[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat caras auriu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Calinb
Junior member

IP:

Dragii mei, am o mica dilema. Scumpa mea iubita mi-a facut cadou un acvariu de 190 litri si cativa carasi black moor, cu voal, cap de leu. Probabil a vrut sa ma f....a. si acum este treaba mea sa amenajez acvariul si inca un ,,job'' in plus. Nu sunt chiar strain de acvaristica in sensul ca pana acum am avut doar vivipari si alte specii mai putin pretentioase. Intrebarea mea este daca pot sa ii pun decor 3d care nu este mai gros de 3cm deci nu ia foarte mult volum din apa, si ce fel de substrat sa pun, fin sau mai mare, ca sa mu ma iau de cap cand aspir mizeria,,porcilor''. Si daca ma sfatuiti sa mai pun inauntru gen pietre sau lemn tratat. Multumesc
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare!

- carasii sunt pesti nepretentiosi, dar care fac multa mizerie... ce filtrare ai?
- probabil ca bazinul nu e ciclat, asa ca asteapta-te la apa tulbure si mirositoare.
- poti sa le pui inauntru ce vrei tu, ca pe ei nu-i deranjeaza nimic. Vezi ca au obiceiul sa haleasca plantele, asa ca nu te chinui cu asta.
- practic, eu iti recomand un strat subtire de nisip fin... ca sa-ti fie usor "la aspirat". Nu le pune pietris mare!

PS: Completeaza-ti profilul cu orasul de resedinta (My Profile - Location).

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2016 09:53:31

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Calinb
Junior member

IP:

Nu gasesc nicaieri treaba cu locatia. Ma poti ajuta?
La ciclat te referi la faptul ca sa stea apa cateva zile pana bag pesti?
Pai si daca pun nisip fin, cand trag cu furtunul nu vine si nisip? Filtru momentan este intern cu care sunt dotate acvariile de la ju..l.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ai un buton "My profile", de acolo iti completezi locatia .

Poze: smilie ... Poze cu plante
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Calinb wrote:La ciclat te referi la faptul ca sa stea apa cateva zile pana bag pesti?
Pai si daca pun nisip fin, cand trag cu furtunul nu vine si nisip? Filtru momentan este intern cu care sunt dotate acvariile de la ju..l.

- poti sa scrii Juwel, ca nu luam foc.
- cu "ciclarea"... ori citesti articolele de pe forum, ori te rogi de Porcu sa-ti faca un instructaj scurt... da, bazinul tre' sa stea fara pesti, o perioada de 3-4 saptamani. Cu toate acareturile mergand.
- daca pui nisip fin va trebui sa ai grija cum apropii furtunul de substrat... si daca tragi ceva nisip, el ramane in galeata si-l pui inapoi.
- daca pui pietris mare, toata mizeria pestilor se va strange intre "boabele" alea si va strica calitatea apei.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Calinb
Junior member

IP:

Poti sa explici si tu asta pt ca am avut dreptate cu butonul. Am pus o poza la rubrica despre noi
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Am vazut poza, da' n-am fro' explicatie stiintifica... plm, incurcate-s caile computerelor.

Ciclarea, pe scurt:

- toate procesele biologice din acvariu se bazeaza pe niste colonii de bacterii... astea descompun resturile chimice in produse din ce in ce mai putin toxice.
- rahatul si urina => amoniac (mortal)
- amoniacul => nitriti (foarte toxici)
- nitritii => nitrati (aproape inofensivi, pana la un anumit prag)
- nitratii ii scoti prin schimb de apa, in proportie matematica... daca schimbi juma' din apa acvariului, atunci reduci si nitratii cu 50%.
- fiecare etapa d-asta e facuta de anumite bacterii... alea care-ti trebuie tie (si noua) sunt ultimele care apar si colonizeaza bazinul... au nevoie de 3-4 saptamani, ca sa se inmulteasca si sa colonizeze mediile de filtrare.
- aceste bacterii stau doar pe suport solid (substrat, pietre, lemne, filtru, etc)... ele NU stau in apa!

Ciclarea, pe lung: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: