[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am nevoie de un sfat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bathory1981
Junior member

IP:

Salutare. Am nevoie de sfatul unor oameni cu mai multa experienta in acvaristica decat am eu legat de doua probleme. Recent mi-am construit un stand de L80/l40/h80 din pal de 18 mm, cu un perete interior si spatele tot din placa de pal de 18mm. Il folosesc momentan pentru un acvariu de ~50l net. Doresc sa imi fac un nou acvariu de dimensiunile 80/40/35 din sticla de 6mm. As vrea sa stiu daca ii trebuiesc intarituri pentru a nu face sticla "burta" si daca standul mentionat mai sus poate sustine acest acvariu. multumesc.
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dimensiunea acvariului este exact ca la cele vandute de Hornbach (eheim ) . acestea au intaritoare pe lungime. la grosimea aia a sticlei sunt necesare. la dimensiunea asta iti spun sigur ca o sa ai probleme cu iluminarea pentru ca nu vei gasi neoane de lungimea potrivita. Doar juwel produc unele care au 74 cm, in rest vei avea ca variante ori de 56 cm ori 85cm.
Standul cred ca rezista, mai ales ca are si perete interior.

This message was edited 3 times. Last update was at 22/07/2016 15:30:11

Nex
Member

IP:

Standul este rezemat pe toata suprafata lui sau pe patru picioare in colturi?
Rezemat pe toata suprafata: burata 8mm
Rezemat pe patru picioare: burata 18mm

De tinut, tine in ambele variante.
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Ce pot sa iti spun este ca am un dulap facut tot din pal asemanator cu al tau (lungime 90) si tine un acvariu 80/35/45 de la eheim. tot odata pot sa iti spun ca daca ai standul pana in perete, nu o sa poti duce acvariul pana in perete(cabluri, tuburi de la filtru extern, background). Ai putea in schimb sa faci blatul cu 5cm mai mare de cat standul, ca un fel de birou.
bathory1981
Junior member

IP:

standul nu este pus pe picioare. e un blat tot de 80/40 pe care sta direct pe podea. nu e lipit de perete deci nu cred ca va fi vreo problema cu firele/tevile pentru filtru extern. multumesc pentru raspunsuri.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: