1. asa se zice, desi eu nu stiu sa existe un raspuns definitiv;
dar in general intr-adevar reactorul se pune ultimul pe circuitul apei
2. ar fi bine sa pui niste
cuple rapide, care sunt scumpe ca dracul, dar alea sunt cu adevarat folositoare, ca nu mai curge nici un pic de apa cand desfaci
de robineti eu zic ca nu ai nevoie - inainte de incalzitor ai robinetul de la filtru iar dupa reactor nu ai nevoie ca e suficient sa scoti out-ul filtrului afara din apa
adica, chiar si daca pui robinet dupa reactor, tot va curge niste apa cand desfaci, deci tot vei avea nevoie de o galeata, asa ca diferenta fata de situatia fara robinet dupa reactor e ca va curge un pic de apa in plus (apa din portiunea de furtun de dupa robinet si pana la iesire)
si oricum, pentru fiecare robinet pe care il pui pe furtun numarul locurilor pe unde poate sa curga apa creste cu 2, deci e un risc de luat in calcul si aici
3. robineti gasesti prin bricodepot (fostul bricostore) , eu de ex am luat ceva de genul asta pentru schimbul de apa
http://www.bricodepot.ro/orhideea/gradina/irigatii/minivana-tub-16mm-cu-garnitura-grommet.html
dar sincer eu pentru acvaristica nu as folosi alti robineti decat din cei speciali pt acvaristica, mai precis Eheim sau JBL (daca produc)
plasticul imbatraneste in timp si poate sa crape, de asemenea mai conteaza si cum se face prinderea de furtun - conectorii si robinetii astia de gradina nu stiu daca rezista la fel