[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Naly
Unripe member

IP:

Buna ziua tuturor! Ma numesc Alin si la insistentele fiicei mele(de 3 anisori si jumatate) am acceptat sa ii cumpar primul acvariu,in care sa isi tina pestisorii ,,de aur,,-nestiind la ce anume ma inham si in ce consta toata treaba asta-. In primul rand am achizitionat un acvariu de incepator de 20L cu tot chitul-filtru,termometru,incalzitor,substrat si lampa cu led cu functie zi/noapte(asa scrie pe ea). Abia inainte sa pun apa in el m-am gandit sa caut sa ma documentez in ce consta intretinerea unui acvariu. Astazi am inceput ciclarea si am vazut ca este un proces destul de lung si ea este foarte nerabdatoare de a-si cumpara primi pestisori! Ce anume trebuie facut in afara de schimbarea apei? Am vazut undeva ca exista niste substante care grabesc procesul,recomandati asa ceva? In acvariu nu am cumparat decat 3 plante mici artificiale? Este neaparata nevoie de cele vii? As vrea sai ii cumpar vreo 2-3 Guppy,ma puteti ajuta vreun sfat in legatura cu popularea acvariului,va rog? De unde stiu ce mancare sa cumpar pentru fiecare specie de pesti?

This message was edited 1 time. Last update was at 22/06/2017 19:06:01

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salut!

1. Ciclarea dureaza cam 3 saptamini. Poti sa o stimulezi prin adaugarea de bacterii specifice (eu folosesc Prodibio BioDigest). Pe perioada ciclarii nu schimbi apa. Inainte de populare, schimbi 50% din apa. Apoi schimbi min. 25% pe saptamina. Tot atunci adaugi si fertilizantul.
2. Scoate plantele de plastic si arunca-le la gunoi! Nu te ajuta deloc si sunt si oribile. Cauta niste plante pentru nano acvarii. Acelea te vor ajuta. Eu am Pogostemon Helferi si Hydrocotyle tripartita plus o planta plutitoare; merg foarte bine si mentin un bun echilibru chimic al apei. Iti trebuie si un fertilizant. La mine, Tropica Universal a mers bine.
3. Inainte sa cumperi pesti, citeste despre cerintele lor legate de volumul minim de apa. Eu, doua nano, am pus numai creveti si melci. Dar, aici e si o chestiune de gust. Poti face un betta-acvariu sau un acvariu cu pesti mici, gen Boraras (dar lor le trebuie mai multa vegetatie). Oricum, pestii nu au ce cauta in acvariu mai devreme de 3 saptamini. Si nici sa nu te gindesti la carasi (pestisorul de aur). Un singur caras are nevoie de min. 30 litri de apa si fara vegetatie ... comestibila!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Naly
Unripe member

IP:

Multumesc mult pentru primele sfaturi,Silviu! O sa inlocuiesc plantele artificiale cu unele naturale,dar intrebarea mea este: in afara de pietrisul colorat pe care l-a avut acvariul in dotare,ce anume trebuie sa mai pun la baza? Plantele naturale in ce se pun? Iar ca pesti ma gandeam la niste guppy pentru inceput,care i-au placut fiicei mele la petshop, si in afara de asta ce altceva imi mai recomanzi? Plantele pe care mi le-ai scris le-am gasit aici la noi insa fertilizatorul acela inca nu il gasesc. Si ca hrana,de unde stiu ce sa cumpar? Multumesc frumos!
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Peste substratul existent poti adauga un substrat universal pentru plantare (eu folosesc Tropica aquarium Soil si e OK dar sunt si alte variante).
Pentru fertilizare, bacterii sau plante, viziteaza nevertebrate.ro. iti recomand plante easy. Poate pui si o poza. Despre pesti e mai greu cu recomandarile
pentru ca depinde de gust. Eu, de ex. prefer pestii mici care sa imi puna in valoare plantele : Rasbora, microrasbora, Boraras, Neoni. Plus creveti, multi creveti si melci.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: