[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
deciclare partiala  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am tot stat si mam gindit,nu am cum sa evit o deciclare partiala a acvariului si nu stiu cum ar fi mai bine.As fi vrut sa schimb tot...adica...daca tot imi vin saptamina asta,prefiltrul,plantele si siporaxul,ma gindesc cum ar fi mai bine sa fac schimbarea in acvariu...prefiltrul nou,neciclat,canistra nu stiu daca e ciclata complet inca dupa 3 saptamini si sa pun siporax in ea se decicleaza clar si sa schimb si pietrisul cu nisip...cred ca va fi o deciclare aproape completa....ar ramine ciclat doar EDEN-ul mic
M-am gindit sa utilizez o parte din pietris ..o carare sau insula ceva si sa mai pun si in saculeti ceva sa il mai las in acvariu o perioada dar ma tenteaza mai mult ca in prima faza sa pun siporaxul in filtru...zic eu ..ca filtrarea e importanta.
Daca fac schimbarea in filtru, sa o fac treptat...la 1 sau 2 saptamini sa nu inlocuiesc tot odata....si atunci va trebui sa intirzii cu schimbarea pietrisului...

cum credeti ca ar fi cel mai bine sa fac ca sa evit o deciclare sau deciclare partiala mai puternica?

filtrul mare e un AEF302 seamana mult cu SUN SUN si filtrul mic e un EDEN 501
de aceea spun ca vreau sa evit o deciclare partiala mai puternica pentru ca eden-ul e mic

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2016 19:36:01

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai iei si tu un flacon de bacterii de la orice producator si ai rezolvat problema cu deciclarea

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

pai am dar din cite stiu coloniile nu se formeaza de pe o zi pe alta si nu as vrea ca pestii sa mai treaca odata prin ce au trecut...nestiotor ..am facut ciclarea cu pestii in acvariu si ultima deciclare partiala am avuto acum cam 2 luni.. au avut de tras dragalasii

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cam oricum ai face tot se va decicla( daca schimbi material filtrant, substrat,etc) asa ca schimba-le si fa schimburile zilnice de apa 30-40% cu adaugare de bacterii si asta e, o tragi o luna -nu hranesti prea mult...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2016 20:40:01

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in papucii mei.. le mai bag un shoc....abia ce s-au linistit si ei .....
pina la urma cred ca e mai bine cum zic "ocean"....daca le fac pe rind voi avea o deciclare partial pe o perioada mai lunga

[Email]
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

cel mai ok ar fi sa astepti un pic cu siporaxul, dupa ce schimbi prin acvariu la doua saptamani incepi sa schimbi ce ai in canistra cu siporaxu, vreo un sfert din piatra veche pe saptamana.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da cred ca asa o sa fac.. mai astept cu siporaxul si dupa ce schhimb substratul o sa mai pun in niste saculeti din pietrisul care il am acum

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: