[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema schimb apa si acvariu "nou"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
DanAnt
Junior member
[Avatar]
IP:

Salutare, numele meu este Daniel si sunt nou pe acest forum si in acest hobby.

Incep cu acvariul, Aquael Leddy 60, filtru Sunsun HW-403b si incalzitor 100w primit cadou cu 7 luni in urma.
Inceputul a fost greu dar cu ajutorul informatiilor de pe interneti si in special de pe acest forum, cumva am reusit sa aduc acvariul intr-un echilibru precar pana la schimbul de apa de ieri.

Datorita faptului ca am probleme cu apa de la chiuveta (NO3-25, GH->21) am hotarat sa amestec 5l de apa distilata cu 25 de la retea. Imediat dupa adaugarea apei, Egeria densa ce o am in acvariu a facut "muci" in apa iar azi dimineata mi-am gasit si pestisorul auriu zdrentuit si cu urme ca de arsura pe corp.
Mentionez ca la schimbul de apa am procedat diferit de alte dati, am turnat Aquasafe in acvariu apoi am umplut cu apa de la chiuveta..
Ce poate fi? Arsura de clor?..

A 2-a problema, mai putin presanta ar fi, am intrat in posesia unui acvariu de 160l, 80x50x40 care pe langa zgarieturi (cu care pot trai) imi pare ca are si ceva probleme pe la lipituri..
Ce ziceti, pot trai cu el in casa?

Multumesc
AnX
Junior member

IP:

Salut,

Mie imi arata a ceva infectie, poti incerca sa faci o diagnoza ( si pasi pentru tratament ) cu https://www.jbl.de/en/online-hospital.

Egeria densa nu ar trebui sa aiba probleme de la clor, probabil ai altceva.

Nu cred ca ai atat Clor in apa incat sa provoace arsuri pe corp, cred ca problema e la branhii. In orice caz, cred ca ar fi de preferat sa amesteci apa cu orice declorinator folosesti si sa o lasi 24h inainte de a o adauga in acvariu.

La a 2-a problema sper sa iti raspunda cineva cu mai multa experienta, nu mi se pare ca arata foarte bine.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

poti trai linistit cu el in casa,doar daca te inarmezi cu 2 tuburi de silicon transparent si ii bagi pe interior din abundenta de.a lungul lipiturilor peretilor si fundului...unde vezi margine sau imbinari,bagi silicon 3 cm in stanga si 3 cm in dreapta,daca te tine poti si cate 5 cm sa fii sigur ,bineinteles cu asigurarea ca pe mijloc sa pui din DUBLA abundenta,ca sa acoperi fiecare gaurica. exact aceeasi schema de care iti vbesc am executat si eu la un 120l din anii 80 lipit cu bari de metal si chit de geamuri ) dupa ce mi.a facut cateva mici scurgeri de la presiune,m.am enervat si am pus in stanga am pus in dreapta am pus in mijloc de.a binelea si in sus pe lipituri,iar acum am mai bine de 24 de luni de cand nu am mai avut probleme cu el. repet:nu te zgarci la silicon,nu conteaza esteticul,caci oricum vine substratul peste el jos,iar sus nu conteaza daxca nu curge apa. nu te sfii sa folosesti toate degetele,nimic nu intrece dexteritatea incheieturii propriei maini

This message was edited 1 time. Last update was at 17/07/2017 14:59:53

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, poti trai linistit cu el in casa, dac? nu-l umpli cu apa. Chiar mai linistit decat cu o femeie
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Legat de peste, a suferit " schimbarile" alea peste noapte?
Eu unul nu as risca cu acvariul, eventual pt. o testoasa umblut un sfert. Chestie de curaj aici

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca faci treaba cu siliconu si geamul nu are fisuri si e destul de gros incat sa nu plesneasca sticla,nu o sa ai probleme

This message was edited 1 time. Last update was at 17/07/2017 16:48:40

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
DanAnt
Junior member
[Avatar]
IP:

Va multumesc pentru sfaturi,

legat de acvariu, are sticla de 6mm, a fost reparat intr-un colt unde fusese spart (ultima poza) iar siliconul folosit nu pare de calitate.... in multe locuri s-a exfoliat de pe sticla cand am dat cu buretele si a facut mucegai intre silicon si sticla...

L-am dus afara, l-am detartrat cu otet si apa si l-am umplut sa vad daca tine. Si acum tot afara sta )

Am auzit totusi ca ar avea la Hornbach de 200l pana in 300 ron, poate ar fi o varianta mai buna.

Pestisorul, da, ieri cand am facut schimbul de apa era bine, vioi, seara am facut testul de apa sa vad daca e ceva in neregula dar nu l-am vazut fiind intuneric in acvariu iar azi cand am fost sa-i hranesc am vazut "dezastrul".

Poate era ceva necurat in apa aia distilata...
Of!
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca ai amestecat cu apa distilata posibil sa-l fi ars, apa distilata sa fi fost prea acida-ar trebui sa verifici aciditatea(ph) dar nu cu testele acelea cu betisoare ci din cele la picatura
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

DanAnt wrote:a fost reparat intr-un colt unde fusese spart (ultima poza) iar siliconul folosit nu pare de calitate.... in multe locuri s-a exfoliat de pe sticla cand am dat cu buretele si a facut mucegai intre silicon si sticla...

Dupa cum il descrii eu cred ca-i obligatoriu sa-l desfaci, sa-l cureti bine de tot si sa-l lipesti ca lumea.

Poze: smilie ... Poze cu plante
AnX
Junior member

IP:

Niste teste de PH si Amoniac/Amoniu cred ca ar fi destul de relevante in situatia asta, in acelasi timp e importanta si temperatura apei. Se intampla niste chestii la PH mai mare de 8, cand NH4+ se transforma in NH3, care e mai toxic pentru pesti decat NH4+. Chestii pe care probabil le-as fi stiut mai bine acum daca nu jucam baschet la orele de chimie din liceu

n3bunyky
Junior member

IP:

salutare tuturor am si eu omica problema am schimbat filtrul intern cu unul extern si miam deciclat acvariul... apa a devenit albicioasa si miroas de mlastina... helppp

NU TE PUNE CU POSTU CA ARE MINTEA ODIHNITA
[Email]
n3bunyky
Junior member

IP:

stiu ca am gresit si nu am lasat sa mearga in paralel pt un timp dar acum e pra tarziu ce pot sa mai fac sa salvez pestisorii si anume 3 molly 2 ancystrius si 4 xipho ca un molly deja mia murit
filtrul nou este un tetra 600 plus cu 3 straturi de filtrare are si carbunii activi dar am inteles ca nu sunt atat de folositori si inca ceva bio balls alea ajuta cu ceva????

[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

n3bunyky wrote:stiu ca am gresit si nu am lasat sa mearga in paralel pt un timp dar acum e pra tarziu ce pot sa mai fac sa salvez pestisorii si anume 3 molly 2 ancystrius si 4 xipho ca un molly deja mia murit
filtrul nou este un tetra 600 plus cu 3 straturi de filtrare are si carbunii activi dar am inteles ca nu sunt atat de folositori si inca ceva bio balls alea ajuta cu ceva????

Ca sa-i salvezi ai urmatoarele variante:

- ii dai cuiva sa-i tina pana ciclezi acvariul
sau
- donezi pestisorii
sau
- introduci cultura de bacterii (de ex 2 fiole de Bio Digest) si schimbari zilnice de apa, 5-10% maxim. Apa sa fie statuta in preababil cel putin 24 de ore. In tot acest timp NU cureti filtrul.

Carbunele activ scoate-l urgent! Pastreaza doar polypadul. In locul carbunelui baga niste mediu de filtrare bio. Scoate si buretii, sa ai loc mai mult pentru medii bio.

Bio ballsurile sunt medii de filtrare bio si sunt de diferite tipuri. Rolul lor este de a gazdui bacteriile. Nu sunt stralucite. Functie de buget, inlocuieste-le (sau nu) cu siporax, matrix, ada bio. Ma rog... nu din toate cate putin Ori, ori, ori.

Nu are si niste inele ceramice acel filtru?

EDIT: Daca nu dispui de niste bani, nu vei face treaba. Acvaristica este scumpa.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/07/2017 12:20:25

n3bunyky
Junior member

IP:

in filtrul nou am adaugat peste inelele de ceramica noi si cam jumatate din cele din filtrul vechi(pt ca mai era spatiu)

[Email]
n3bunyky
Junior member

IP:

nu reusesc sa atasez si niste fotografii

[Email]
n3bunyky
Junior member

IP:

cultura de bacterii folosesc DENITROL de la JBL si BIOTOPOL tot JBL

[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

n3bunyky wrote:cultura de bacterii folosesc DENITROL de la JBL si BIOTOPOL tot JBL

Biotopol NU este cultura de bacterii. Este pentru a anula clorul din apa. Denitrol este o solutie de compromis, de moment. Dadadaaaaaa... Stiu, stiu ca spune ca poti introduce pestii dupa setare si bla, bla, bla. Mda... de aceea iti mor pestii.

Cultura de bacterii este JBL FilterStart, iar acele bacterii nu se multiplica/se ataseaza peste noapte si fac ciclarea.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/07/2017 12:33:26

n3bunyky
Junior member

IP:

momentan nu am de unde lua acele fiole de biodigest altceva ce pot folsi? eu sunt in italia si nu gasesti aici chiar totul ca si in romania

[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Fii atent: inelele ceramice sunt una iar Siporaxul este alta, chiar daca arata la fel. Inelele ceramice asigura filtrare mecanica iar cele de Siporax biologica.

In mod normal se scot inelele ceramice si buretii si se baga Sioporax (sau alt mediu bio de filtrare) cat incape.
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

n3bunyky wrote:momentan nu am de unde lua acele fiole de biodigest altceva ce pot folsi? eu sunt in italia si nu gasesti aici chiar totul ca si in romania

Tiam scris ce: JBL Filterstart.

Trece si tu locatia la profil te rugam. Astfel ne va fi mult mai usor sa te putem ajuta. Sunt aici pe forum si alti oameni ca tine, prin strainezia si te pot indruma.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: