BettaChuck wrote:... Mie tot aici mi s-a spus ca 1 peste(betta) e suficient pentru un acvariul de 26l(brut). Nu mai inteleg nimic, totusi intre acvariul meu si al lui e probabil vreo diferenta neta de 5-6l...
...Va rog sa nu interpretati intrebarea ca pe un atac, sper ca nu suna agresiv, vreau doar sa inteleg discrepanta(care mie mi se pare foarte mare). E foarte posibil sa nu inteleg eu ceva, poate am ratat vreun detaliu, va rog sa nu credeti ca intreb cu rea vointa.
Nu e nici o problema, nu-ti face griji!
- betta e un peste linistit si timid... masculii trebuiesc tinuti singuri, deoarece se bat intre ei.
- un acvariu mic este potrivit pentru un mascul de betta... pestele se "infoaie" si se pune in valoare. Cum se zice, poti sa "te bucuri" de el.
- pe de alta parte, viviparii sunt niste pesti agitati... de aceea am si recomandat sa se evite combinatia de guppy+neoni.
- betta nu agreaza curentii de apa si nici nu se simte bine in acvarii "agitate" si pline de pesti.
- eu, personal, nu as tine betta cu alti pesti (ma refer la bazine mici)... chiar daca spatiul (volumul) ar putea permite.
- daca vrei neaparat, poti pune si tu 1-2 corydoras acolo... nu vor stresa exemplarul de betta.
Nu tin minte discutia la care faci referire, dar cam asta e ceea ce cred eu despre acvariile mici, betta si alti pesti.