[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat legat de bulele de oxigen/co2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LiRo
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Recent am intrat in posesia unui acvariu diversa startup 60 si dupa montarea lui si ornarea provizorie ( nu am gasit in magazinele de specialitate tot ce cautam la capitolul plante ) l-am pus in functiune. Desi am scufundat total filtrul de apa, sunt foarte multe bule in acvariu. Mentionez ca am adaugat si 1 ml de easycarbo - liquid carbon fertilizer pt putinele plante din acavariu. Nu inteleg de unde scoate filtrul acele bule. Ma puteti ajuta cu un sfat?initial m-am gandit ca este vorba despre aer din filtru insa chiar si la 24 ore inca mai arunca, mai rar ce-i drept... aer. Am atasat si o poza cu "situatia".
Multumesc anticipat

Ps: poza o sa incerc sa o atasez cand ajung la birou, de pe telefon imi spune ca este prea mare

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2016 06:06:09

LiRo
Junior member
[Avatar]

IP:

Am ajuns intr-un final la birou si am reusit sa editez si o poza. Este posibil sa fie de la liquid carbon fertilizer? nu am avut unitate de masura si este posibil sa fi adaugat mai mult de 1 ml.
[Thumb - IMG_0100.JPG]

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stai linistit, e normal si nu are legatura cu easy carbo
pe de o parte se formeaza bule de gaz (nu e neaparat oxigen) din apa pentru ca e apa noua si cand vine pe teava are diferite gaze dizolvate in ea ca e sub presiune (si cand pui apa de la robinet intr-un pahar se formeaza bule) si pe de alta parte poate dura si o saptamana pana filtrul elimina tot aerul din el (filtrul are aer in burete, nu in el propriu zis)

la acvariile plantate cu multe plante care au tot ce le trebuie (lumina, fertilizare, co2) apar bule de oxigen, dar acolo e alta cauza: e de la fotosinteza plantelor - nu e cazul la tine ca nu ai plante (adica ma rog, ai 2-3 plantute, dar alea sunt ca si cum nu ar fi)

This message was edited 3 times. Last update was at 19/10/2016 08:51:36

LiRo
Junior member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:stai linistit, e normal si nu are legatura cu easy carbo
pe de o parte se formeaza bule de gaz (nu e neaparat oxigen) din apa pentru ca e apa noua si cand vine pe teava are diferite gaze dizolvate in ea ca e sub presiune (si cand pui apa de la robinet intr-un pahar se formeaza bule) si pe de alta parte poate dura si o saptamana pana filtrul elimina tot aerul din el (filtrul are aer in burete, nu in el propriu zis)

la acvariile plantate cu multe plante care au tot ce le trebuie (lumina, fertilizare, co2) apar bule de oxigen, dar acolo e alta cauza: e de la fotosinteza plantelor - nu e cazul la tine ca nu ai plante (adica ma rog, ai 2-3 plantute, dar alea sunt ca si cum nu ar fi)

Super! rabdare atunci legat de plante, asa este, am putine pentru ca nu am avut de unde alege. Am discutat cu cei de la Animax, Zoomania si astept doar sa aduca marfa ca sa pot decora in continuare.

Mersi de raspuns.
_Kalyn_
Junior member
[Avatar]

IP:

On Topic: Este normal. Asa se intampla in timpul ciclarii si intr-o saptamana acele bule vor disparea (atentie insa ca cilcarea nu este gata, nu te grabi sa bagi pestii), in rest tot ce a zis colegul de mai sus

Off Topic: Arunca un ochi dupa niste filtre externe pentru acvarii mici low cost, de exemplu Eden 501 sau Eden 511(astea contin si materiale filtrante), ori SunSun Nano HW-602B/HW-603B, sunt filtre externe pentru acvarii mai mici, insa sunt de un catralion de ori mai bune decat acel Diversa Claro de 2 lei care la mine dupa doua saptamani a inceput sa sune ca tractoru' si dupa 3 nopti nedormite l-am aruncat pe geam ) In plus filtrarea externa cu materiale filtrante nu se poate compara cu filtrarea interna cu bureti.

In rest, fain acvariul, ape limpezi si toate cele bune!

This message was edited 2 times. Last update was at 24/10/2016 08:44:51

LiRo
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut si mersi de raspuns. Intre timp s-au dus bulele... sunt in stadiul de apa tulbure si stiu ca filtrarea mea este mecanica si dureaza mai mult. Am introdus 1 Cory si 3 Otociclus care o duc de minune .

PS: se poate inchide thread-ul. Mersi de ajutor!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: