[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
???  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Annukkka
Unripe member

IP:

Buna ziua!
Am un acvariu de 63 l,filtru EHEIM 60 (30-60l,150-480 l/h) ,pomp? de oxigen (sau nu ?tiu cum s?-zic..este de la Tetra din c?te v?d pe ea),cu pietri?,în care aveam urm?toarele specii
-1 Rasbora (sunt con?tient? c? trebuie ?inu?i în grupuri,?i el a avut unul îns? au fost ataca?i de al?ii acum mult timp ?i nu i-am mai luat prieteni)
-2 pearly rasbora
-2 scalari
-2 pleco
-2 guppy
-2 molly
-2 neoni
-2 zebre roz
Voi schimba acvariul cu unul mai mare în viitorul apropiat.
Schimb apa s?pt?mânal, cam 30% (ap? de la robinet + Aqua Safe de la Tetra)

Ieri mi-a murit femela Molly.Avea burta umflat?,moale,st?tea pe fund de ceva vreme.B?nuiesc c? a f?cut bulimie.Mânca foarte mult înainte s? se îmboln?veasc?, m? gândesc c? nu o fi digerat mâncarea calumea ?i s-a ajuns la asta.
De asemenea, pe?tele Rasbora este ciudat de câteva luni, cam de când am ad?ugat perechile.A sl?bit, ?i-a pierdut din culoare, st? ascuns (acum v?d c? st? împreun? cu perechea de guppy),nu ?tiu,nu arat? ca înainte.Are cam 3 ani s?r?cu?ul, o fi din cauza asta?De mâncat, m?nânc?.M? tem s? nu fie ?i el bolnav, ?i dup? s? m? trezesc cu to?i mor?i.
Ah, ?i coada lui e bleag?.

Ce p?rere ave?i?E ceva serios?Crede?i c? trebuie tratat? Dac? da,cum?
P.S. Îi hr?nesc cu "Tetra Min" (fulgi)
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in primul rind ,esti constienta ca ai un acvariu suprapopulat,daca nu se vede ca intr-un viitor cit mai apropiat sa achizitionezi un bazin mai mare,risti sa ai pierzi pe rind...sunt tare inghesuiti si de aceea sunt stresati.Inca nu ma pricep asa bine la combinatii,dar nu cred ca ai o cmpatibilitate buna a pestilor,mi se pare putin ciudat,scalari guppy si pleco.Cel putin scalarii nu au ce cauta intr-un bazin asa mic
pestii ca rasbora neoni,guppy,sunt pesti de banc...pentru a se simti bine acesti pesti e bine sa fie minim 5...
una din cele mai grave probleme este filtrarea.Filtrul tau e pentru bazine de 60 l .Nu te lua dupa ce scrie producatorul...in orice caz un filtru interior cum il ai tu, la bazinul tau, este pentru necesitatile minime ale bazinului.Deci,avind bazinul suprapopulat.cu o filtrare insuficienta,v-a trebui sa faci schimburi de apa cel putin de 2 ori pe saptamana cite 30% ca sa poti mentine cit de cit parametri apei.
A 2 problema cu filtrarea,in general.aceste filtre mici,interioare , sunt pentru filtrare mecanica.Ele au,in general,doar burete si carbune activ.
Intr-un bazin suprapopulat,mancarea care se depune si dejectiile pestilor sunt intr-o cantitate mult prea mare pentru ca bacteriile dentrifiante care au colonizat in substrat,si pe unde au mai gasit,nu pot face fata cantitatii de amoniac care se produce prin dizolvarea mancarii si a dejectiilor.Deci ai nevoie de un filtru exterior sau unul cascada.Daca iti iei filtru interior mai mare , nu faci decit sa inghesui pestii mai mult.
Achizitioneaza un filtru exterior sau unul cascada pentru bazine mai mari,in care sa bagi medii filtrante biologice,pentru a marii numarul de colonii de bacterii
Deci ce este urgent de facut,schimburi de apa mai dese,asa cum am spus mai sus,achizitionarea de filtru, si, ar trebui sa dai cit mai repede din pesti,ar fi bine,pentru inceput sa scapi de pleco si de scalari,nu sunt pesti pentru un bazin asa mic...si eu am un pleco,dar din cite stiu creste mai mare de 35 cm,ajung chiar si la 40cm
Cauta pe forum la incepatori, este un post in care se explica compatibilitatea speciilor,si cum sa iti calculezi citi pesti poiti sa ai in bazin...

PS -Niste poze ar fi de mare ajutor pentru colegi...sa nu te gindesti ca ride cineva de tine... da o sa te certe dar de ris nu rade nimeni...aici vei primi sfaturi cum sa ai un bazin mai frumos si mai echilibrat
-Rog colegii sa corecteze unde am dat-o-n barci...

This message was edited 1 time. Last update was at 18/04/2017 13:05:46

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Annukkka
Unripe member

IP:

Multumesc mult!De acum voi schimba mai des apa si voi cauta un filtru mai bun!

Initial, am avut in acvariu doar acel rasbora, pearly rasbora si scalarii.M-am trezit insa cu acele perechi "cadou", de la o prietena..
Pleco ii am cam din...Decembrie sau ianuarie, dar au ramas "mititei".Cel mai mare are maxim 8 cm.
Voi face poze mai incolo, acum sunt pe leptop.
Acvariul este suprapopulat din Februarie..

De asemenea, voiam sa va cer o recomandare.Cam de cati l sa fie noul bazin ca sa pot pastra toti pestisorii?
Annukkka
Unripe member

IP:

Tocmai am descoperit ca am de fapt Ancistrus.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E bine daca ai ancistrusi...trebuie neaparat ca urmatorul pas sa fie trierea lor in alte acvarii si ceva filtrare superioara

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Annukkka
Unripe member

IP:

image
image
image
image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2017 10:21:41

Liv
Ultrahigh member

IP:

Un scalar are nevoie de 40-50 litri de apa.
Un pleco (in poze vad ancistrus, nu pleco) ajunge la 35-40 cm lungime.

Ai o suprapopulare enorma pestii fiind probabil deja afectati de NH3 si NO2 - filtrul care il ai nu face fata nici daca il umpli cu cel mai bun material filtrant de pe piata. Sint intoxicati lent - mai degraba molly a murit din cauza asta.

Zebrele, neonii si rasbora sint pesti de cird. Minim 6 din fiecare specie, preferabil ceva mai multi.

Eu as pastra ancistrusii si as adaoga 10 neoni (sau zebre, sau rasbora) si as umfla filtrul cu minisiporax (sau un filtru mai mare extern). Restul la donatii - sint oricum prea multe specii - adica as pastra doar 2 specii.

Sau un acvariu mai mare de 180-200 litri si as pastra scalarii cu rasbora si ancistrus. Pare ciudat dar un acvariu de 180-200 de litri (cu filtru extern) e mai usor de intretinut decit unul de 60. Si poate sa arate mult mai bine.

Scoate rizomul de la Anubias (planta mare din dreapta fata) din substrat - daca rizomul e ingropat va putrezi. lasa-i doar radacinile in pietris. Trage usor de el pina vezi rizomul afara.

Si mi-as avertiza toti prietenii sa nu imi faca cadou pesti fara sa ma intrebe. Sau le-as spune ca acvariul are o capacitate limitata de sustinere a vietii, iar daca e depasita apar totdeauna pierderi.

Nu scoate piatra aia de aer pina nu rezolvi problema suprapopularii.

Ancistrusii daca nu au unde sa se ascunda vor sapa in substrat - niste tuburi de plastic sau ceramice (15cm lungime si 4-5 cm diametru) o sa ii multumeasca. O sa ii vezi mult mai rar, dar o sa iasa noaatea sa curete geamurile. Daca te horasti sa ii pastrezi au neaparata nevoie de o bucata de lemn - in dieta lor naturala intra si lemn.

Later edit: Completeaza locatia la profil (e unul din putinele lucruri obligatorii pe aici).

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2017 14:10:34

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: