[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sterilizare pomaceea?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
GabrielaD
Junior member

IP:

In urma unor tratamente facute in acvariul comunitar si in cel de carantina (cu baktopur si spirohexol), am mutat melcul pomaceea intr-un bol pentru a nu fi afectat de aceste substante. As vrea sa reintroduc melcii (+ 2 comunitari din specia Planorbis), dar dupa ce ii sterilizez pentru ca au stat in acvariile in care am avut cativa pestiuci bolnavi.
Dupa tratament, am pus carbon activ in filtrul intern pentru a scoate substantele folosite la tratament si as vrea sa nu reintroduc vreo boala odata cu melcii.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Melcii nu-s purtatori, deoarece nu impart aceleasi boli cu pestii.
Daca vrei sa fii 100% safe, atunci muta-i in apa curata... iei o galeata si-o umpli cu apa de robinet, o lasi peste noapte (ca sa iasa clorul) si apoi, a doua zi, muti melcii in apa proaspata... ii lasi acolo 24 de ore, dupa care poti sa-i muti inapoi in bazin.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
GabrielaD
Junior member

IP:

Multumesc mult!
M-am linistit.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: