Am un Fluval Edge I de 20 l in care am 20 blue shrips. Ca plante doar doua Anubias nana si pe deasupra moos fixat pe pietre. Am iluminarea standard cu LED-uri si totul merge bine. Pe nisip insa mi se dezvolta o alga - asa a fost de la inceput - mai mult in centru (probabil unde iluminarea e mai puternica - sistemul avand prin constructie o iluminare dezechilibrata). Nici asta nu ma stresseaza prea mult - crevetii si cei cativa melci care sunt inauntru mananca din ea......si una peste alta toata lumea e multumita. Problema e ca uneori - inca nu am reusit sa leg de nici un factor declansator - am parte de un mini-boom si alga se catara si pe pplante (pe varful lor - lumina

) si pe peretele din spate. Testele de apa sunt exemplare ..... nu pot nimic imbunatati. Asa ca m-am gandit la lumina. Pentru noapte (si pentru estetica

) exista doua leduri albastre - blue moon. Le las in general de pe la ora 21-22 pana a doua zi dimineata. Poate fi asta cauza cresterii algei? Sau cauza sa fie legata de iluminatul diurn? (12-14 h lumina). Sa sting lumina alba mai devreme si sa las ledurile albastre? Cam dupa 10 h? Sau sa le las si pe astea oprite? Sau cum?....