[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru cascada cu debit scazut  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
GabrielB
Junior member

IP:

Am dat un search referitor la problema aceasta si nu am gasit nici un rezultat...nu stiu daca am postat la rubrica la care trebuie...daca am gresit ...imi cer scuze!!!

Salutare !
Am la un borcanel de 54l un Aquael Fzn1...de la inceput am scos buretii din compartimente si am pus JBL Micromec dintr-un burete facand 2 "capac" peste micromec in ambele compartimente...teava din acvariu am "imbracat-o" cu un burete sa nu traga RCS-ii...toate bune si frumoase de vreo 3-4 saptamani pana acum 2 zile... debitul la apa a scazut la jumatate '!!!..chiar mai bine
Am scos buretii din compartimente....buretele de la teava si tot asa...nici o schimbare!
Poate fii de la niste caderi de tensiune de ceva zile in urma sau pompa "da sa moara"???
Sau e ceva ce am facut gresit???
Sa ma orientez spre alt filtru???

In speranta ca veti avea timp si de problema mea...va multumesc anticipat!
nicu.laita
Member

IP:

Cred ca trebuie sa cureti cel putin teava si rotorul.
La orice filtru debitul scade dupa 3-4 saptamani pt ca se acumuleaza mizerie.
Materialele filtrante la speli/cureti cu apa din acvariu.
Filtrul cu toate componentele le speli/cureti cu apa de la robinet.
[Email]
GabrielB
Junior member

IP:

nicu.laita wrote:Cred ca trebuie sa cureti cel putin teava si rotorul.
La orice filtru debitul scade dupa 3-4 saptamani pt ca se acumuleaza mizerie.
Materialele filtrante la speli/cureti cu apa din acvariu.
Filtrul cu toate componentele le speli/cureti cu apa de la robinet.

Ok ...am sa scot tot din filtru si o sa-l curat...daca doar asta e problema inseamna ca scap!
Multumesc frumos pentru sfat!
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa intarzii colmatarea mediilor din filtru, pui burete pe teava si cureti doar buretele de cate ori se colmateaza.

IP:

um02122 wrote:Daca vrei sa intarzii colmatarea mediilor din filtru, pui burete pe teava si cureti doar buretele de cate ori se colmateaza.

M-ai urmarit !?!
Exact asta am facut...multumesc frumos pentru sfat!
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

la "borcanelul" tau filtrul cascada nu face fata, de aceea se colmateaza foarte repede. Daca vrei un filtru care sa faca fata la bazinul tau ti-l recomand pe cel de aici Filtru extern Dennerle Scapers Flow - Nevertebrate.ro dar e cam scump. Daca nu-l poti achizitiona, orienteaza-te catre un alt filtru extern, uite de exemplu asta este foarte bun https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-2211-classic-150-9216 si ok la pret

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
GabrielB
Junior member

IP:

scorpionul wrote:la "borcanelul" tau filtrul cascada nu face fata, de aceea se colmateaza foarte repede. Daca vrei un filtru care sa faca fata la bazinul tau ti-l recomand pe cel de aici Filtru extern Dennerle Scapers Flow - Nevertebrate.ro dar e cam scump. Daca nu-l poti achizitiona, orienteaza-te catre un alt filtru extern, uite de exemplu asta este foarte bun https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-2211-classic-150-9216 si ok la pret

Multumesc frumos....asta este raspunsul care l-am gandit si imi era "frica"sa-l accept
Dar.....asta este...asa o sa fac intr-un viitor foarte apropiat !
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Foarte bine, cu cat mai repede cu atat mai bine. Cu cat echilibrezi mai repede filtrarea cu atat vei avea mai multa liniste in acvariu

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
GabrielB
Junior member

IP:

scorpionul wrote:Foarte bine, cu cat mai repede cu atat mai bine. Cu cat echilibrezi mai repede filtrarea cu atat vei avea mai multa liniste in acvariu

Liniste in acvariu este ....merg in paralel si cu un filtru intern enheim (de care vroiam sa scap)...dar daca asta nu face "fata" trebuie sa "dispara" din coltul meu de natura !

Multumesc pentru "timpul pierdut" cu mine !

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: