[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pleistophora hyphessobryconis  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
nelu50
Junior member

IP:

Salutare!
Am un peste neon (Paracheirodon innesi) bolnav. Va spun cateva detalii de baza : acvariu 35L , e bine plantat, 7 pesti (1 guppy, 1 molly, 2 neoni negri/imperiali, 3 neoni tetra), are pompa de aer si filtru (incalzitor nu am). Neonul meu a mancat dintr-un Danio Rerio (mai pe romaneste, peste zebra). Dupa 3 zile de la incident, hopa! Pleistophora hyphessobryconis (cel putin asta am gasit pe net)! Am citit ca e boala comuna pentru Neoni, ce apare dupa "un ospat" cu pesti decedati si nu are tratament. Eu i-am dat cu verde de malachit (in carantina, normal) si vad ca ii mai trece. Intrebarea mea este urmatoarea: "Ce tratament are aceasta boala?". Mentionez ca in ultimele 2 zile i-a pierit pofta "de viata".

Toate cele bune!
[Thumb - neon.png]

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu nu as sta prea mult la discutie cu el. Daca are o problema netratabila, afara cu el si cu asta gata. Daca moare in acvariu si mananca ceilalti din el s-ar putea sa dai de alte probleme. Neonii in genere sufera de transformari din astea ciudate. Probabil ca asta e ca urmare a inmultirii lor fara masura. La mine in ani de zile am patit la fel cu neonii, un timp de...erau frumosi si pe urma unul cate unul se deformau si mureau. Dar cate unii traiesc deformati luni de zile fara sa aibe nicio repercursiune decat asupra aspectului lor

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
nelu50
Junior member

IP:

scorpionul wrote:Probabil ca asta e ca urmare a inmultirii lor fara masura.

Pai, mereu am avut "ghinionul" de a ma procopsi cu masculi. Deci, nu am problema de la inmultire.

scorpionul wrote:Dar cate unii traiesc deformati luni de zile fara sa aibe nicio repercursiune decat asupra aspectului lor

Mda... Asa e al meu... Acum ma bucur ca i-a revenit pofta de hrana.

In weekend il bag la carantina pana la urma.
Toate cele bune si pesti sanatosi!

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: