[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumina albastra in timpul noptii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Am un Fluval Edge I de 20 l in care am 20 blue shrips. Ca plante doar doua Anubias nana si pe deasupra moos fixat pe pietre. Am iluminarea standard cu LED-uri si totul merge bine. Pe nisip insa mi se dezvolta o alga - asa a fost de la inceput - mai mult in centru (probabil unde iluminarea e mai puternica - sistemul avand prin constructie o iluminare dezechilibrata). Nici asta nu ma stresseaza prea mult - crevetii si cei cativa melci care sunt inauntru mananca din ea......si una peste alta toata lumea e multumita. Problema e ca uneori - inca nu am reusit sa leg de nici un factor declansator - am parte de un mini-boom si alga se catara si pe pplante (pe varful lor - lumina ) si pe peretele din spate. Testele de apa sunt exemplare ..... nu pot nimic imbunatati. Asa ca m-am gandit la lumina. Pentru noapte (si pentru estetica ) exista doua leduri albastre - blue moon. Le las in general de pe la ora 21-22 pana a doua zi dimineata. Poate fi asta cauza cresterii algei? Sau cauza sa fie legata de iluminatul diurn? (12-14 h lumina). Sa sting lumina alba mai devreme si sa las ledurile albastre? Cam dupa 10 h? Sau sa le las si pe astea oprite? Sau cum?....

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

anyone? anything?

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai zi si tu ce alga e ca asa se poate stabili daca are sau nu legatura cu lumina - unele alge au mai multa legatura cu lumina sau cu lipsa ei, alte alge au mai multa legatura cu CO2 sau alti nutrienti samd - nu poate spune nimeni ce ai tu acolo

daca nu stii ce alga e, pune poze sau identific-o la aquariumalgae.blogspot.com

in principiu, lumina noaptea e complet inutila - daca tot nu e nimeni care sa vada acvariul.... dar nici nu cred ca de la alea 2 leduri faci alge

deci probabil este o alga careia ii plac spike-urile de amoniac daca zici ca din cand in cand ai explozii - ai facut teste atunci?

pune poza cu alga si vedem

um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am acelasi acvariu, Fluval Edge 23L.
Mie mi se par ok luminile led stoc.
As da vina pe durata prea mare a iluminarii pe timpul zilei.
Lumina aceea albastra are putere prea mica si evident e deficitara in spectrul fotosintetic (in lipseste varful in deep red 660nm).
Daca reduci durata iluminarii la 8-10 ore, ar trebui sa vezi o diferenta.

In plus, detalii despre schimb de apa, fertilizari, substrat, nivelul apei/schimburi gazoase, cat/ cum hranesti ar fi folositoare. Si poze, desigur.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: