Author |
Message |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/09/2016 19:11:35
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Justdidit69
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4c6515356f214aa275e07ddbbd922a5e.jpg)
IP:
|
prezentarea standului cu cele 2 acvarii:
standul este ultra solid si urat dar isi indeplineste functia. grinzile au fost pe langa casa, asa ca banii i-am cheltuit pe altceva.
acvariul de sus (restartul a fost in 01.09.2016):
dimensiuni: 60Lx30lx30h (54l brut)
iluminare: Aquazonic 2x24w 60cm: Sylvania Grolux + Osram 865, intervalul 14:00-21:00
filtrare: JBL CP e901 GL, sertarele umplute cu matrix, siporax si respectiv micromec, cu un burete pe sorb
substrat: Manado 9l aprox.
fauna: 10 Corydoras panda, 11 Microrasbora Galaxy (Danio Margaritatus) din care mi-au ramas 4 (3 i-am identificat cu Dropsy, restul habar n-am unde si de ce au disparut), 5 Peacock goby (Tateurndina ocellicauda), RCS fara numar de toate culorile, selectati din acvariul de jos si adunati din alte parti; hranire cu sera, tetra, tropical, hrana congelata variata.
flora:
Alternanthera reineckii
Alternanthera reineckii "mini"
Alternanthera reineckii"rosanervig"
Ammania sp. "bonsai"
Cryptocoryne "flamingo"
Cryptocoryne "pigmea"
Cryptocoryne wendtii “Mi Oya”
Echinodorus tenellus
Eichornia azurea
Eleocharis acicularis
Heteranthera zosterifolia
Hygrophila polysperma
Hygrophila sp. „tiger”
Littorella uniflora
Lobelia cardinalis "small form"
Penthorum sedoides
Pogostemon helferi
Staurogyne repens
Staurogyne sp. "bihar"
fertilizare: aici s-au cam schimbat lucrurile. am renuntat la CO2 si am abordat o noua directie: Low Tech. am studiat mult problema si am ajuns la concluzia ca aceasta cale va fi mai potrivita pentru mine in acest moment al vietii cand n-am timp nici sa ... ma leg la sireturi calumea.
"schema de fertilizare":
Aqua Line TF Planter (micro): 1 pompa/zi (aprox. 1,2 ml) (B, Cu, Zn, Mn, Mo, Mg, K, Co, Fe)
Aqua Line TF Macro: 1 pompa/zi (aprox. 1,2 ml) (NO3, PO4, K)
Liqui Carbo: 1ml/zi (diferenta de alte "carbo"-uri ar fi continutul de polimeri de protectie a mucoasei si K)
Aqua Line Aquaplant (tablete de substrat): ici-colo vreo 20 de tablete la radacinile plantelor. (tabletele contin coloizi naturali, zeolit, turba, ingrasamant complex, hormoni pt. promovarea dezvoltarii radacinilor)
parametrii apei: doar TDS-ul il masor, intre 200-300, si temperatura: 24C
schimburile de apa: 25%/saptamana cu apa de la robinet statuta (1-2 zile), tratata cu EL Filter Medium
acvariul de jos (restartul a fost tot in jurul datei de 01.09.2016):
dimensiuni: 46Lx30lx31h (43l brut)
iluminare: Lampa SunSun LED SL-600 Red-White, 30 leduri, 12W, 7500-8000K
filtrare: Hang-On SunSun HBL-701, umplut cu siporax si cu un burete pe sorb
substrat: Manado 6l aprox.
fauna: 5 Otocinclus affinis, au fost 6 dar unul a sarit in prima seara si l-am gasit uscat dimineata, peste 50 RCS Sakura, vreo 13 CRS si CBS, asa de incercare sa vedem cum se descurca "mofturosii" astia
flora:
Ammania sp. "bonsai"
Anubias barteri var. nana
Bolbitis heudelotii
Cryptocoryne wendtii "green"
Cryptocoryne wendtii “Mi Oya”
Echinodorus tenellus
Fissidens fontanus
Hemianthus callitrichoides "Cuba"
Hemianthus glomeratus (micranthemoides)
Hydrocotyle verticiliata
Hygrophila difformis
Java moss
Lagarosiphon madagascariensis
Littorella uniflora
Lobelia cardinalis "small form"
Lomariopsis lineata
Microsorum pteropus
Riccardia chamedryfolia
Riccia Fluitans (momentan l-am scos intr-un bol; cu timpul a devenit invaziva si enervanta, e posibil sa ma scap de ea si sa pun Monosolenium tenerum)
fertilizare: momentan doar EL Filter Medium 1ml tot a doua zi (sa vedem daca se confirma cele spuse de producator: "Better growth and a more vibrant colour"), mai vedem pe parcurs daca e nevoie de varianta lichida sau tablete in substrat, sau facem un test cu Filter Medium si vedem rezultatele pe termen lung.
schimburi de apa: 25%/saptamana cu apa de la robinet statuta (1-2 zile), tratata cu EL Filter Medium
parametrii apei: TDS 180-220
crevetii ii hranesc aleatoriu cu Dennerle Shrimp King Complete, Color, Crustagran, Tropical spirulina granule, Polen de la farmacie, Tetra discus (foarte rar, greu se scufunda), spanac, brocoli, frunze dud, mazare, JBL Novo Prawn (foarte rar, nu prezinta mare interes). hrana de la Dennerle are cele mai bune rezultate, urmat de granulele de spirulina.
|
Don’t just teach your children to read…
Teach them to question what they read.
Teach them to question everything. |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2016 11:31:58
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Frumoase bazinele, felicitari. Sunt curios cum se vor descurca plantutele fara co2, ai ceva diversitate acolo, unele chiar putin mai pretentioase. Spor in continuare !!!
|
|
 |
ocean
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2016 12:19:06
|
ocean
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8c12cbc89eb07068855968f976662a18.jpg)
IP:
|
Arata bine, spor in continuare
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/09/2016 07:56:30
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
mi-am luat teste ph, gh si kh.
parametri inainte de schimbul de apa:
robinet: ph 7.3, gh 8, kh 7, TDS 165
acvariul de jos: ph 7.3, gh 8, kh 7, TDS 200
acvariul de sus: ph 7.3, gh 12, kh 7, TDS 320
In acvariul de jos fara fertilizare lucrurile merg ok (de ieri am bagat totusi 0.5 ml Liqui Carbo). Am rearanjat putin plantele si hardscape-ul. Cu Java moss-ul mai trebuie sa fac ceva, am cateva idei, vedem care il pun in practica. Am fost nevoit sa tau cateva frunze tinere de Anubias nana deoarece mi le-au gaurit nemernicii de Pond snail.
Lagarosiphon madagascariensis creste mai ca o buruiana, in careva zi va trebui sa o tund. E. tenellus nu prea o duce bine dar poate si din cauza ca zilnic gasesc 10 fire de replantat datorita melcilor de substrat. Ce ma surprinde placut este HC cuba:
In schimb, cel de sus prezinta GDA si diatomee pe sticla.
Am si BBA pe o portiune de 10x10cm pe substrat, cred ca flow-ul e de vina. Astfel am schimbat lilly-ul pe spray bar, curentii vin de pe geamul din spate la 45 grade.
Am dublat doza de Macro, 2 ml/zi.
Va trebui sa ridic putin lampa, trebuie sa gasesc o solutie DIY care sa imi permita o plaja mai mare de reglare a inaltimii.
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2016 10:06:19
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
Salut,
M-a prins o raceala fantastica, "mi-a dat de m-a julit". Dar nu am stat degeaba si am facut un suport pentru iluminat ce m-a costat aprox. 25 de lei si 20 de minute. Nu l-am finisat ca am avut alte ocupatii pana acum.
Am achizitionat 12l de nisip vulcanic de la colegul nostru Adrian Jivulescu, un om deosebit, daca aveti sansa sa discutati cu el nu ratati ocazia. Un nisip de calitate foarte buna, plantarea a fost floare la ureche si tine foarte bine plantele.
Si putin ajutor:
Am scos jumatate din apa acvariului intr-un lighean mare si am pus tevile de la filtrul extern in acesta (pe un scaun sa fie la un nivel mai ridicat decat filtrul extern), am scos plantele si le-am separat intre ele cu servetele de bucatarie sa nu se amestece, le-am pus intrun al lighean, apoi am stropit totul cu apa sa fie metinuta o umiditate corecta. A urmat apoi sa trag cu un furtun apa impreuna cu Manado intr-o galeata. Astfel, pestii si crevetii au fost mult mai usor de prins (in 4 cm apa). Evident, 3 sferturi din Manado mai era in acvariu asa ca am turnat o galeata de apa de la robinet in acvariu si am sifonat din nou apa cu Manado. Am repetat inca de trei ori aceasta manevra (bagat apa-sifonare) si am obtinut un acvariu gol, nezgariat.
Am purces la hardscape si am obtinut dupa ore multe urmatorul rahat pe bat (trebuie sa recunosc ca nu sunt multumit; treaba asta cu hardscape-ul nu e usoara, ore in sir sa te joci cu niste crengi pentru cativa milimetri sau centimetri, sau unghiuri, sau...alte nebunii si cand il bagi in borcan tot nu e bine, mai trebuie rasucit, impins, tras, taiat, relegat):
Dupa asta am pregatit plantele dar fiindca au fost prea multe nu am reusit plantarea dintr-un sut, sper sa termin zilele astea.
Si fiindca am un ajutor ca il vreau ca nu-l vreau, am introdus o noua activitate in sanul familiei: aspiratul plantelor acvatice (ma rog, a ramasitelor dupa tunderea lor)
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2016 10:09:24
|
dan.pavelescu
Liliacul
![[Avatar]](/forum/images/avatar/12e1b435e5e53888e787d22c1e8d262d.jpg)
IP:
|
Felicitari pentru acvarii, dar mai ales pentru ajutorul tau
Cand o sa creasca mare, o sa franga ceva inimi
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
 |
kryss05
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2016 13:33:08
|
kryss05
Junior member
IP:
|
Frumoase acvarii... Felicit?ri.
Am o întrebare legat? de lampa cu leduri, este eficient? la plante? Asa vrea s? îmi fac o lampa DIY, bazat? pe banda de leduri (aleea mai luminoase 5630) si vreau sa stiu daca merit? trecerea pe leduri.
Cresc plantele frumos, se dezvolt? algele mai tare decât în mod normal?
Am vazut ca lampa ta este SunSun cu leduri albe 7500k si cateva leduri ro?ii Este suficienta lumina produsa de aceasta lampa la acvariul de jos.
Ai multa stima din partea mea, pentru tot ceea ce faci si pentru ca împartasesti cu noi imagini si idei pentru diverse proiecte de acvaristic?.
This message was edited 1 time. Last update was at 11/10/2016 13:38:23
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2016 14:00:52
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
dan.pavelescu - mersi de aprecieri. asta mic ii mai huligan ca mine. deja agata cate 2-3 "gagicute" de varsta lui pe terenul de joaca, dar grozavia e ca tot cu MILF-urile aferente
kryss05 - voi reveni mai spre seara cu idei/info pe tema LED-urilor care le folosesc
o poza recenta sa vezi cum sta la mine treaba:
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2016 08:04:04
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
N-am mai reusit aseara sa revin dar recuperam azi. La fel ca tine si eu am vrut sa realizez o lampa LED DIY dar am renuntat cand am vazut costul lampii Sun-Sun. Folosesc aceasta lampa de la inceputul lunii Mai si pot spune urmatoarele: - este perfecta pentru setupurile cu CRS si RCS, scoate in evidenta culoarea rosie - in realitate nu este asa de luminoasa ca in poze - trebuie ridicata cel putin 10cm deasupra acvariului, altfel apar zone mai intunecoase, dar asta in functie de ce vrea acvaristul poate fi si un avantaj - pe anubias inca nu mi-a aparut GSA din Mai pana azi - HM, MC, H. difformis, P.helferi, L. madagascariensis, Cryptocorynele, riccia, ricardia, fissidens, mossurile cresc foarte OK - L. cardinalis small form de ex. nu are o culoare verde frumoasa, nu stiu de ce - plante rosii am incercat, nu mi-au mers dar in acelasi timp nu mergea nici o alta planta inafara de mossuri si anubias; cauza: aveam 1/3 din bazin ocupat cu HM (fire lungi, aproape de suprafata) care este un devorator de substante nutritive si "a preluat controlul bazinului" (bazin nefertilizat); cand am pastrat doar 15-20 de fire de HM brusc toate si-au dat drumul - nu prea promoveaza cresterea algelor, cel putin la mine nu, chit ca incercam putin sa o promovez pentru creveti si Oto cu 12 ore iluminat pe zi Cam atat imi vine in minte acum.
This message was edited 2 times. Last update was at 12/10/2016 08:07:01
|
|
 |
kryss05
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2016 22:29:40
|
kryss05
Junior member
IP:
|
Mul?umesc mult pentru detalii, se pare c? mitul despre leduri ca nu sunt bune pentru plantate dispare.
Cred c? o s? m? apuc totu?i de un diy, am g?sit banda de leduri cu temperatura de culoare 6500k si puterea luminoas? pe fiecare led de 40-45 lm, iar pentru lampa sunsun pe care o de?ii tu am vazut la specifica?ii 20-22 lm pe led. Clar va fi mai luminoas? banda de leduri.
Voi mai adaug? si o band? speciala care ajut? la cre?terea plantelor varianta cu cate 4 leduri ro?ii unul albastru.
Cred c? o sa postez si eu jurnal cu bazinul meu..imi fac curaj ??
This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 22:30:51
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2016 14:38:20
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
In legatura cu lumenii per led al lampii SunSun sunt tentat sa afirm ca e o eroare in sensul ca sunt mai multi lumeni per led. Pe ce ma bazez? Pai am testat acest acvariu, doar ca idee, cu un neon T5 HO 24W 865 Osram si mie cel putin mi s-a parut ca lampa led SunSun lumineaza cam tot pe acolo.
Acest neon are 1600lm si daca ii impartim la 30 de leduri avem 53lm/led. Stiu ca e un calcul empiric dar cumva trebuie sustinuta ideea. Eu asta am constatat "pe teren".
Poate gresesc, poate nu. Conform calculelor mele teoretic am la acvariu aprox. 37lm/l ceea ce ma incadreaza in lumina pentru low tech (30-45lm/l).
This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2016 14:40:16
|
|
 |
skija
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2016 15:15:42
|
skija
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/69f8ea31de0c00502b2ae571fbab1f95.jpg)
IP:
|
Daca cresc plantele si nu ai alge esti ok cu lumina , nu iti fa griji
|
|
 |
kryss05
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2016 23:12:57
|
kryss05
Junior member
IP:
|
This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2016 23:18:11
|
|
 |
kryss05
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2016 22:03:44
|
kryss05
Junior member
IP:
|
 ceva nou legat de evolu?ia acvariilor?
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/01/2017 05:31:06
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
Va salut si va doresc un An Nou Fericit,
Am fost destul de ocupat, schimbare de post, delegatii, drumuri prin tara, prin strainezia, sper ca se accepta asemenea scuze.
La un moment dat am avut un drum la Budapesta, la rude. Cu aceasta ocazie am dat o razie prin magazinele de acvaristica. Pe langa dotarea, amabilitatea, pregatirea magazinelor si a angajatilor, lucruri care noua ni se par cool, dincolo e ceva normal, m-a socat nivelul preturilor. Am fost mai atent la preturi si am facut mai multe comparatii. La ei multe acareturi sunt mai ieftine cu 20-30%. In fine, acest aspect inca nu il pot intelege.
Daca tot eram prin zona, am dat o fuga si la evenimentul TerraPlaza. Ai ce vedea, dar e bine sa te documentezi inainte sa pleci la drum si sa te intelegi dinainte cu expozantii cam ce vrei sa cumperi de la ei. Altfel risti sa nu gasesti ce vrei.
Inainte de Budapesta am intrat totusi sa felicit un amic din Debrecen, Gabor Vereb, pentru reusita acestuia de a lua locul I la stilul olandez, in cadrul concursul anual organizat de AGA (detalii aici: http://showcase.aquatic-gardeners.org/2016/show475.html). In spatele nostru se vede acvariul cu pricina.
M-am ales in primul rand cu niste discutii interesante si apoi cu un brat de plante  .
Hai sa updatam acvariul mic. A fost refacut fiindca populatia de creveti a intrat in declin si m-am umplut de alge: Staghorn, BBA si una filamentoasa. Cauza? Asta nu o vom citi in nici o carte de acvaristica  . Sa nu subestimam imaginatia si vointa unui copil de nici 2 ani, caruia poate din cand in cand ii mai intorci spatele 5 secunde la juma' de metru de un acvariu open top, fiindca poti avea surpriza sa gasesti la un moment dat in acvariu ramasitele intregului meniu al copilul din saptamana respectiva (sau poate cea trecuta). Asta e, a pus tata capac de sticla.
Ramane tot un acvariu de teste. Voiam neaparat sa testez un sol activ in low tech. Dennerle Scaper's Soil a fost cel ales.
Acvariu de 46x30x30,
Lampa led sunsun sl 600
Iluminare 7 ore, primele 2 spatamani, lampa ridicata la 15 cm; a treia saptamana am marit la 8 ore; mai vad pe parcurs la cat voi mari perioada
Substrat Dennerle Scaper's Soil 4l, n-am avut mai mult, altfel bagam 8l. Am spart niste roca vulcanica, vreo 2-3l, si am pus peste Dennerle Scaper's Soil. Nu am gasit informatii detaliate despre el (inafara de site-ul Dennerle) asa ca am zis: "ma risc"  .
Apa de robinet o am: ph 7.3, gh 8, kh 7, TDS 165. Soilul mi-a adus apa la urmatorii parametri: ph 6.2, gh 2, kh 1, TDS 80.
Filtru hang on sunsun cu siporax si micromec, aprox. 500ml, respectiv 500ml
Nu fertilizez lichid cu nimic (inca), doar carbo, 2ml/zi
Nu prea am fauna inca, poate niste melci rataciti si 2-3 pui de creveti
Flora:
Cryptocoryne wendtii green
Cryptocoryne wendtii Mi Oya
Cryptocoryne walkeri
Cryptocoryne flamingo
Cryptocoryne x willisi
Cryptocoryne pigmea
Staurogyne repens
Alternanthera reineckii mini
Hemianthus glomeratus (micranthemoides)
Ludwigia repens rubin
Ludwigia palustris
Phentorum sedoides
Pogostemon helferi
Pogostemon erectus
Java moss
Hygrophila polysperma
Hygrophila pinnatifida
Hygrophila siamensis
Lobelia cardinalis small form
Micranthemum Monte Carlo
Cabomba caroliniana
(Mai am 2 plantute, in poze nu prea se vad, le-am primit la Terra Plaza, nu am reusit sa le identific. E posibil sa fie forme emerse dintr-un paludariu)
Cateva poze:
11.12.2016
18.12.2016
25.12.2016
Cand ma trezesc fac poza de rigoare sa se vada evolutia a 3 saptamani.
Alge vizibile nu am, sunt multumit momentan de soil. Imi era o oarecare frica de alge datorita solului activ. Am discutat cu cineva care a folosit ADA Amazonia si Tropica Plant Soil in low tech si nu a fost multumit. A fost invadat de alge destul de rapid datorita nutrientilor eliberati in masa apei, lucru normal la inceput cu un sol activ.
This message was edited 1 time. Last update was at 01/01/2017 05:34:18
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/01/2017 21:58:56
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
Poza de azi, 01.01.2017:
|
|
 |
skija
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/01/2017 14:17:34
|
skija
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/69f8ea31de0c00502b2ae571fbab1f95.jpg)
IP:
|
Acvariul parca este expus in magazin in Debrecen , din cate imi aduc eu aminte l-am vazut
|
|
 |
Justdidit69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/01/2017 21:01:59
|
Justdidit69
Junior member
IP:
|
Da, in mijlocul magazinului.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/01/2017 11:44:37
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Justdidit69 wrote:Cu aceasta ocazie am dat o razie prin magazinele de acvaristica. Pe langa dotarea, amabilitatea, pregatirea magazinelor si a angajatilor, lucruri care noua ni se par cool, dincolo e ceva normal, m-a socat nivelul preturilor. Am fost mai atent la preturi si am facut mai multe comparatii. La ei multe acareturi sunt mai ieftine cu 20-30%. In fine, acest aspect inca nu il pot intelege.
La ei miscarea acvaristica e mai dezvoltata, lumea cheltuie mai multi bani => acvaristica e la un nivel mai ridicat => angajati mai bine pregatiti si preturi mai mici.
Justdidit69 wrote:Nu fertilizez lichid cu nimic (inca), doar carbo, 2ml/zi
E bine ca nu fertilizezi inca. Daca ai probleme cu algele poti schimba apa mai des.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
|