[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dozare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
opaliu
Member

IP:

Dv. cum dozati Easy life Fosfo,in zilnic sau saptaminal si citi ml.?Multumesc!
stefanp
Moderator

IP:

Eu dozez macro (n,p,k) de doua ori pe saptamana. (si micro la fel)
Se poate si o dozare zilnica, ceea ce teoretic ar fi mai bine, insa mi se pare ca devine o corvoada...

La intrebarea cati ml n-are rost sa raspundem.
Dozajul il ai pe instructiunile fertilizantului.
In functie de cati litri are acvariul tau si la ce tinta vrei sa ajungi, atat dozezi. Pe urma, in functie de consum, iti faci o rutina a fertilizarii.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
opaliu
Member

IP:

Eu nu inteleg,ce scrie pe sticla este dozajul zilnic sau saptaminal?
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Ce scrie pe sticla este cum se modifica valoarea PO4-ului in functie de dozajul facut de tine. Ca sa citez: "10 ml per 500 litres increases PO4 concentration by 0,1 ppm."

Pentru un acvariu in care exista 100 litri de apa, dupa adaugarea a 10 ml de PO4, va creste valoarea PO4-ului din acvariu cu 0.5 ppm. Pentru a sti cu cat este nevoie sa cresti PO4-ul, este necesar sa stii valoarea lui la momentul aditiei, deci sa faci un test.

Din "clasici", valoarea PO4-ului se coreleaza cu valoarea NO3-ului (raport de 1:10... 1 fiind valoarea pentru PO4, iar 10 pt NO3).

Odata adaugat in acvariu, valoarea PO4-ului va scadea de la o zi la alta, in functie de cat consuma plantele, iar pentru a sti cat consuma este necesar sa faci masuratori intre doua dozaje.

Nu stiu cat sunt de clar, asa ca dau un exemplu pentru un acvariu de 100 litri apa:
- azi faci test de NO3 si rezulta valoarea 10ppm.Test de PO4 si rezulta 0.2 ppm;
- pentru a aduce PO4 la valoarea de 1 ppm => ca trebuie sa adaugi 16ml de Fosfo de la Easy Life;
- peste trei zile faci iar test de PO4 si constati ca valoarea este de 0.6 ppm => ca in trei zile plantele au consumat 0.4 ppm, deci vei face aditie de 8 ml la fiecare trei zile. Periodic mai faci teste pentru a vedea cum sunt parametrii in acvariu si astfel vei sti ce si cum sa modifici.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2016 21:49:20

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: