[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Wakiri
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine v-am gasit dragi acvaristi! Acesta este primul meu topic pe acest forum.
Evident sunt un incepator, dar am citit destul de multe articole si topicuri incat sa nu fac greseli majore.
Dar am si eu cateva intrebari care probabil au mai fost intrebate de multe ori, dar nu reusesc sa gasesc raspunsul.
Am un acvariu de 60L(stiu ca este cam micut dar sunt limitat de spatiu), un cu debit 520 l/h si un incalzitor cu termostat de 50w (trebuie unul mai puternic?)

1. Ciclarea fara pesti necesita neaparat amoniac pur?
Nu as vrea sa folosesc amoniac in ciclarea fara pesti. Daca adaug in fiecare zi putina mancare(cat cuprind intre doua degete) este in regula? sau nu este suficient amoniac pentru a creea bacteriile necesare?

2. Exista cazuri in care viviparii nu isi mananca puii?
Din cate am citit viviparii sunt "pestii incepatorului"(cel putin unii dintre ei) si 2 femele la un mascul pare un numar bun. Evident ca vor face pui dar nu doresc sa am grija de acestia si nu stiu exact daca ii voi putea dona/vinde(putin probabil). Daca las pestisorii mici in acvariu cu parintii acestia vor fi mancati?

3.Ce si cati pesti recomandati pentru un astfel de acvariu?
Eu ma gandeam la un mascul xipho, 6-10 neoni(din cate am citit e posibil sa nu fie o alegere prea buna, se imbolnavesc repede nu-i asa?), 2femele guppy si un mascul guppy si poate un sanitar(sanitarii pot sta singuri?)
Credeti ca e o combinatie buna? Sunt prea multi pesti? Ce recomandati pentru inceput(orice sfat e binevenit)?

This message was edited 2 times. Last update was at 30/08/2016 20:03:32

rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut.
1.Cand spui amoniac pur cred ca te referi la substanta.Ciclarea nu necesita asa ceva.Pentru a o face poti pune zilnic mancare cat pt. un pestisor sau poti adauga bacterii pentru start.In oricare dintre cazuri trebuie sa astepti minim 2 sapt. pana sa pui primii pesti.
2.Nu prea stiu sa existe astfel de cazuri.Nu trebuie sa ai grija de pui daca nu vrei,dar pt. a supravietui cativa pui acvariul trebuie sa fie plantat.
3.Xipho mi se pare cam mare pt un astfel de acvariu,mai degraba moli,dupa parerea mea neonii nu au ce cauta acolo,iar la sanitar nu stiu la ce specie te referi.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Doua famili de vivipari intra,sanitari nu stiu(nu ma bag).Daca ai plante in acvariu o sa supravietuiasca majoritatea puiilor.Din cate stiu masculi de guppy endler nu isi mananca puii.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ca exemplu eu ti-as spune:
Plante:egeria densa,cabomba caroliniana,echinodorus bleheri(asta poate e un pic cam mare),hygrophila polysperma,moss,nu mai stiu pe moment
Vietuitoare:3 masculi guppy+6 femele,3-4 cory,1-2 ancistrus,si 6 creveti red cherry.
Ar fi mai ieftin sa le iei de la crescatori ca sunt mai ieftine si mai poti primi ceva informatii.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
Wakiri
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce fel de cory recomandati pentru aceasta marime de acvariu? Sau sa renunt la cory si sau iau 1-2 ancistrus?
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Desi cory si ancistrusii intra in categoria sanitarilor nu servesc ambii aceluiasi scop. Cory aduna hrana cazuta pe si prin substrat, iar ancistrusii curata decorurile si geamurile de alge. Cei din urma ajung si la 15 cm, daca sunt masculi si se dezvolta bine, deci nu prea se potrivesc bazinului tau. Exista si mancatori de alge mai mici, gen otocinclus:
image
Cory sunt harnici, haiosi si foarte utili. Prefera sa traiasca in grupuri deci ar fi bine, daca te hotarasti, sa iei macar 6. Exista o multitudine de specii, dar printre cei des intalniti pe la noi, mai mititei (max 4-5cm) ar fi cory panda:
image
Gasesti si foarte mici, cei mai mici de fapt - cory pygmaeus(2cm), la un coleg de forum.
Astia sunt:
image
Iar pe colegul care ii comercializeaza il gasesti aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/37826.page

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: