[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema stand  XML
Forum Index » Discutii generale
Author Message
Radu Marian
Member
[Avatar]

IP:

Ajutor !
Am rugat pe cineva sa imi construiasca un stand metalic de urmatoarele dimensiuni 130L 110H si 50 l .
Problema pe care o intampin acum este o diferenta de nivel de aproximativ 2-3mm intre partea din stanga a standului metalic si respectiv partea din dreapta a acestuia .
Mai exact, mobilierul din MDF se etanseaza exact pe partea din stanga a standului, insa de la mijloc incepe sa se distanteze de partea metalica .
Acvariul care urmeaza sa fie pus pe stand are urmatoarele dimensiuni 130/50/50( 300 de litri ) , insa cu pietrele voi ajunge undeva la 400 de litri.
Ce solutii as putea avea ca sa nu ma trezesc cu acvariul spart datorita diferentei de nivel de 2-3 mm.
Va multumesc anticipat !
[Thumb - image.jpg]

[Thumb - image.jpg]

Gege
Senior member

IP:

Salut, ai putea sa umplii golul cu o pana de lemn de esenta tare. Insa as opta si pe: demontare stand, mergi la "mester" ii spui sa iti egaleze si sa sudeze cum trebuie, ar putea taia partea mai scurta si sa umple cu sudura sau o bucata de teava din aia. Ar trebuii sa se descurce, asta ca sa poti sa dormi linistit noaptea si ca nu vrei sa stai cu barca prin casa .. Spor

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
AntonioAndrei
Junior member

IP:

Fa o poza si cu partea de jos a standului... Ca sa inteleg mai bine problema. Iar nivela sau bolobocul ala e o jucarie care nu are precizie daca erai atent pe etichetele de la el scria ca masoara "aproximativ si informativ".
Radu Marian
Member
[Avatar]

IP:

In partea de jos, standul sta perfect lipit de MDF.
De la intaritura de pe mijloc pleaca in jos crescand gradat pana la aproximativ 2-3 mm. ( in partea de sus )
Va multumesc
[Thumb - image.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2016 23:29:08

l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
Iei o bucata de platbanda cu grosimea de 2-3mm cat ai diferenta cea mai mare si latimea cat este profilul cadrului pe care o polizezi la unghi sa intre in spatiul liber. De preferat sa cureti vopseaua in zona respectiva inainte pentru a sti exact diferenta, daca mai ramane ceva spatiu liber dupa asta mai poti adauga foaie de tabla acolo unde este nevoie.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Intoarce scheletul metalic cu curul in sus

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

2-3 milimetri nu cred ca e problema.
smecheria este ca fundul acvariului sa fie in contact pe toata suprafata lui cu materialul de dedesubt ca sa nu se induca tensiuni in sticla, ci sticla sa le paseze mai departe in material.
de asta se pune polistiren intre acvariu si stand - dar nu prea conteaza daca tot ansamblul nu este drept.
solutia evidenta este sa pui niste pene, cum s-a zis.

oricum, trebuie sa stii ca atunci cand acvariul este pe stand plin cu apa s-ar putea ca standul sa se mai lase fata de situatia fara apa.
asa am patit eu, am pus standul si acvariul la poloboc, apoi dupa ce l-am umplut cu apa am observat ca am o diferenta de 3-4 milimetri intre capetele stanga-dreapta ale acvariului (cred ca parchetul nu s-a compresat uniform).
stau asa de 3 ani fara probleme.

This message was edited 2 times. Last update was at 30/08/2016 09:06:59

Radu Marian
Member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Intoarce scheletul metalic cu curul in sus

Daca il intorc invers, in partea de jos a standului nu mai am intariturile transversale.
Ele vor ramane in partea de jos
Radu Marian
Member
[Avatar]

IP:

Apropo, MDF-ul are 18 mm, iar in partea de sus am pus pal dublu. Ar trebui sa fie destul de rezistent nu ?
Iar ca si picioare am folosit tot MDF.
Credeti ca este in regula asa sau mergeam mai bine pe picioare reglabile ?
[Thumb - image.jpg]

[Thumb - image.jpg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

l0ngh0rn wrote:... Iei o bucata de platbanda cu grosimea de 2-3mm cat ai diferenta cea mai mare si latimea cat este profilul cadrului pe care o polizezi la unghi sa intre in spatiul liber. De preferat sa cureti vopseaua in zona respectiva inainte pentru a sti exact diferenta, daca mai ramane ceva spatiu liber dupa asta mai poti adauga foaie de tabla acolo unde este nevoie.

Asta e solutia!
Plus, polistiren sub sticla de fund a bazinului... stai linistit, o sa fie in regula.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu am pus picioare, foaia de pal direct pe parchet si pentru nivelare intre pal si parchet daca este nevoie poti pune carton presat sau folie care se pune sub parchet. Al meu este 130/60
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Vezi totusi de ce se distanteaza blatul. E teava rectangulara stramba? Sau din cauza punctelor de sudura? Daca din cauza sudurii, pune-te cu flexul pe ele si adu-le la nivel.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Pare a fi tras de la sudura, daca a dat direct cordon cam asa se intampla mai ales daca a fost si putin mai scurt piciorul respectiv

This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2016 10:08:13

Radu Marian
Member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Vezi totusi de ce se distanteaza blatul. E teava rectangulara stramba? Sau din cauza punctelor de sudura? Daca din cauza sudurii, pune-te cu flexul pe ele si adu-le la nivel.

Nu e teava rectangulara stramba. A fost taiata la aceleasi dimensiuni.
Prpblema a aparut la sudura. Mi-a zis si nea " mesteru " ca s-ar putea sa fie mici imperfectiuni. Acum mi se par cam mari imperfectiunile astea .
Voi pune polistiren intre parchet si stand, platbanda intre diferenta aceea dintre stand si blatul dublu, plus polistiren intre acvariu si MDF.
Acvariul va avea fund dublu de 10 mm.
Sper sa nu fie probleme
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Radu Marian wrote:Voi pune polistiren intre parchet si stand, platbanda intre diferenta aceea dintre stand si blatul dublu, plus polistiren intre acvariu si MDF.
Sper sa nu fie probleme

Nu vor fi probleme, stai linistit!

- intre parchet si stand sa folosesti polistiren extrudat (d-ala tare)... daca ai timp, da o fuga pana la magazinele de bricolaj si cauta "pres de cauciuc"... se vinde la metru liniar.
- sub fundul acvariului poti folosi si polistiren expandat (d-ala "cu bobite").

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Radu Marian
Member
[Avatar]

IP:

koala wrote:
Radu Marian wrote:Voi pune polistiren intre parchet si stand, platbanda intre diferenta aceea dintre stand si blatul dublu, plus polistiren intre acvariu si MDF.
Sper sa nu fie probleme

Nu vor fi probleme, stai linistit!

- intre parchet si stand sa folosesti polistiren extrudat (d-ala tare)... daca ai timp, da o fuga pana la magazinele de bricolaj si cauta "pres de cauciuc"... se vinde la metru liniar.
- sub fundul acvariului poti folosi si polistiren expandat (d-ala "cu bobite").

O sa caut presul acesta de cauciuc . Cred ca o sa arate si mai bine decat polistirenul.
Poate gasesc si pe culoare neagra

Forum Index » Discutii generale
Go to: