei ii am), sanitari pentru utilitate si se agita frumos , iar cei 2 betta decor static

AAAAA.....ce ai insirat pe aicea....banuiesc ca se refera la situatia in care ai upgrade-ul facut (aia 200 l de care vorbeai) , ca altfel pentru aia 25 litri iti recomand calduros 10 capatani de varza alba+saramura, sau 50 de gogosari+otet, depinde de preferintele personale.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Kosmo
Member

IP:

Toti am trecut prin faza de ciorbita de peste. O sa treci si tu si o sa vezi daca nu e mai bine sa te axezi pe mai putine specii.
De exemplu: eu cred ca un mascul de betta sta cel mai bine singur intr-un acvariu mic si nu intr-unul comunitar. Poate fi la fel de usor victima (din cauza cozii tentante) sau agresor (asta ii e uneori temperamentul). Sper ca cei doi beta sunt de sexe diferite...
Neonii sunt mai in largul lor in grupuri mai mari.
Nu ai zis ce va impiedica cei 5 xipho sa devina 50 in cateva luni.
Conflictele "interetnice" au sa joace si ele un rol.

Cel mai important este sa iti iei acvariul si toate accesorile dupa ce te-ai hotarat ce vrei sa ai in el.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: