Salutare si bine v-am regasit,
Dupa ce am "umblat" cu plantate, am hotarat sa renunt la 2 din cele 3 bazine ( de...jumatate din fiecare zi de Sambata, cand eram acasa, era ocupata cu acvariile, iar munca ma mai trimite si prin delegatii...), pastrand doar unul de 54l in care am anubias, o creanga si o jungla de Flame moss(cred), 4 neoni si o mana de RCS, am hotarat ca vreau ( a se citi "doamna casei vrea") africani, mai exact mbune. A vazut la o cunostinta niste L. caeruleus inghesuiti intr-un bazin de vreo 80L si a inceput sa se uite la videouri and stuff si uite-asa "tre sa ne facem si noi" iar eu tre sa incep planificarile ( incerc eu sa "taraganez" si sa nu ma grabesc, dar...

)
Am tot citit topicurile de pe forum si am niste intrebari, pentru cei cu experienta in bazine cu africani:
Bazinul - gata facut sau sa cumpar sticla si sa il lipesc acasa?
-am gasit ( nu stiu daca pot da link-urile) un bazin de 366L(120x50x61) din sticla de 12 si un bazin de 450L ( 120x80x50) din sticla de 10 (preturi asemenatoare), ambele noi - eu tind spre ultimul, dar...nu stiu cat de safe e ( theaquatools.com da un safety factor de 4.5 la sticla de 10, dar nu are fund dublu si nu stiu daca este necesar); nu stiu cum sunt lipite bazinele si nu as vrea sa am vreo surpriza si sa clatesc parchetul cu cateva sute de litri de apa;
-standul - cornier/teava sau lemn (am vreo 12 "grinzi" de lemn de 100x100x3000mm cu care as putea face in regie proprie un stand, daca nu vreau sump) pe care sa-l invelesc cu pal;
-filtrare - sump sau filtru extern - pentru sump, as putea sa pastrez bazinul vechi, de 112L (80x35x40), pe care nu l-am "maritat" inca, dar va trebui sa gasesc pe cineva sa imi gaureasca sticla, pt un overflow, fitingaraie, pompa etc iar pentru filtru, am gasit o oferta, la un magazin online, la un Fluval FX6 la un pret de 1090 RON, deci, presupun ca la cost voi iesi tot cam pe acolo;
- locatia bazinului - e intr-un colt al camerei, deci nu vor fi probleme cu rezistenta planseului, sper

, dar nu voi putea face schimb de apa la picatura ( aproximativ 2m pana la baie ( usa si hol) si nu pot sa dau gauri in pereti);
- capac si iluminare - dupa ce ma vad cu bazinul in apartament ( iluminare cel mai probabil cu benzi cu leduri);
-background - polistiren cu ciment - voi incerca sa il fac eu...daca nu iese, gasesc pe cineva

;
- fauna - momentan in plan sunt mbune dar, pana atunci, mai vedem.
Cam atat pentru moment, astept sugestii/reclamatii.
Costin