[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cel mai bun la alge...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare ! Am gasit multe subiecte similare, dar vreau sa stiu ce peste, crevete sau melc mananca cel mai bine alge , am o fare problema cu algele si imi trebuie un peste sau mai multi pesti pasnici care mananca alge. Nu vreau neaparat un singur peste, poate chiar o combinatie, am auzit ca SAE nu e chiar cel mai bun, dupa ce creste nu mai mananca alge. Cum imi dau seama daca un SAE este chiar SAE adevarat, nu o replica.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/03/2016 14:32:12

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu exista un anumit animal care sa se hraneasca cu orice fel de alga si sa mai faca si o diferenta pentru ochiul acvaristului

asa se zice despre mai multi pesti si creveti ca mananca alge, ceea ce este adevarat, dar intrebarea in cazul asta nu este "cine mananca alge" ci "cine poate curata un acvariu de alge" si la intrebarea asta raspunsul este "nimeni", cu exceptia lui SAE cand e mic si doar daca e vorba de BBA
SAE veritabil este ala care are dunga neagra si pe coada, mai vezi si tu pe google

de exemplu, si crevetii red cherry mananca alge, si ancistrusii mananca alge si melcii mananca alge, dar nu o sa scapi niciodata de alge cu ei - ca fie mananca f putin ca sa se vada (crevetii sau melcii), fie mananca doar anume feluri de alge (ancistrusii)

poate daca ai un acvariu de 20 de litri si bagi in el 50 de creveti Amano s-ar putea sa vezi ceva diferente, dar altfel problema algelor nu se rezolva cu animale, ci cu un acvariu echilibrat si cu plante care cresc

cel mai eficient dusman al algelor sunt plantele sanatoase, nu vreun fel de peste sau nevertebrata.
deci asigura conditii plantelor si n-o sa mai ai alge.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/03/2016 15:28:14

euro2me
Member
[Avatar]

IP:

Incearca Otocinclus

Nu-ti bate capul, sunt altii facuti pentru asta.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul este echilibrat, ce-mi provoaca alge este amplasarea la geam, ottocinclus din pacate nu gasesc, daca ar fi fost mi-as fi luat si de nu manca alge, dar poate am noroc si gasesc si eu 4 otto, acum cativa ani am primit aimonieri in loc de otto.
euro2me
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca gasesti in Valcea, daca nu e sigur la nevertebrate.ro, dar te costa transportul

Otto iubeste algele aparute de la soare, dar nu e mai simplu sa pui niste draperii ?

Nu-ti bate capul, sunt altii facuti pentru asta.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

In camera pestilor dupa ce sclt pestii de acolo am inteles de la tata ca vrea sa faca o sauna , banuiesc ca e mai ok sa astept 2-3 saptamani pana la jumatatea lunii aprilie, sunt 3 petshop-uri in valcea, unul in autogara 1 mai, care cred ca s-a inchis sau vor sa-l lichideze, ca nu gasesc deschis nicio data, dar nu cred ca au acolo, ar mai fi un animax, dar nici acolo nu gasesc nici macar corydoras sunt niste prapaditi de nanus si aeneus la 9 lei, cel mai bun ar fi unul in ostroveni care au pesti frumosi si sanatosi, dar si acolo te ustura la portofel, dar nu ma deranjeaza pretul mare daca pestii sunt sanatosi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: