[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am o intrebare in legatura cu depunerea scalarilor. HELP!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MihaiBlD
Junior member

IP:

Salutare tuturor. Sunt in posesia unor doua acvarii, unul mare si unul mic. In cel mare aveam o pereche de gourami, o pereche de scalari, un sanitar si o femela betta. Acum doua zile scalarii (tin sa va anunt ca perechea de scalari sunt la prima lor depunere) mi-au depus pe unul dintre filtre, putin mai sus de unde se afla " gratarelele " ca sa le spun asa, imediat dupa asta, am pregatit un acvariu mai mic si rotund, am pus apa in el din cel mare, am luat filtrul cu icre si am pus incalzitorul la 28 de grade si am facut putin intuneric in camera. Inca din prima zi au inceput sa se albeasca cateva dintre icre si erau ambii parinti numai acolo langa icre pazindu-le. Azi dimineata cand m-am trezit nu mai erau icrele acolo, m-am uitat in tot acvariul si nu erau nicaieri si mi-am dat seama ca le-au mancat. Iar acum am pus o placuta de gresie asteptand ca dupa 10-15 zile sa depuna din nou si vreau sa va intreb daca este bine cum am amenajat si daca mai trebuie facut ceva, va rog ajutati-ma.

Poze:

image

image

image
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Se poate sa fi fost absorbite de filtru cand au eclozat opreste filtrul si baga doar o piatra de aerare

Apa inseamna viata
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si ai pus scalarii in bol/borcan?! Da-o incolo de treaba nu-s guppy sau xifo lasa-i in bazinul mare(cat?) sunt tineri invata, dupa mai multe depuneri vor invata sa aiba grija de ele,acum am vazut cum arata bazinul scoate naibii prostiile alea artificiale si cochiliile de acolo pune si tu nisip(nu pietris) radacini si eventual plante cateva macar sa arate a acvariu nu a desert post apocaliptic, umple-l ca lumea si vezi cu curatenia si schimburile de apa macar saptamanal,bafta

This message was edited 2 times. Last update was at 03/03/2016 18:05:04

[Email]
MihaiBlD
Junior member

IP:

ocean wrote:Si ai pus scalarii in bol/borcan?! Da-o incolo de treaba nu-s guppy sau xifo lasa-i in bazinul mare(cat?) sunt tineri invata, dupa mai multe depuneri vor invata sa aiba grija de ele,acum am vazut cum arata bazinul scoate naibii prostiile alea artificiale si cochiliile de acolo pune si tu nisip(nu pietris) radacini si eventual plante cateva macar sa arate a acvariu nu a desert post apocaliptic, umple-l ca lumea si vezi cu curatenia si schimburile de apa macar saptamanal,bafta

Totul este curat, apa scimbata saptamanal cate 20% (200 l are bazinul) si daca pun scalarii impreuna cu cealalta pereche de gourami, sanitar si femela betta o sa ii streseze si iar o sa manance icrele, chiar daca le apara de restul pestilor, de aceea i-am separat. Cat despre " prostiile alea artificiale " tin sa te anunt ca sunt 2 straturi de nisip (alb si albastru ) si peste nisip, scoici si 2-3 pietre de mare + castelul ala de piatra si asa este de la bun inceput, adica de acum 6-7 luni si nu au patit nimic din cauza asta. Multumesc de sfat, o sa fac rost si de plante naturale. Daca se poate sa spui/spuneti si numele unor plante bune.

This message was edited 2 times. Last update was at 03/03/2016 18:59:24

MihaiBlD
Junior member

IP:

moisei wrote:Se poate sa fi fost absorbite de filtru cand au eclozat opreste filtrul si baga doar o piatra de aerare

Cand am desfacut filtrul, erau doar icrele nefecundate in burete.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

MihaiBlD wrote: sunt 2 straturi de nisip (alb si albastru ) si peste nisip, scoici si 2-3 pietre de mare + castelul ala de piatra si asa este de la bun inceput

Si tie ti se pare ca e bine ?! Scoici si pietre marine in bazin de apa dulce? Nisip colorat,castel.., succes in continuare
[Email]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

De acord cu @ocean

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Scoicile cresc duritatea apei, chiar crezi ca niste gurami incurca cu ceva scalari? nisip colorat, apa nu pare in regula.
Daar, se rezolva toate, acvariul ce dimensiuni are? nu ma intereseaza litri, pentru inceput scoate substratul, apoi schimbi apa 20% o data la 2 zile cu apa lasata cel putin 24h intr-un vas cu gura larga, filtrul il speli cu apa ce o scoti din bazin, bazinul trebuie sa fie plin cu apa, temperatura 28° C, apa cristal . Guramii nu ii scoti, o sa depuna saptamanal, nu-ti face griji, asculta de sfaturi si colegi si o sa fie bine.
Bafta cu acvariul!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2016 19:54:21

MihaiBlD
Junior member

IP:

severum777 wrote:Scoicile cresc duritatea apei, chiar crezi ca niste gurami incurca cu ceva scalari? nisip colorat, apa nu pare in regula.
Daar, se rezolva toate, acvariul ce dimensiuni are? nu ma intereseaza litri, pentru inceput scoate substratul, apoi schimbi apa 20% o data la 2 zile cu apa lasata cel putin 24h intr-un vas cu gura larga, filtrul il speli cu apa ce o scoti din bazin, bazinul trebuie sa fie plin cu apa, temperatura 28° C, apa cristal . Guramii nu ii scoti, o sa depuna saptamanal, nu-ti face griji, asculta de sfaturi si colegi si o sa fie bine.
Bafta cu acvariul!

Dimensiunile acvariului: 80cm lungime, 30cm latime si 40cm inaltime. Scot tot substratul ( scoicile si nisipul ) ? Scot si castelul ala de piatra? Si am pus prima data acvariul plin cu apa si s-a ars neonul + ca filtrele scot bule si sar pe neon si se arde, de aceea nu am acvariul plin. Temperatura de pana acuma a fost 25° C, dar am pus 28° C. Nu o sa scot gouramii, doar am crezut ca o sa le creeze probleme scalarilor, dar sanitarul este putin agresiv si se baga peste tot cu botul. Si ce plante ar trebui bagate? Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2016 20:20:24

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Plante :egeria,valisneria,cabomba,java moss, depinde de preferintele tale.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am pana unde scrie maxim apa pusa si nu mi s-a ars neonul niciodata de cand am acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2016 20:23:38

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
MihaiBlD
Junior member

IP:

Larva450 wrote:Plante :egeria,valisneria,cabomba,java moss, depinde de preferintele tale.

Multumesc, dar cum curat fundul acvariului dupa ce pun plantele?
MihaiBlD
Junior member

IP:

Larva450 wrote:Eu am pana unde scrie maxim apa pusa si nu mi s-a ars neonul niciodata de cand am acvariu.

La mine nu scrie.
moisei
Member
[Avatar]

IP:

MihaiBlD wrote:[

Asta a fost buna) pai nu il cureti cine se uita prin el
Cei cu acvarii incastrate nu curata decat fata
Nu am fost rau da nu cred ca a mai intrebat nimeni asta vreodata

Stai te referi la fundal sau la fundul propriuzis

This message was edited 2 times. Last update was at 03/03/2016 20:40:35

Apa inseamna viata
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

MihaiBlD wrote:
severum777 wrote:Scoicile cresc duritatea apei, chiar crezi ca niste gurami incurca cu ceva scalari? nisip colorat, apa nu pare in regula.
Bafta cu acvariul!

Dimensiunile acvariului: 80cm lungime, 30cm latime si 40cm inaltime. Scot tot substratul ( scoicile si nisipul ) ? Scot si castelul ala de piatra? Si am pus prima data acvariul plin cu apa si s-a ars neonul + ca filtrele scot bule si sar pe neon si se arde, de aceea nu am acvariul plin. Temperatura de pana acuma a fost 25° C, dar am pus 28° C. Nu o sa scot gouramii, doar am crezut ca o sa le creeze probleme scalarilor, dar sanitarul este putin agresiv si se baga peste tot cu botul. Si ce plante ar trebui bagate? Multumesc.

Scoate furtunul de la filtru si nu o sa mai faca bule, lasa apa sa faca valuri, scoti tot, sa nu ramana decat apa si pestii, o sa se tulbure apa, dar se limpezeste cu schimburi de apa si spalarea filtrului cu apa din acvariu.
Acvariul tau are 96 de litri net, nu 200 , mi se parea mai mic d-aia am cerut marimile.
Cumpara alt substrat ( nu colorat) sau pune nisip normal spalat de muuulte ori in apa rece pane se limpezeste tot.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

MihaiBlD wrote:
Larva450 wrote:Plante :egeria,valisneria,cabomba,java moss, depinde de preferintele tale.

Cu aspirator de substrat cureti tot substratul cu grije sa nu scoti plantele din radacini.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

MihaiBlD wrote:
Larva450 wrote:Eu am pana unde scrie maxim apa pusa si nu mi s-a ars neonul niciodata de cand am acvariu.

La mine nu scrie.

Lasa 5cm-8 cm coloana apei mai jos, adica din 40 la 35-33 cm. iar ca sa nu se vada urat cauta ceva banda decorativa care imita lemnul sau ceva frumos.
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Gasesti la magazin de bricolage plinta neagra si o imbini cu capacul

Apa inseamna viata
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

MihaiBlD wrote:

Depinde de lumina, daca ai lumina buna 50 w, poti pune orice planta nepretentioasa, dar daca ai 10 w, nu poti baga nimic.
Ca plante poti folosi echinodorus ( care se adapteaza in conditii de lumina redusa, iar pe frunzele lui sunt 80-90% sanse sa depuna scalarii) , cryptocoryne, vallisneria. Christmas moss este mai frumos, dar are nevoie de lumina.
Totul depinde de lumina ta.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa nu ti se arda becul am o idee, banuiesc ca in spatele capacului ai niste gauri prin care ies cablurile, cumperi un geam care sa fie fix pe masura acvariului, il pui deasupra, iar pe unde are capacul gauri pe acolo sa aiba si geamul, ca sa se poata oxigena apa si sa scoti cablurile echipamentelor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: