[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceperea unei noi povesti - bine v-am regasit!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
goldmask
Junior member

IP:

Salut baieti si bine v-am regasit dupa o lunga perioada de timp! Sper ca va gasesc grasi si frumosi, asa cum v-am lasat!

M-am apucat din nou de acvaristica, cu un acvariu mai mic de data aceasta (100 L). Am si eu 2 intrebari la care vreau feedback-ul vostru:

1. bucatile de vita de vie au stat o buna perioada de timp (ani) in aer. Le-am bagat de o saptamana ci ceva in apa. Ma asteptam ca incet, incet sa se duca la fund. Au inceput sa se scufunde, insa au ramas in stadiu din poza de vreo 4 zile cred si nu se mai intampla nimic. Trebuie sa le fierb din nou ca sa ia apa sau pur si simplu sa mai am putina rabdare si se scufunda ele singure?

2. am luat un filtru intern de data aceasta, fluval U3, dupa ce am citit diverse recomandari. Filtrul este recomandat pana in 150 L. Acum l-am pus sa sufle aerul pe lungime (vedeti in poza). Credeti ca e o idee buna sau mai bine il pun sa bata in fata? Ma gandesc sa nu zapaceasca prea rau pestii/plantele (cand o sa am).

O zi minunata in continuare, astept mesajele voastre.
image

by koala: Am aranjat linkul.

This message was edited 4 times. Last update was at 13/10/2016 09:55:11

zaietz74
Junior member

IP:

Nu stiu cum e la vita de vie dar si eu am patit la fel cu o cioata de mangrove. Parerea mea este ca acea suprafata care sta in afara apei este "zona" de evaporare si nu se va incarca cu apa niciodata sau foarte greu. Cred ca ai mai multe sanse daca, cu ajutorul unei greutati, tii scufundata total cioata.
In ceea ce priveste directia jetului de apa trimis de filtrul intern, eu unul nu iti recomand sa-l indrepti spre geamul frontal al acvariului. Pe langa efectul vizual neplacut al curentului de apa care vine din spate si se loveste de geam (mai ales daca acesta este incarcat cu "bule" de aer), locul in care acesta loveste geamul va fi si locul in care e posibil ca algele sa prolifereze mai mult si atunci sa vezi imagine!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1. Lemnele arata misto... pune un bolovan peste ele, ca sa le scufunzi in totalitate. Vor "trage" apa in cateva luni.
La inceput o sa se umple de muci albi (un film bacterian)... sa nu te sperii, e ceva normal si nu e toxic. Niste melci, sau un ancistrus o sa te scape de belea.

2. Nu ai nevoie de "bule de aer", ca sa oxigenezi apa... e suficient sa orientezi filtrul in asa fel incat sa faca "valuri" la suprafata apei.
3. Nu te grabi cu achizitiile de pesti, deoarece trebuie sa faci ciclarea acvariului... 3-4 saptamani in care bazinul sta cu filtrul mergand non-stop.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

koala wrote:
3. Nu te grabi cu achizitiile de pesti, deoarece trebuie sa faci ciclarea acvariului... 3-4 saptamani in care bazinul sta cu filtrul mergand non-stop.

Eu vad doi guppy chiar in mijlocul acvariului.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt 4 guppy doi negri în spate la aia colorati....

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Sunt 4 guppy doi negri în spate la aia colorati....

Ohh, si eu care voiam sa ma laud ca am ochi buni

This message was edited 1 time. Last update was at 13/10/2016 18:52:12

goldmask
Junior member

IP:

Salut baieti si multumesc pentru raspunsurile prompte!

1. cateva luni suna cam mult rau! Eu vreau sa ma misc cu ele mult mai repede. Ma duc sa caut niste pietre zilele acestea atunci, sa vad daca le pot face sa stea sub apa.

2. nu o sa bag bule ca nu imi plac. O sa las sa faca valuri.

3. stiu ca m-am grabit cu pestii (dupa doar o saptamana), insa i-am luat special ca sunt mai rezistenti si vreau sa vad daca pot sa bag putina viteza De mentionat ca am luat bacterii de ciclare de la JBL.

Va anunt cum decurg lucrurile (in special daca nu decurg bine ).

O seara minunata tuturor!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: