[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
What Dreams May Come  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Majoritatea plantelor sunt crescute emers, in special cele cultivate pe gel. Oricum ai aceasta problema. Ideea mea e sa le plantez in incinte unde se formeaza un efect de sera si sa le inund controlat, tocmai pentru a le adapta treptat la mediul submers. Nu stiu daca s-a mai incercat dar cred ca metita. Teoretic ar trebui sa mearga, da' stii cum e cu teoria si cu practica!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

In sfirsit, am reusit sa mutam biroul! Ne-am cam lungit cu amenajarile dar, cum spunem, cind constructorul iti spune ca vineri te muti in casa noua, poti sa-ti
faci linistit planuri pentru week-end. In fine, m-am stramutat si cu proiectul acvariului, de acum pot sa stabilesc pasii clar.

Iata locul unde va sta acvariul, in dreptul acelui decupaj din perete care va fi acoperit de un lambriu ...
image

... chiar in fata biroului meu!
image

In final cred ca va iesi bine, fiind si departe de fereastra, si aproape de aerul conditionat care poate fi orientat chiar catre el.
image

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Un posibil model pentru copac. In opinia mea, bine lucrat si care corespunde perfect unuia dintre decorurile de care am nevoie (in special #12).
https://www.ukaps.org/forum/threads/bonsai-peak.42881/

This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2017 12:34:12

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Azi am plantat niste flori si, din intimplare, am dat peste o radacina. Am cam "ciufulit-o" dar, dupa ce am aranjat-o, arata asa :

image

Mai trebuie putin tunsa, aranjata, dar cred ca este o prima varianta pentru copacul cu moss.
Inca o varianta este in lucru, numai ca e mai mare si nu stiu daca se va incadra.

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Bineinteles, trebuia sa apara si probleme!
Azi am analizat apa de la sursa de la birou.
Rezultate (teste la picatura):

NO2 = 0,1
NO3 = sub 10
gH = 12
pH = 7,6

Asadar, asta e!
Nu am de gind sa car cite 100 de litri de apa pe saptamina.
Ori gasesc o solutie ori amin proiectul (acasa nu am spatiu destul).
Ceva sugestii ... sfaturi... Multumesc!

[Email]
AnX
Junior member

IP:

Ca idee, oare nu te ajuta EasyLife Filter Medium cu nitritii aia? 30 ml la schimb de apa nu suna atat de naspa.

Refuz sa cred ca te impiedici de un 0.1 NO2 la proiectul asta.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am doua probleme de rezolvat :

1. Temperatura ridicata din birou. ... dar aici sunt solutii, inclusiv aer conditionat, pe care deja l-am instalat.
2. Calitatea apei. Cred ca aici ma poate ajuta un osmozor. Am gasit citeva modele, sunt cam scumpe dar .. asta e!

In nici un caz nu ma opresc cu acest proiect. Deja mi-am pus in "incubatoare" plantele, radacina la apa, am toate
materialele pentru decoruri, etc. Uite aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40153.page

Mai am de gasit niste pietre in forma de munte, de culme de munte, de culoare neagra
sau gri inchis. Cred ca la urmatoarea trecere a muntilor ma cazez pe undeva si imi iau o zi de hoinareala prin virogi.

Ca idee, Filter Medium elimina sau neutralizeaza tot ... mai putin nitritii si nitratii! Eu il folosesc o data sau de doua ori pe luna si
nu ar fi problema sa pun cite 30 ml de patru ori pe saptamina. Asta daca ar ajuta.

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Pentru osmoza am gasit ceva de genul ...

https://www.nevertebrate.ro/instalatie-de-osmoza-inversa-aquili-190-lpzi-nps-2100

... sau ceva ce pare mai profesional.

http://www.watermag.ro/configurator-osmoza-inversa-advance-cu-5-8594-10-trepte-de-filtrare/p-323

Aici nu ma prea pricep, poate ma ajutati cu sfaturi. Multumesc!

[Email]
AnX
Junior member

IP:

Eu am observant ca se tulbura apa cand pun Filter Medium.

Plus ca am gasit asta:
Nitrite is very toxic for fish and when a new aquarium is set up, the levels of nitrite tend to rise rapidly. The filter is not mature enough to breakdown this particular compound. By using Easy-Life, the presence of nitrite in the aquarium often can not be detected anymore.

Amu, daca tot il ai, poti sa incerci sa testezi iar apa la 24h dupa aplicare.

Pe nevertebrate.ro e un osmozor la 330 de lei, 190 l/zi. Plus ca fiind la birou, cred ca iti prelungesti si durata de viata a espressorului

Urmaresc si wabi-kusa, dar am senzatia ca ai mai mult de munca decat cu un acvariu.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Cind folosesti Filter Medium apa se tulbura tocmai pentru ca substantele din produs reactioneaza indeosebi cu suspensiile din apa.
E normal. Isi revine dupa citeva ore. Ceea ce ai gasit (citatul in engleza) se refera la faptul ca Filter medium grabeste maturizarea
coloniilor bacteriene din filtru si, indirect, conduce la transformarea nitritilor in nitrati. Asadar, grabeste si favorizeaza procesul de
ciclare a filtrului. Produsul ca atare, nu actioneaza direct asupra nitritilor pentru descompunerea lor sau oxigenerea in nitrati. Asta
scrie in a doua propozitie : "Filtru nu este maturizat suficient pentru a descompune acest compus". Oricum, nici macar nu este corecta
exprimarea pentru ca, dupa cum spuneam, nitritii (NO2) "evolueaza" in nitrati (NO3) sub actiunea bacteriilor din clasa Nitrobacter,
nu sunt nicidecum descompusi in N si O2 !?! Daca asta ar fi posibil in filtrele noastre, o mare problema ar fi rezolvata.

In legatura cu wabi kusa, nu ai mai mult de munca decit cu un acvariu, dimpotriva. Dupa ce ai facut set-up-ul, nu trebuie decit sa
o ingrijesti cam cum ingrijesti o planta. Asta e tot.

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

13.07.17

Stiti vorba aia : fata mare sta la poarta iar flacaii o cauta la hora!

Cam asa s-a intimplat si cu pietrele mele. Imi propusesem sa fac o incursiune in multi si sa caut ceva potrivit iar pietrele erau foarte aproape de mine. Azi am avut un drum la Focsani si,
la intoarcere, m-am oprit intr-o parcare. In apropierea ei era un morman de pietre si moluz, probabil resturi de la o constructie. Intre ele erau patru pietre, acoperite cu vegetatie, parca erau puse cu mina. Dupa ce le-am scos dintre ierburi, nu mi-a venit sa cred ce vad : si daca le cautam, nu erau atit de potrivite. Iata-le :

image

image

image

image

Imi pare rau ca nu am gasit si citeva bucati mai mici, pentru a le folosi la baza lor dar cred ca pot obtine ceva din piatra din dreapta, care este destul de masiva in spate.

Incerc sa-mi imaginez cum arata sub apa!
Cum vi se par? Credeti ca pot simula un masiv muntos?

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am fost cam ocupat in ultimul timp dar azi am reusit sa fac macheta.
Este rudimentara, dar imi da o idee despre dimensiune si pozitionare.
In final va fi mult mai supla, si putin mai lunga. Intreg ansamblul ocupa
cam o treime din deschiderea acvariului, ceea ce corespunde planului.

image

Evident, am o echipa de nadejde care ma asista permanent

image

[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cit de frumosi sint! Daca-i vede fetita mea vrea si ea.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Cit de frumosi sint! Daca-i vede fetita mea vrea si ea.

Am 7! Pe alese ...
PS Transportul inclus!

[Email]
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Arata bine pietrele, ceva in genul lor am luat cand am fost la tara, tocmai le arucasera pe drum ca sa il pietruiasca. Problema era ca erau o gramada cam de dimensiunile pe care le vad in pozele tale
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Pai asta nu e in mod necesar o problema, bine ca aveai de unde alege!

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ma tot sucesc cu acvariul. Am o varianta de la aquadec, la un pret rezonabil pentru acvariu insa standul este enorm de scump. Am varianta in care fac acvariul cu baietii de la aquadec si standul il fac la o firma din Birlad, insa tot sare peste 10000 de lei toata afacerea.

De ceva timp ma gindesc la acesta : https://www.nevertebrate.ro/acvariu-eheim-incpiria-400-negru-18216

Are dimensiunile potrivite, vine cu tot cu cabinet, are varianta de refulare a apei, poate fi echipat cu un kit suplimentar pentru lumina si, din perspectiva 2 in 1, pare OK. Si este Eheim ... daca asta conteaza!
Are cineva experienta cu un astfel de acvariu?

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

e foarte scump... am gasit acelasi model pe zooplus fr cu 1299E

Ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400
Ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400
- noir brillant / argent métallisé

Produit disponible
Prix conseillé 1 749,00 €
Prix zooplus 1 299,99 €

1
Supprimer
1 299,99 €

nu stiu daca se poate.. dar poate daca faci comanda,cu tot cu livrare s-ar putea sa fie mai ieftin.. nu sunt sigur daca se poate

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Adrian,

vezi ca ce ai gasit tu este doar acvariul, fara cabinet!
Impreuna le gasesti tot acolo cu 2000 de euro, adica vreo 9100 lei fata de 8300 la nevertebrate.ro!!!

http://www.zooplus.fr/shop/poissons/aquarium/aquarium_meuble_poissons/aquarium_130_200_cm_poissons_250_500_litres/555565

Singura problema este ca mai costa vreo 990 de lei Power Kit-ul de lumina suplimentara. Deci, complet echipat, tot cam acolo ajunge.
Avantajul ar fi ca ma pot "juca" putin cu combinatia de neoane. Kit-ul original vine cu neoane de zi si neoane pentru plante. Asadar, mai citim,
ne mai sfatuim, ...

Edit : Pardon, ai dreptate, acela era marin! Da' tot nu iese bine. Am verificat cu transportatorul meu si transportul special ajunge undeva
la 550 de euro. Fleosc! Tot acolo!

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2017 10:49:55

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu este ceea ce ti-am dat... lincul tau ma trimite la varianta marina a bazinului... varianta de apa dulce este asa cum ti-am trimis eu..da cu copy/paste, "Ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400" si iti va da ambele variante.. cel de apa dulce si cel marin...cel marin da , e 1999 E dar cel de apa dulce e 1300.. uite prezentarea produsului tradus cu yandex translate..

"Kit-ul complet de acvariu de ap? dulce incpiria 400 pentru marca EHEIM combin? designul ?i func?ionalitatea. Fatade de mobila din high gloss (alb sau negru), mânere integrate ?i discrete, din o?el inoxidabil ?i linii curate se va potrivi perfect cu interiorul t?u. Datorit? capacit??ii sale de 400 M ?i adâncime de 55 cm, acest acvariu va oferi o mul?ime de spa?iu pentru a ad?uga decoratiuni si plante.
Acvariul este echipat cu un capac culisant practic? în calitate de sticl? neagr?. Iluminatul interior este integrat ?i include tuburi fluorescente ?i reflectoare. Conductele ?i cablurile de alimentare ?i de retur a apei sunt bine ascunse ?i pentru a permite o viziune de acvariu, f?r? elemente care distrag aten?ia. Mobilierul este, de asemenea, foarte elegant : pute?i stoca in orice marj? de apreciere nu numai alimente ?i plase, dar, de asemenea, alte accesorii, cum ar fi produse cur??are ?i plante de ap?.

În cadrul ceremoniei de Plus X Award, gama incpiria a câ?tigat locul 1 la categoria "Calitate", "Design" ?i "Func?ionalitate" pentru pachetele de calitate fabricat în Germania, care a câ?tigat marca EHEIM titlul de "cel Mai Inovator Brand al anului 2015" (marca cea mai inovatoare al anului 2015) în categoria "animale de companie"

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: