[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate pe?ti acvariu apa dulce  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cosminjurca
Unripe member

IP:

Bun? ziua,
Am achizitionat ieri un acvariu pentru fiica mea, iar ca specii de pe?ti am un betta ?i 5 neon.
Azi diminea?? am observat un peste neon mort, lipse complet coada, iar la înc? unul dintre ei codita este afectat?.
Este cumva o problema de compatibilitate?
Cei de la zoomania ne-au asigurat ca sunt compatibili.
Mul?umesc!
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Salut, bine ai venit printre noi,"obsedatii" de acvaristica.
Fiind incepator primul lucru pe care te sfatuiesc este sa citesti asta
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Acvariul nu este ciclat, si va deveni o problema, apoi fiecare betta are efectiv personalitatea lui, dar in principiu eu nu sfatuiesc pe nimeni sa tina betta cu alti pesti.Betta va incerca sa prinda neonii, este deranjat de pestii prea activi, eu intodeauna spun la astfel de combinatii ca este un dezastru pe cale sa se intimple, nimic mai mult.
Ar ajuta sa scrii ce fel de acvariu ai cumparat(model sau volum, filtre,echipamente, etc).
Unul din lucrurile pe care o sa le inveti, desi pare ciudat, este sa nu mai intrebi nimic vanzatorii de la acvaristici, ci mai bine sa intrebi pe forum aici. Aici lumea nu are interesul sa i-ti vanda ceva, asa ca nu va da sfaturi prin prisma asta
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum a zis si colegul, fiecare betta are personalitatea lui. Poti sa ai noroc de unii care sa fie pasnici si sa nu atace alti pesti, iar altii sa fie foarte agresivi. Cel mai sigur e sa eviti sa-l amesteci cu alti pesti.
Depinde de asemenea si cat de mare este acvariul. Daca acvariul este mic si pestii sunt inghesuiti, este posibil ca betta sa fie cu atat mai mult deranjat de pestii din jur.

[Nano cu albinute] [Old tree]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

sclau89 wrote:Salut, bine ai venit printre noi,"obsedatii" de acvaristica.
Fiind incepator primul lucru pe care te sfatuiesc este sa citesti asta
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Acvariul nu este ciclat, si va deveni o problema, apoi fiecare betta are efectiv personalitatea lui, dar in principiu eu nu sfatuiesc pe nimeni sa tina betta cu alti pesti.Betta va incerca sa prinda neonii, este deranjat de pestii prea activi, eu intodeauna spun la astfel de combinatii ca este un dezastru pe cale sa se intimple, nimic mai mult.
Ar ajuta sa scrii ce fel de acvariu ai cumparat(model sau volum, filtre,echipamente, etc).
Unul din lucrurile pe care o sa le inveti, desi pare ciudat, este sa nu mai intrebi nimic vanzatorii de la acvaristici, ci mai bine sa intrebi pe forum aici. Aici lumea nu are interesul sa i-ti vanda ceva, asa ca nu va da sfaturi prin prisma asta

+1

Sa-ti traiasca fetita!

Imi amintesc ce recomandari am primit prin '99 de la un "furnizor" de pesti : "in 40 de litri nu e nici o problema sa tii 4-5 carasi si vreo 3-4 scalari"!? ... "si citeva plante plutitoare, ca sa nu cada lumina prea puternic pe pesti"?! Asadar, deja ai primit de la coleg cel mai bun sfat pentru ... primit sfaturi! Si daca acvariul nu e ciclat, si mai venit si cu filtrarea "din dotare" treaba devine mai complicata. Asteptam poze pentru recomandari punctuale. Mult succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/07/2017 10:01:37

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
cosminjurca
Unripe member

IP:

Va mul?umesc tuturor pentru r?spunsuri ; se pare ca am început cu stângul.
Va rog sa imi recomanda?i ce pot sa fac în cazul de fata ?i ce pe?ti sunt recomanda?i pentru un încep?tor.
Am ata?at ?i o fotografie.
Mul?umesc mult.
[Thumb - IMG_20170724_151604.jpg]

sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa intelegi corect ce spun, chiar nu zic nimic din rautate, dar in primul rand sa ii spui la doamna de la zoomania ca e urat din partea ei....
In al doilea rand chiar te sfatuiesc sa citesti link-urile din primul post, scoica mareste duritatea apei deci trebuie scoasa obligatoriu, substratul oricat incerc sa nu ma bag in gusturile altora, parerea mea e nu hotarat de data asta. E vopsit, nu aduce nimic folositor in acvariu dar poate deveni toxic, nu imita deloc natura, nu scoate pestele in evidenta.Poti substrat inert inchis la culoare cu granulatie 2-3 mm, de care i-ti place,pietris de rau aceeasi granulatie, sunt multe produse de firma bune, si care si arata bine. Ar tebui sa renunti la neoni, acvariul nu e pt ei.Pt pietre, pune otet sau mai bine detartrant pe ele, daca sfaraie nu sunt bune,sunt calcaroase, daca nu auzi nimic, sunt ok.Filtrul e pt filtrare mecanica, poti scoate afara furtunul pt aer. Eu am betta in 22 l, filtru hob de 600 l, am ps in el micromec jbl cat a incaput pe mijloc intre bureti, substrat inert quartz, si multe plante(anubias si moss) pe o creanga.

This message was edited 2 times. Last update was at 24/07/2017 15:16:35

Florin82
Membru de baza

IP:

Am crezut ca e gazon Hemiantus Cuba când am v?zut substratul colorat.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Neonii sunt pesti de cird, trebuie sa fie cel putin 7-8 ca sa nu fie stresati.
Pentru spatii deschise, fara multa vegetatie inalta, Nonii negri sunt mai potriviti, dar tot in "gasca" de 7-8 exemplare.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Nu a zis cati l are acvariul, dar asa,la ochi, pare cam mic pt un card de neoni. Poate ar tebui sa pastrezi doar betta. Evident s-ar putea sa ma insele poza, dar nu pare mai mare de 20-25 l. Pe http://www.seriouslyfish.com/ ei zic la neoni acvariu cu baza 60*30 sau mai mare.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Si eu am incercat sa-mi dau seama de dimensiune dupa scoica, pietre si pesti. Cred ca este de peste 30 litri, catre 40.
Dar daca ne luam dupa cabluri si furtun ... poate ai dreptate!
Da' poate ne spune proprietarul lui?!

This message was edited 1 time. Last update was at 24/07/2017 21:43:12

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

haifeti ca nu e asa rau daca scoate scoica si face schimburi de apa....substratul se poate inlocui in timp,filtrarea mai urgenta...dar e ok si cu neonii,poate sa mai adauge 2 si cu un hang on ar fi ok

Am vazut cu totii cazuri mai rele acceptate...

This message was edited 1 time. Last update was at 24/07/2017 21:55:26

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:haifeti ca nu e asa rau daca scoate scoica si face schimburi de apa....substratul se poate inlocui in timp,filtrarea mai urgenta...dar e ok si cu neonii,poate sa mai adauge 2 si cu un hang on ar fi ok

Am vazut cu totii cazuri mai rele acceptate...

Problema e ca betta-ul lui are pata pusa pe neoni, deci cam va trebui sa aleaga intre ei.
Desi banuiesc ca normal ca fetita va avea ultimul cuvant
cosminjurca
Unripe member

IP:

Bun? seara,
Acvariul are un volum de 20 litri.
Asa cum spuneam ?i în postarea initiala, am dorit achizi?ionarea unui acvariu mai redus ca dimensiuni pentru fetita.
De aici am mers exclusiv pe recomandarea personalului din magazin atât în m ceea ce prive?te volumul acvariului cât ?i a tipurilor de pe?ti cu care urma sa fie populat, neavând din p?cate nici experienta în domeniu ?i nici inspira?ia de a citi sau pune întreb?ri pe un forum de specialitate.
Am izolat betta, achizi?ionând un mic acvariu doar pentru el, am scos scoica ?i am testat pietrele ?i le-am înl?turat din acvariu.
Nu am înlocuit înc? substratul deoarece am primit recomandarea de a nu interveni în urm?toarele 3 - 4 zile în acvariu în acest sens, eventual mi s-a recomandat sa adaug în apa easy start azi, în ziua a 7-a ?i în cea de a 14-a.
Acvariul a fost prezentat ca fiind un kit complet având ?i un filtru cu carbon activ care poate fi folosit ?i pt oxigenare prin scoaterea unui mic furtun im afara acvariului. Nu îl pot folosi în acest mod deoarece am senza?ia ca produce un curent prea puternic în interiorul acvariului (poate gre?esc) ?i îl folosesc în modul cascada
Deocamdat? nu am mai pierdut al?i pe?ti?ori, dar apa r?mâne tulbure ?i am observat ca cei 4 neon r?ma?i ies doar în momentul în care becul acvariului e stins. Sunt destul de activi în acel moment, dar raman în partea de jos a acvariului.
Va mul?umesc!
PS: Îmi cer scuze pentru diacritice, dar scriu de pe telefon ?i e activat autocorrectul.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/07/2017 22:38:45

Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

1. Un acvariu mic este mai greu de stabilizat si de intretinut. Cea mai mica schimbare il da peste cap.
2. Exista trei tipuri de filtrare
- mecanica => retine mizeria mare (in cazul buretilor) sau o sparge in particule mai mici (in cazul inelelor ceramice)
- biologica => executa ciclul azotului, adica pe mai inteles anihileaza amoniacul si nitritii, adica toxinele bio
- chimica => de obicei prin carbune activ. Este utila doar dupa un tratament medicamentos.

In cazul de fata, carbunele activ n-are nicio treaba.

Bun. O intrebare directa: ce suma ati fi dispusa in prima faza sa cheltuiti pentru a putea avea niste conditii minime de crestere a pestoilor?
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Sa le luam pe rand:
-ai izolat betta, sper ca nu in bol, pt betta e nevoie de un acvariu de min 10l. Acvariul meu pt betta e cu putin mai mare decat al tau, sta singur, un filtru HOB la el
-pt neoni e prea mic acvariul tau, trebuie tinut un nr mai mare ca sa se simta in siguranta, sunt pesti de banc. Cand sunt stresati pestii se inbolnavesc si in acvarii mult mai stabile decat al tau, urmat evident de decese.
-din filtrul care il ai, scoate carbunele,nu trebuie sa pui furtunul de aer. La filtru ai o teava, un prelungitor cu gaurele in el, il atasezi si il indrepti putin inspre suprafata apei, cat sa o valureasca, si apa se oxigeneaza mai bine asa.
-nu stiu exact cum e capacul acvariul pe care il ai, vezi daca se poate un hob pe el, uite un link sa vezi cum arata, este doar ca sa intelegi la ce ma refer
www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/filtrare-31/filtre-cascada-190/. In el poti pune micromec, siporax mini, cu cat e mai mare filtrul ca dimensiune, mai bine. Nu te speria de cati litri\ora scrie, se poate micsora volumul apei, dar la mine cu 600l\h nu e prea mare agitatia apei.
-trebuie sa faci schimburi de apa la cel mult doua zile, cate 4-5 l(lasata anterior pt a iesi clorul din ea)tinand cont ca substratul e de numai cateva zile, eu zic clar sa il inlocuiesti acum, evident asta e cea mai mica problema momentan
Nu te panica orice se poate invata, si cat timp esti dispus sa faci cateva mici modificari, o sa te descurci, o sa vezi ca doar inceputul e mai greu
-era sa uit, cat mai putina mancare, maxim de 2 ori pe zi, cat consuma pestii in 30 45 secunde

This message was edited 2 times. Last update was at 25/07/2017 10:26:16

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sa se inteleaga faptul ca sunt inele ceramice pt mecanica(alea fine de tot) si pt biologi(alea poroase ca siporaxul)

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: