[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sistem reverse osmosis  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
De o luna m-am apucat de un nou proiect - un Nano de 23 l (Fluval Edge) cu ceva moos si creveti. De o saptamana am incheiat ciclarea si acum ma pregatesc de cumpararea crevetilor. Problema sunt insa testele de apa - si mai precis duritatea. Ceea ce mi-as dori e Blue Tiger Orange Eye shrimp / Caridina cantonensis sp. "Blue Tiger" si peste tot am gasit o KH recomandata de 4-8 gr si o GH de 6-10. Eu am KH~8-9 si o GH de 13. As avea acasa un sistem mai vechi de osmoza cumparat pentru un acvariu mare pe care nu-l mai am. Problema e ca nu l-am mai folosit de aproape 1,5 ani. Ce parere aveti? Mai sunt ok membranele? Si daca nu....se poate face ceva sau trebuie cumparat un altul? Produsul pe care il am e urmatorul: http://www.ebay.de/itm/like/141447019447?lpid=106&chn=ps&ul_noapp=true

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai ce face cu apa aia a ta,are gh prea mare pentru caridine,doar din sulawesi merg.Deci ai nevoie de osmozor,eu am CRS, nu tolereaz? bine apele dure.La mine se înmultesc în apa de ploaie,am riscat mult cu ea, nu am posibilitatea sa montez un osmozor,desi am unul aquili,le pun apa de osmoza cand mai îmi da cate un coleg...o pastrez pana vad ca ceva este în neregula uneori,cu atata poluare...Apa de ploaie eu o tin în alt acvariu,cu bile de filtru de plastic,plus un mic filtru plin cu carbune,care merge permanent,apoi adaug in ea tetra aquasafe,sa mai reduca din metale,eu o colectez de pe tabla,deci este jale ).Nu am avut absolut deloc pierderi,a murit recent doar unul batran 1-1,3 ani cred ca avea.Daca stai la tara sau undeva langa paduri incearca apa de ploaie pana fsci rost de osmozor.Trebuie sa ii schimbi membrana,dar mai bine îl montezi si masori valorile apei care o face,daca are gh 3-4, merge...o pui simpla,nu o mai amesteci cu de robinet ),pana reusesti sa inlocuiesti membrana,posibil si filtrele sa nu mai fie bune.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: