[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Red Sea Max 130D in Silver  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

um02122 wrote:

Dragos, asa ma gandeam si eu, avand in vedere ca nu imi prepar singur apa, ci o cumpar de la magazin (ar trebui sa imi cumpar instalatie de osmoza, sa justific aparitia a inca doua butoaie in casa, cutii de sare, etc.).
Dilema care ramane: tintesc spre parametrii pe care ii are apa de schimb, sau urc Ca/ Mg/ Alk spre valorile din apa de mare? Citisem undeva ca o concentratie redusa de Ca are si avantaje (legate de depunerile de calciu pe echipamente si o durabilitate mai buna in timp a acestora), si ca nu e resimtita nici macar de SPS atat timp cat o pastrezi constanta si in raport constant cu restul ionilor. Dilema e legata de faptul ca daca eu dozez la nivele superioare, cand schimb apa imi scad brusc nivelele, proportional cu cantitatea de apa schimbata. In plus, e ca si cum as arunca din solutia de dozat la canal.


Eu zic sa urci parametri spre apa de mare, dar nu la fel pe toti. Mai bine zis eu as zice un KH de 7-7,5, Ca undeva intre 380-420,
de preferat un 400, iar Mg poti sa depasesti fara probleme 1280 sau pe acolo. Un Mg mare te scuteste de eventuale depuneri de
calciu daca se intampla sa depasesti concentratia de Ca. Si schimba mai putina apa, un 10% la 10-14 zile ar trebui sa fie suficient.
Atunci cand faci schimbul poti aditiona in apa de schimb ce iti lipseste, in felul asta nu mai ai diferente. Dar oricum la un schimb
de 10% diferentele pe care le va induce schimbul vor fi mici. Mai mult, daca in timp faci teste si vezi care e consumul saptamanal
poti estima mai usor care ar fi diferentele cand faci schimb. Eu zic sa mergi pe aditii si schimburi de maxim 10%, e simplu sa gasesti
un echilibru. Cand vei avea multi corali va trebui sa testezi minim spatamanal si sa corectezi aditiile.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
2timpi
Member
[Avatar]

Joined: 14/05/2017 04:21:19
Messages: 124
Location: buzau
IP:
Offline

um02122 wrote:
2timpi wrote:Frumosi pestii,si blenny si perechea de goby cu perechea de creveti.Piatra din acvariu in schimb elibereaza multi fosfati in apa si nu cred ca se va opri prea curand dacanu e tinut un ph mai ridicat si stabil.Chiar daca vrei sa cresti corali Lps si soft ,dupa mine tot e important sa ai un ph ridicat ca sa nu se dizolve superficial piatra si sa elibereze fosfati,pentru ca,chiar daca coralilor Lps si soft le place un nivel mai ridicat de fosfati,or sa creasca si alge nedorite pe piatra care nu vor putea fi eradicate nici cu Gfo,nici cu refugiu sau algae scruber ,pentru ca algele astea de pe piatra consuma fosfatii inainte sa ajunga ei in coloana de apa.Legat de instalatia de osmoza,nu e mai simplu si mai comod sa ai o instalatie acasa decat sa cari apa cu bidonu? E si foarte simplu de facut una custom ,nu trebuie sa fii instalator, furtunele alea de la instalatie se conecteaza usor fara infiletare ,doar impinse pana fac click.Recomand mebranele ieftine chinezesti( sunt facute cu aparatura made in Usa) si TDS metrul ala chinezesc foarte ieftin ,care desi e dubios de ieftin,vre-o 4 euro ,e si foarte bun.


Banuiesc ca nu ai citit tot topicul, am avut crestere luxurianta de GHA, dar acum sistemul a atins un oarecare echilibru, micile smocuri ramase nedand semne de crestere. In plus, tocmai ce am schimbat GFO (RowaPhos). Din pacate nu pot testa fosfatii intrucat nu mi-am alocat inca fonduri pentru singurul test care da rezultate de incredere: Hanna Checker. Am clorura de lantaniu care este foarte eficienta in reducerea fosfatilor, dar nu vreau sa ii reduc mai mult decat se recomanda, poate crea probleme mai mari. Deci nu dozez fara sa pot testa PO4.

Legat de LPS, SPS si fosfati, un pH mic va inhiba cresterea coralilor, iar fosfatii de asemenea, prin inhibarea formarii de schelet. Oricum, nu voi mai testa pH-ul prea des. In afara de semnalarea unei Alk mici, nu prea are multe merite, decat daca ai proba de pH si controller, caz in care poti monitoriza fara prea mari eforturi si pH-ul.

Legat de facut apa, am inclus la renovarea bucatariei tevaraia necesara pentru o instalatie de osmoza sub chiuveta. Prefer insa drumul la magazin la 1-2-3 saptamani pentru aprovizionarea cu apa. In balanta lucrurilor, pierd mai putin timp asa si am mai putina bataie de cap. Desigur, domnia costa - singurul aspect negativ.

Cred ca cele mai bune membrane de osmoza sunt cele Made in USA (sa ma corecteze cineva daca nu am dreptate), iar combinatie cu un stadiu cu rasini produce apa suficient de pura.
Am citit topicul si am vazut de la inceput infestatia aia de alge.Dupa mine ph-ul si alcalinitatea care e legata de el ,sunt cei mai importanti parametri.Acuma chiar daca nu sunt alge vizibile in acvariu ,piatra tot elibereaza fosfati la greu si formeaza puful ala alb de pe pietre.Puful ala e fosfat legat de calciu dar la un ph mai mic se dizolva si ala si se dizolva si piatra eliberand si mai multi fosfati.Practic,piatra aia e o bomba cu ceas si LaCL ,GFO,refugiu sunt solutii mult mai complicate decat sa tii ph stabil si mai ridicat.Daca nici coralina nu creste pe o piatra care elibereaza fosfati atunci ce pretentii sa mai ai de la corali?Piatra aia din schelet de coral a fost crescuta in conditii ideale cu un ph mai mare,in ocean.Cand ph-ul e mare ,atunci piatra de carbonat de calciu cedeaza carbonatul si il schimba cu un fosfat.Practic piatra contine si fosfati ,iar fosfatii sunt in structura chimica nu din cauza animalelor moarte din golurile pietrelor.Cand pui piatra aia crescuta in conditii ideale in apa cu ph mare,intr-o apa cu ph mai mic,piatra incepe sa se dizolve eliberand calciul si fosfatii care sunt legati de calciu pana cand ajunge intr-un echilibru cu apa.
Pacat de crevetele pe care la mancat goby-ul dar bine ca macar am avut ocazia sa vedem o pereche de creveti cu o pereche de goby care e ceva rar.
Iar intre o membrana made in USA si o membrana made in china nu e nici o diferenta in afara de pret.Sunt facute din aceleasi materiale si cu aceleasi masini si cu aceeasi tehnologie americana.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

2timpi, multumesc pentru raspuns.
Un lucru e clar, pH-ul si ALK erau prea jos si o sa am grija sa le mentin in parametri optimi.

Daca o sa te uiti pe YouTube la experimentele pe care le fac niste colegi americani, dupa o baie in acid muratic scaparile de fosfati din piatra se reduc dramatic, sugerand ca in piatra uscata exista o concentratie mai mare de fosfati in stratul superficial. In experimentul lor, indiferent de metoda initiala de preparare, se ajungea dupa vreo sase saptamani la nivele similare ale fosfatilor.

Ca sa fie totul frumos, astazi am gasit bolovanul din stanga inclinat in fata. Se pare ca desi structura de piatra era stabila, odata nisipul indepartat de pe langa ciolanele de la baza, stabilitatea structurii a diminuat. Probabil ajutata si de vreun melc mai persistent, munca celor doi creveti care au ramas doar unul a dus la 30 de minute matinale cu mana in apa incercand sa reasez piatra. Am obtinut un rezultat satisfacator si acum ca am mainile uscate, savurez o cafea si scriu, vad ca am asezat bolovanul buclucas inclinat, ceea ce anuleaza efectul de platou cu overhang. Structura este stabila macar.

Azi mi-am luat doza de tinut mainile in apa, mai incerc din nou maine.

Cu membranele de osmoza e posibil sa ai dreptate, am vazut multe lucruri chinezesti de calitate in ultimul timp.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
2timpi
Member
[Avatar]

Joined: 14/05/2017 04:21:19
Messages: 124
Location: buzau
IP:
Offline

Ceva interesant si mai pe intelesul unui medic despre cum cedeaza piatra de carbonat de calciu carbonatul si il inlocuieste cu fosfat.In linkul pe care l-am pus ,carbonatul de calciu a fost incalzit in solutie cu fosfati .Scheletul de coral a cedat carbonatul si a luat fosfatul.In unele experimente cu transformarea scheletului de coral din CaCO3 in hidroxilapatit (sunt foarte multe experimente diferite) carbonatul de calciu e transformat in fosfat de calciu doar superficial dar sunt si experimente unde a fost transformat aproape 70 la suta in fosfat de calciu.Am postat experimentul asta cu solutia incalzita pentru ca nu l-am mai gasit pagina cu linkul unde scheletul de coral era transformat total in fosfat de calciu doar pentru ca era tinut intr-o solutie cu ph 10. Bineinteles ca in acvariu nu avem ph 10 iar piatra din CaCO3 tot CaCO" ramane,dar,o parte din piatra contine si destul de mult fosfat de calciu in profunzimea ei cat sa cauzeze probleme intr-un acvariu.Colegii americani sunt varza;mai ales toti chimistii aia de pe reefcentral ,nu au inteles ce le-am explicat eu si anume ca calciul e principalul phosphate binder,ei recomandand in continuare dozarea de LaCl,folosirea de GFO, in loc sa tina un ph mai ridicat ca sa nu se topeasca piatra si eventual sa mai dozeze si apa de var.Am ajuns la concluzia ca acvaristii chimisti adevarati in viata de zi cu zi, sunt varza la chimie.Cat de nebun poate sa fie ,sau ce interes o avea Randy Holmes Farley ,sa le spuna oamenilor sa dozeze LaCl in loc sa tina un ph mai ridicat ,eventual sa foloseasca si var care e un produs mult mai sigur ce se gaseste in mod natural in recifele de corali. Dupa ce m-au banat am descoperit ca nenea Randy asta a inventat cateva medicamente care se folosesc la extragerea fosfatului din corpul uman si am inteles ca deaia recomanda el LaCl,ca daca el a inventat medicamentul cu LaCl e si normal sa-si laude inventia prin orice mijloc si sa o adapteze chiar si in acvaristica(desi nu el este primul care a folosit LaCl in acvariu ,ci un instalator nebun din usa ,care a turnat solutie de LaCl folosita ca antialge la piscina ,in acvariu ) .Nu cred ca poate fi atat de prost un chimist care a inventat medicamente care extrag fosfatul din om incat sa nu isi dea seama ca,calciul e cel mai mare phosphate binder de pe planeta . Concluzia e ca fosfatul nu e superficial si nu e de la materia moarta recent ,ci este in structura chimica a pietrei,iar spalarea pietrei superficial cu acid nu rezolva nimic si nu e o solutie pe termen lung. http://nautil.us/issue/44/luck/from-the-bottom-of-the-sea-to-the-operating-table

This message was edited 2 times. Last update was at 28/05/2017 06:29:57

um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

2timpi, acvaristica nu este o stiinta exacta.
Tindem sa ii copiem pe cei care au rezultate deosebite in hobby, daca e posibil, in proiecte multiple si pe perioade indelungate.

Nu este un secret ca in trecut, oamenii geniali mureau singuri si neintelesi, nu de multe ori in dizgratie in comunitatea stiintifica. Acum, mor si banati de pe forumurile unde isi expun ideile cu prea mult entuziasm (si argumente infierbantate).

Eu am fost in liceu de doua ori la olimipiada nationala de chimie. Doar acolo am vazut oameni mai pasionati de hobbyul lor (chimia e un hobby, nimeni nu ajunge chimist pentru bani sau pentru ca vrea sa salveze omenirea) decat acvaristii.

Acum cateva ceritudini:
- nu exista multe acvarii in hobby care functioneaza fara piatra cu compozotie calcaroasa
- Melev foloseste LaCl2 de o decada si are niste acvarii superb. A incercat GFO in reactoare si nu a avut rezultate
- consensul e ca fosfatii cresc in acvarii din cauza mancarii cu care sunt hraniti pestii. Aceasta e o sursa continua si ca atare pHul la orice valori nu o va rezolva.
- la MA Windsor au acvariul mare facut EXCLUSIV cu filtrare ceramica. Ii intreb azi daca au probleme cu fosfatii (au ciortani mari pe care ii hranesc generos). Intamplator stiu ca pHul e mentinut pe la 8.0-8.2 (au displayul controllerului la vedere).
Mai vorbim.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12935
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

um02122 wrote:avand in vedere ca nu imi prepar singur apa, ci o cumpar de la magazin (ar trebui sa imi cumpar instalatie de osmoza, sa justific aparitia a inca doua butoaie in casa, cutii de sare, etc.).


Ce marca de sare folosesc negustorii care iti vand apa? Salinitate, etc..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

um02122 wrote:
Sarea folosita este H2Ocean Pro+, iar valorile la 1026.4 SG/ 35 ppt @25°C sunt:
- pH 8.2-8.4
- dKH 9.5-10.5
- Ca 430-460 mg/L
- Mg 1300-1380 mg/L


Cred ca asta este sarea folosita (dupa cutiile nelipsite din magazin), specificatiile sunt de pe site, nu si dupa testele mele. Azi am luat apa, o sa o testez din nou.
Mi-am luat si un test de fosfati Salifert, n-am bani de Hanna, dar m-a facut colegul 2timpi curios.

Am intrebat de acvariul mare si intradevar, nu e pic de schelet de coral.
Fosfati au "plenty". Motivul: "it's a fish only with big fish and we feed plenty".
Scapa de ei cu "big often water changes".

Ma uitam ca melcii mi-au crescut cam cu 0.5-1 cm in plus la ultima spirala, probabil ca acolo s-a dus Ca, Mg si o parte din Alk.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
2timpi
Member
[Avatar]

Joined: 14/05/2017 04:21:19
Messages: 124
Location: buzau
IP:
Offline

N-am fost atat de bun incat sa ajung la olimpiada de chimie dar am facut liceul de chimie .
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

2timpi wrote:N-am fost atat de bun incat sa ajung la olimpiada de chimie dar am facut liceul de chimie .


La noi in Galati, liceul de biologie - chimie era prost cotat, locul 3-4.
Eu am fost la liceu de matematica - fizica, profil matematica - fizica, dar dupa prima aventura la nationala mi s-a permis sa ma mut la fizica - chimie. Adica am scapat de bac la matematica. Iar chimie am facut la nivel de hobby, mai mult decat se cerea la clasa, mai putin decat aveam nevoie sa si fac ceva la nationala. Am citit chimie organica din Nenitescu si putina chimie-fizica dintr-o carte care era in engleza. Pana la testele Salifert, nu cred c-am folosit mare branza din saptamanile de laborator de chimie.

Azi mi-am dus tiger cowries la magazin pentru credit.
De acum pot sa adaug corali.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
2timpi
Member
[Avatar]

Joined: 14/05/2017 04:21:19
Messages: 124
Location: buzau
IP:
Offline

Eu la Liceul Costin Nenitescu am invat si faceam numai chimie organica foarte complicata. Aveam si cate 4 ore de chimie in aceasi zi si un laborator bun. Tot cam al 4 lea liceu din oras era cotat. In clasa a 12 a eram corigent pe toamna la romana si matematica,n-am dat bac- din prima ca trebuia sa- l dau in toamna dupa ce luam corigentele.Si n- am mai dat bacul . Dupaia am lucrat vre-o 4 ani in constructii pe santier ( foarte frumoasa meserie,mie mi- a placut) ,mi - am luat concediu 2 saptamani sa invat pentru bac si am luat 8,75 la matematica si 8,75 la romana care a fost a doua nota ca marime la romana,mai luase unu 8,90 din 4 licee care dadeau bacu la noi.Nu s- au luat 50 de note de 10 in toata tara ,in anu ala la romana.Tot a trebuit sa ma duc si in toamna sa dau bacu la chimie ca in vara intarziasem si nu m- au mai primit.Intarziasem din cauza ca cu o zi inainte fusesem la pescuit si am curatat 2 galeti de carasei dinaia mici pana la 1 noaptea .
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12935
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Matematica, fizica, chimie.. plm, mi-ati stricat ziua

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

Se zice de clowni ca nu traiesc mai multe de 7-8 ani.

Nenea asta are o femela de 25 de ani si un mascul de 18 ani, care inca depun.
Avand in vedere ca nu sunt multi acvaristi care se pot lauda ca au tinut un acvariu pentru mai mult de zece ani, mi se pare ca suntem o gloata de iresponsabili cand ne cumparam pestii fara sa avem planuri sa ii tinem pentru toata durata vietii lor, sau macar sa avem habar cat traiesc.


___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

Acvariul in seara asta (am adaugat doi fragi de Xenia):

[Thumb - 20170529_214501.jpg]


___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
2timpi
Member
[Avatar]

Joined: 14/05/2017 04:21:19
Messages: 124
Location: buzau
IP:
Offline

Ala cu clownii de 25 de ani e acvariul lu Paul B de pe reefcentral .E cel mai vechi acvariu de recif .Nenea Paul asta ,mereu creste cate un copperband butterfly pe care il hraneste cu scoici congelate si mai are un reactor de artemia foarte simplu de facut ,cu care creste dragoneti,mandarini,ace de mare.Eu vad 4 gramma loreto noi,sa traiasca.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

2timpi wrote:Eu vad 4 gramma loreto noi, sa traiasca.


Doar trei, dar la indemnul tau l-am prins si pe cel din Noemi's Reef si l-am adaugat.
Acum ar trebui sa am patru, daca s-or intelege.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 14/11/2014 22:19:16
Messages: 2009
Location: Bistrita
IP:
Offline

Plm, azi dimineata mi-am rupt ochii sa-l vad pe al patrulea .
Pana la urma am zis ca nu sunt trezit bine era ora 4.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/05/2017 13:45:21

um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

georgemonda wrote:Plm, azi dimineata mi-am rupt ochii sa-l vad pe al patrulea .
Pana la urma am zis ca nu sunt trezit bine era ora 4.


Pun si poza cu patru atunci cand/daca se decide si al patrulea sa iasa din ascunzis (iti dai seama ca nu a fost usor sa-l conving sa ma lase sa-l prind).

Deocamdata e balamuc, cu toti pestii la display, nedumeriti de ce se intampla in acvariu.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

Azi am reusit sa trag o poza infecta. Sufar dupa o camera mai buna.

[Thumb - 20170531_145719.jpg]


___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12935
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Incredibil cat seamana cu dottyback.. si n-au nimic in comun.

Sa nu ma inviti pe la tine, ca-ti ciordesc sarcophytonu, Ardiles scrie pe mine

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4731
Location: Berks
IP:
Offline

dan.pavelescu wrote:Incredibil cat seamana cu dottyback.. si n-au nimic in comun.

Sa nu ma inviti pe la tine, ca-ti ciordesc sarcophytonu, Ardiles scrie pe mine


Mie imi par mai faini, atat comportamental, cat si ca look. Imi pare rau de cei sapte pe care i-am pierdut in ianuarie in carantina. Pe astia trei i-am pus direct in acvariu, dupa ce i-am tinut sub observatie la LFS pentru doua saptamani. M-am limitat la trei pentru ca am vrut sa le dau o sansa mai buna de supravietuire. Cred ca pot adauga mai tarziu la grup, cand schimb acvariul.

Eu m-am tot rugat de tine cu Sarcophytonul. Am avut doi bebe care au crescut din resturi de pe piatra (adica ii stiu de cand erau doi polipi jumate). I-am extras din cub si i-am pus in RSM130. S-au atasat amandoi de piatra, din pacate, cel mic era prea apoape de una din gaurile lui Ecsenius stigmatura, motiv pentru care era muscat (smulgea vafurile de la polipi, apoi le scuipa). Acum cel mic a fost mutat in Fluval Edge, sper sa il indrageasca perechea de clowni de acolo.

Sper sa-mi lase coralii pe care ii voi adauga in viiitor in pace, altfel il exilez in Noemi's reef pe blenny, sa ocupe nisa eliberata de Royal Gramma.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com