[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Depunere ancistrusi :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alex92
Member

IP:

Ieri mi-au depus ancistrusii intr-un acvariu comunitar. Nu am stiut doar ca azi am vrut sa schimb apa, am spalat filtrele si cand am vrut sa scot cutia de cdramica a lor masculul e acolo si inauntru pe fund cutiei(pe substratul acvariului) sunt icrele... Am bagat filtrele spalate inapoi si nu am mai schimbat apa. Tempertura e de 27grade... Traiesc pui in acest acvariu sau trebuiesc mutati ?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Traiesc,ai grija ca acvariul sa nu fie suprapopulat iar schimburile de apa sa fie facute cu grija si cu un program bine stabilit,filtrare sa fie suficienta. Datorita temperaturii cam mare,chiar dupa eclozare si o anumita perioada de dezvoltare,multi pui iti vor muri,ceva gen selectie naturala. Ai grija ca daca vrei sa ii pastrezi, sa ai separat acvariu,filtru pt el sau acvariu comunitar mare;daca nu,prieteni la care sa ii donezi. Altfel nu stiu ce vei face cu 70de pui...asta daca supravietuiesc majoritatea. Eu i.am donat pe toti si de atunci nu i.am mai lasat sa faca pui,le.am scos inclusiv canuta de ceramica.

L.E.: Acum vazui cam toate posturile tale. Lasa colisele,ramirezii,piranha si alti pesti ce nu ii ai in acvariu acolo unde sunt ei. Tu ai un acvariu cu filtrare minima,pt ca inca nu ne.ai spus daca a sosit sau daca ai cumparat pana la urma un extern. Pana te prinzi mai bine cum e cu acvaristica,RAMAI LA PESTII CE II AI,inclusiv puii de ancistrus. Te faci crescator de ancistrusi,pana inveti ce e amoniacul,apa acida,cum se schimba apa si pana iti faci o pasiune din a tine 5pesti in viata 10ani,nu sa cumperi 5 pesti la fiecare zece zile.acum ca ai icre,fa schimburi de apa regulate odata la 2zile,cate aproximativ15litri la fiecare schimb. Daca nici cu ancistrusii nu te descurci,sunt sigur ca vei gasi pe cineva de pe forum sa ii scape in caz ca si acestia se vor sinucide la tine in acvariu.Chit ca vei ramane in acvariu doar cu ancistrusi, TE ROG nu mai achizitiona alti pesti. Avand in vedere ca fetishul tau pt buretei e puternic, ma tem ca tu nu ai inca un extern.
Later,Later,Later edit: uite ca eu sunt oltean si da, sunt scandalagiu,dar uite ca tot incerc sa te ajut pe tine si pestii tai. Te rog nu ne mai dezamagi !

This message was edited 2 times. Last update was at 12/06/2016 12:45:28

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Alex92
Member

IP:

Nu am schimbat apa de o saptsmana. Azi am curatat doar filtrele si cand am vazut increle m-am oprit. Ar trebui sa schimb apa? Nu ii afecteaza daca o schimb ?
Alex92
Member

IP:

Nu am mai cumparat pesti de ceva timp bun. Si externul pe marti'miercuri apare
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu mai pleci,nu mai mananci,nu mai clipesti,NICI MACAR NU MAI RESPIRI!!!!! PANA NU CITESTI TOT CE ITI DAU EU CU ATENTIE SPORITA FIECARE CUVINTEL FARA A SARI VREO VIRGULA,SUBLINIEZ "CU ATENTIE SPORITA!!!". Tine minte ca iti dau copy paste si caut si incerc sa fuck astea pt tine de pe un tel utok q55,asa ca sa nu ma faci ca peste zile/saptamani sa te blestem ca muncesc in van,desi toti colegii mi.ar zice ca o fac degeaba. Nu te.ai saturat sa fi ocarat ?
Astra fiind spuse,poftim,le citesti in ordinea in care ti le dau eu desi ti le.au mai dat si altii:
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori

http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page

Iar de aici,macar commenturile colegilor,caci schemele expuse de kirucd desi sunt simple,pt cei cu grad limitat e chimieu(eu)sunt mai greu de inteles. Important este sa intelegi ce e toxic si ce nu si sa retii:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page

Daca nu ai facut.o pana acum macar pt respectul fata de colegii ce s.au chinuit sa explice,fata de pestii tai muribunzi sau macar pt tine ca om mandru de sine ca poate reusi un mediu exotic propice pt niste creaturi, fa-o de frica! Nu te pune cu un oltean nervos !

This message was edited 1 time. Last update was at 12/06/2016 13:03:47

[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ramirezii nu iti vor trai mult cu doar un schimb de apa pe saptamana.
Vrei acvariu? Schimbi apa frate!!! Macar odata la 4zile maxim! Nu ai experienta necesara pt a tine un acvariu cu apa neschimbata mai mult timp si nici litrajul necesar.
Nu uita cele scrise de mine mai sus. Pe langa faptul ca stiu bataie( pt ca am mai luat ) stiu sa si blestem,iar karma mea te va atinge. Mult succes

[Email] [Yahoo!]
Alex92
Member

IP:

Multumesc! Ramirezii stau de 3 luni si linistiti cu un schimb de apa la saptamana. Ba au si depus asa
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai avut noroc.Si nu ii ai de 3luni,nu ma supara. Ca sa fii sigur,te rog fa-i ce iti ZISEI ;)

This message was edited 1 time. Last update was at 12/06/2016 13:26:29

[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sper ca citisi. Vezi ca te-ascult ))))

[Email] [Yahoo!]
Alex92
Member

IP:

Am schimbat aseara putina apa, totul bine..masculul sta tot inauntru cu puii si nu se baga nimeni altcineva la ei.. Ar trebui sa sot melcul din acvariu sau oricum nu ajunge la icre?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu are treaba,lasa.l acolo, cat timp masculul face"vant"la icre,nimic nu se apropie de icre. Cumpara eventual niste pastile de spirulina pt ca masculul acum sta nemancat si ii vor trebui zile de recuperare,iar pastilele alea sunt o hrana superba pt parinti cat si pt pui cand li se duce sacul vitelin.

[Email] [Yahoo!]
Alex92
Member

IP:

Am de la jbl pastile pentru pleco/ancistrus. Le arunc 2 pastile zilnic si am observat ca se umfla la apa dar mananca si femela de ancistrus si corydorasii. Intr-o zi am observat si masculul ca a venit a mancat putin si a fugit repede
Alex92
Member

IP:

A si nu in ultimul rand am citit de 2 ori tot ce mi-ai trimis. Multumesc ! Poate ca am fost eu mai tare de cap pana acum dar de cand am vazut ca imi depun m-a apucat dragul de ei si vreau sa le ofer conditii
Alex92
Member

IP:

Cine imi spune si mie din propria experienta daca puii de ancistrus cand o sa iasa din icre o sa fie mancati de ceilalti locatari din acvariu ( ramirezi,xipho,guppy,gurami pitic,corydoras,sae,neoni ) sau pot sa creasca linistiti in acelasi acvariu cu cei specificati mai sus.
O zi buna si hai ROMANIA !
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da la ambele intrebari )
ramirezii sigur o sa-i haleasca, daca-i prind. intr-o zi ma uitam de departe la acvariu si nu intelegeam ce se intampla cu unul din ramirezi, asa ca m-am dus mai aproape si am observat ca avea un pui de ancistru de aproape 1 cm in gura. nu l-a putut manca pana la urma, dar l-a omorat.
poate si xipho o sa incerce, despre gurami nu stiu iar ceilalti sigur nu.

eu am in acvariu 6 apistograme si 2 scalari si toti mananca pui de ancistrus.
cu toate astea, sunt la a treia tura de pui si deja am vreo 5-6 pui care au ajuns la 3-4 cm, deci cativa tot scapa.
sincer, ma bucur ca ii mai mananca ciclidele, pentru ca altfel m-as umple de ancistrusi si astia se fac mari - masculul meu cel mai mare, de exemplu, are undeva la 12 cm si este un monstru in toata regula cu toti tepii aia pe nas.

asa ca nu-ti face griji, lasa acvariul in pace si bucura-te de ce vezi.
daca ai doar o pereche de ramirezi, probabil o sa supravietuiasca mai multi pui de ancistrusi decat o sa-ti doresti.

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu am avut bazin cu scalari pereche scoteau pui acolo si-i cresteau-nu aveau nici o treaba cu puii de ancistrus, e drept ca pe cand ieseau din scorbura ancistrusii aveau cam1,5cm, in alt bazin cu discusi-e drept ca bine plantat si lemne mari au crescut generatii intregi de pui de ancistrusi asa ca mie mi se pare improbabil ca ramirezii, xifo sau guppy sa le poata face ceva la pui doar daca acestia sunt asa mici cum spune Humbert

This message was edited 1 time. Last update was at 14/06/2016 19:18:26

[Email]
Alex92
Member

IP:

Si dupa cate zile ma pot bucura si sa vad puiuti in acvariu ? Deja asta e a 3-a sau a 4-a zii de cand au depus,nu stiu exact +- 1 zi. Ei stau in casuta lor din ceramica pana cresc mari sau din momentul in care le-a iesit coada sau ce le iese din icre ies din casuta de ceramica ? am inteles ca la 4 zile ies din sac doar ca nu in totalitate,ar mairamane 4 zilesi se hranesc din acel "sac" ?
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

scalarii mei mananca pui de ancistrus de max 1.5 cm cu polonicul, i-am vazut de nenumarate ori

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cu cat stau mai mult in casuta sunt sanse sa fie mai mari deci sanse mai mari de supravietuire, depinde si de mascul,conditii..
[Email]
Alex92
Member

IP:

Multumesc de raspunsuri! Acum sunt curios ce se intsmpla cu ei pana la urma, astazi sunt 4zile sau chiar 5 de cand au depus ar trebui sa iasa din icre, nu?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: