[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Manynu- Acvariu plantat  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Manynu
Junior member

IP:

Salut,
Si iata ca am infiintat si jurnalul. Acvariul a ajuns Acasa intreg. Acum marea provocare este amplasarea lui pe pozitie. Greu tare pentru astia care nu mergem la sala si preferam shaworma. Voi posta si ceva fotografii, dar trebuie sa le prelucrez pentru ca sunt prea mari.
Manynu
Junior member

IP:

Super. Acvariul este pe pozitie. Intrebarea este:cam cati litri substrat voi avea nevoie si care kg de pietris? (Plantat cu 155x60 cm. )
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

ce intelegi tu prin substrat si ce prin pietris?

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Manynu
Junior member

IP:

Substrat ma refer doar la mixul de nutrienti in care plantele isi vor infige radacinile, iar pietris ma refer la stratul ce acopera "substratul", adica piatra de 2-4 mm(probabil). Intreb si Eu pentru ca e primul meu plantat. Poate unora li se par idioate intrebarile mele, dar nu cunosc toti termenii.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

aha. Toate sunt substraturi. Cel de care spui tu este substrat imbogatit. Fiecare firma (Sera, JBL, Tetra, etc) recomanda o anumita cantitate, in functie de continutul substratului. Cauta pe site-urile lor si vezi ce se spune acolo. Daca esti la inceput poate incepi fara substrat imbogatit si dupa ce capeti experienta refaci setup-ul (oricum o sa o faci dupa vreun an )...
Pentru platat granulatia recomandata a substratului este de maxim 3-4mm iar grosimea sa fie de minim 5cm in fata.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Manynu
Junior member

IP:

Eu tot nu sunt lamurit cam ce cantitate de substrat trebuie sa cumpar. Ceva idei cu privire la tipul substratului? Ma gandeam la ceva in 2 culori negru in parti si alb pe mijloc. Ceva gen o carare printre copaci. Ce spuneti?

P.S. asa arata pozitionat pe stand.
[Thumb - 1461372882373.jpg]

Gege
Senior member

IP:

Pai nu noua trebuie sa ne placa, tie trebuie sa iti placa. Incearca sa cauti poze pe net, vezi cum ar arata, in capul meu ce spui tu arata bine, dar acum nu stim cum, cu ce o sa decorezi, ce plante etc. Eu zic ca sa ai 5 cm de substrat, iti trebuie cam 30Kg, max 40kg.

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
Manynu
Junior member

IP:

Si uite asa au ajuns si mare parte din produsele comandate. Pas cu pas ne apropiem de marele inceput.
[Thumb - DSC_0030.JPG]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: