[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eddymeister wrote:Pai lumina e un LED de 5W si am o planta care se vede in poza..

cu o floare nu se face primavara. Ai nevoie de plante multe ca sa echilibrezi acvariul. In acvariu este un ciclu intreg. Ia incerca tu sa te duci la "verdeata" intr-un parc unde este doar un copac. Si referitor la lumina, indiferent cat e soarele de puternic sau nu, nu te poti ascunde sub copac de razele lui daca copacul nu are frunze. Sper ca intelegi ce vreau sa iti spun

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eddymeister wrote:Acuma de exemplu am stins led-ul si se plimba peste tot prin acvariu.. ar fi asta problema? lumina?
Ei merg intr'un colt si se vand in sticla de la acvariu gen cei 2 scalari se vand in sticla ca si cum ar fi 4 :-?

deci lumina ii deranjeaza, dar nu au unde sa se ascunda. Asta e al doilea motiv pentru care ai nevoie de plante. Primul motiv este ca plantele fac parte din ciclul naturii si nu le poti ignora

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eddymeister wrote:Ei merg intr'un colt si se vand in sticla de la acvariu gen cei 2 scalari se vand in sticla ca si cum ar fi 4 :-?

Ei nu se vad reflectati in sticla, tu ii vezi asa din exteriorul acvariului din cauza efectului de prisma ce se produce pe colt, daca nu crezi incearca si priveste din interiorul acvariului spre exterior(baga capul in acvariu )am impresia ca vorbim cu o persoana foarte tanara posibil adolescent, in rest asa cum ti s-a spus mai sus citeste despre ciclare-asta are sa se intample in timp de cateva saptamani adica in atata timp populatia de bacterii din acvariu va reusi sa se imulteasca suficient incat sa prelucreze mai bine dejectiile si resturile de hrana in asa masura ca amoniul, amoniacul, si nitritii(care toate sunt foarte toxice)sa poata fi transformate in nitrati pe care pestii ii suporta mai bine si care parte sunt eliminati si in atmosfera. Pana ti se intampla asta-adica ciclarea, fa schimburile de apa (cam 25-30% zilnic sau la doua zile) asa iti poti tine pestii neafectati de substantele problematice din acvariu. Metoda asta se cheama ciclare din mers adica cu pestii in bazin. Inca odata pestii pot supravietui in acvarii datorita bacteriilor(filtrare biologica) nu celei mecanice care ajuta doar
[Email]
Eddymeister
Junior member

IP:

am rezolvat problema asta acuma a aparut alta, din cauza caldurii termometrul din acvariu arata 30 de grade ce as putea sa fac sa mai scad din temperatura ?
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa pui chiller sau ventilatoare.
Mai poti si sa adaugi din cand in cand gheata, sau sa faci schimburi de apa cu apa mai rece.

[Nano cu albinute] [Old tree]
Eddymeister
Junior member

IP:

Apa trebuie sa fie deja declorinata sau pot sa o pun direct?
MihaiF
Senior member

IP:

De ceva vreme am tot urmarit noile subiecte ce apar aici la incepatori. Nu de altceva , dar sunt si eu incepator . Ce ma frapeaza este lipsa totala de simt al frumosului la multi dintre colegii care se apuca de acesta pasiune. Este foarte trist sa vezi un acvariu ca cel al colegului cu pesti in el si o singura planta . BINE ! sunt unii colegi incepatori care pun doua. Nu inteleg de unde dragostea asta de mediu steril , arid , desertic. Probabil ca il avem in sange , ca reminescenta a vremurilor de dinainte in care si oameni trebuia sa traiasca intr-o jungla de beton , iar un parc cu plante copaci si verdeata , sau un spatiu verde bine intretinut in mijlocul orasului parea un obicei occidental periculos.
Scuze pentru poluarea topicului , dar nu m-am putut abtine.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Nu ai poluat topic-ul, este fix pe subiect. Nu sunt membru de mult timp dar dupa 2-3 postari incep sa inteleg ce va urma. De aceea raspund la primele intrebari, atit cit ma ajuta putina experienta acumulata in doi ani si apoi, daca nu vad nici o reactie, ma opresc.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Eddymeister wrote:Apa trebuie sa fie deja declorinata sau pot sa o pun direct?

Preferabil e sa fie declorinata. Dupa ce o sa capeti experienta si o sa vezi cum sint analizele la apa in locatia ta - treci te rog locatia la profil (e unul din putinele lucruri obligatorii pe aici) - o sa poti sa hotarasti daca poti face schimburi de apa fara declorinare cu riscurile de rigoare pe care va trebui sa ti le asumi. Riscurile sint ca firma care va da apa sa bage prea mult clor sau sa mai ales sa trateze apa cu sulfat de aluminiu. Ambele pot sa fie mortale pt. animalele noastre. Si sint cazuri destule de cunoscute pe forum.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Liv
Ultrahigh member

IP:

MihaiF wrote:De ceva vreme am tot urmarit noile subiecte ce apar aici la incepatori. Nu de altceva , dar sunt si eu incepator . Ce ma frapeaza este lipsa totala de simt al frumosului la multi dintre colegii care se apuca de acesta pasiune. Este foarte trist sa vezi un acvariu ca cel al colegului cu pesti in el si o singura planta . BINE ! sunt unii colegi incepatori care pun doua. Nu inteleg de unde dragostea asta de mediu steril , arid , desertic. Probabil ca il avem in sange , ca reminescenta a vremurilor de dinainte in care si oameni trebuia sa traiasca intr-o jungla de beton , iar un parc cu plante copaci si verdeata , sau un spatiu verde bine intretinut in mijlocul orasului parea un obicei occidental periculos.
Scuze pentru poluarea topicului , dar nu m-am putut abtine.

Nu ai poluat topicul. Doar ca problema tine mai mult de educarea "utilizatorului". Da o raita prin Cora, Zoomania sau Animax (prin Hornbach nu am ajuns). O sa vezi "kituri" de acvarii de la 50 la 180 de litri care au in comun urmatoarele:
-filtru minuscul
-plante de plastic
-iluminat mai putin decit slab
-substrat cit mai colorat (evident vopsit cu dracu stie ce)

Am auzit sfaturile pt. unii din ei:
-ia discusi si carasi - in acelasi acvariu
- in 180 de litri ai loc pt. 5 Astronotus Ocelatus
-pui apa, bagi incalzitorul si pui pestii (eventual cu o solutie minune)
-plantele de plastic sint mai bune

Dupa cum vezi pina la sa arate bine e o foarte mare distanta. Dupa cumparatorului o sa ii moara primii pesti intra in panica si face si mai multe greseli. Ba toarna cine stie ce substante sau face tratamente complet aiurea, ba spala tot ce e in bazin si shimba toata apa.

Abia dupa ce cumparatorul intra pe un forum sau un site pt. incepatori se lamureste ce trebuie sa faca. Marea majoritate chiar urmeaza sfaturlie. Conditia e sa aibe cine sa ii dirijeze. Dupa care urmeaza sa mai citeasca - biologie, chimia apei si analize, medicina, suprastocare, ciclul azotului, filtrare ... Daca are ceva veleitati de DIY mai sint si altele - taierea, lipirea, formarea de plastic, sticla metal si lemn. Eventual ceva electricitate si electronica.

De la o simple cutie de sticla cu 2-3 pesti poti sa ajungi mult mai departe. Daca iti poti permite si daca vrei, bineinteles.

PS: As avea cea mai mare placere in momentul asta sa comand un chiller sau un aer conditionat. Eu pot sa rabd, dar nu am nici o siguranta ca o sa reziste pestii si plantele.

Dupa cele de mai sus poate sa urmeze si intrebarea "cit de bine arata acvariul?"

PPS: e doar parerea mea pesonala.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/08/2017 12:31:21

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: