[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu intr-o camera rece...  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

as vrea sa fac un acvariu, folosit special pentru o crescatorie (una mica) de melci, pomacea. singura problema ar fi ca acvariul as vrea sa il tin in magazie, undeva la tara, la bunica mea, pentru a rezolva probleme cu prea iubitul spatiu din apartamentele noastre, iar in acea magazie, iarna temperatura scade cu siguranta sub 0 grade. ideea mea era ca sa pun un acvariu in altu, cam ca la termopan, iar volumul acvariului sa fie de vro 50 de litri si acvariul sa fie mai mult lung decat lat.
de asemenea, mintea mea, debita ca tare ar fi bine, ca melcii maturi, sa ii tin in alt acvariu si acolo ei sa puna coconii de oua pe peretii acvariului. acei coconi as zice eu, ca tare bine ar merge luati, si pusi peste o plasa cu gauri mari (prin care sa poata trece melcii) iar din loc in loc, din acea plasa sa fie cusut o bucata de material care sa faca legatura cu apa ( mai exact un fel de hamac, cu bucati de material care sa atarne din loc in loc in apa, pentru a putea melcii sa intre mai usor in apa).
va rog nu radeti de "proiectul" meu , si astept pareri, sfaturi...
10x
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut. Nu sunt "citit" in ale melcilor, dar vorbesc din propria experienta. Am acum doi melci pomaceea maturi care imi depun pe unde pot, de exemplu acum mi-au depus pe capac. Vreau sa-ti spun ca din cativa "coconi" mi-au iesit o gramada de melcisori decare acum incerc sa scap. Ideea e, cred eu sa ai o temperatura in acvariu cat mai mare (am acum 30grade) si de cateva saptamani vanez coconii ca sa-i arunc sa nu mai iasa melci. Poate crescatorii de melci iti pot spune mai multe.

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

multumesc bogdanel de raspuns. sincer, eu as fi sperat la un raspuns cu privire la sfaturi de genu: distanta dintre cele doua acvarii, puterea de la incalzitor, etc... cunostinte despre pomaceea am destule (cred ). am inmultit acesti melci, si sincer, imi plac foarte mult si as vrea niste sfaturi despre cum sa fac, ca sigur iarna e tare frig in magazia aia... si chiar nu as vrea sa nu fac o crescatorie de melci acolo... chiar nu ma intereseaza cheltuielile (problema care se pune e de spatiu... si ca nu pot pune acasa, un acvariu cu muuuuuuuuuuuuuuuuulti melci )

10x
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Izoleaza peretii si fundu' acvariului cu polistiren expandat de 5 cm. Chiar si capacu' ar trebui izolat iarna.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

ok multzam, asta vroiam sa aud , deci merge acum o intrebare mai am ce sfat imi dati pentru incalzitor? adica, pentru un acvariu de vro 50 de litri, sa pun un incalzitor de 50 W?

pot sa pun aici intrebarea? sau sa postez la topicul cu nevertebrate? oare merge ca, coconii de oua sa ii iau de pe sticla si sa ii pun intr-un fel de hamac care o sa stea deasupra apei, in acvariu, iar acel "hamac" sa aibe gauri prin care sa poata trece puii de pomacea, iar din loc in loc, in hamac sa fie cusute bucati de panza care sa atinga apa, pentru ca puisorii sa poata intra mai usor in apa, fara sa fie nevoie sa ajunga pana la capatul hamacului si ulterior pe sticla. va intreb asta, pentru ca imi este frica ca nu cumva micutii sa se inece in panza care sigur va fi imbinata in apa, sau cine stie, cam asa ceva... oricum pentru mine e doar o idee, poate a mai incercat cineva asa ceva si a reusit...
10x
mihai20005
Member

IP:

Eu parca stiam ca regula este de 1w/litru si la incalzitor sau cat mai aproape, deci asa ar cam fii, dar las si pe altii sa-si dea cu parerea. Bafta!

"In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc"
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:pentru un acvariu de vro 50 de litri, sa pun un incalzitor de 50 W?
Asta o sa afli doar experimentind. Nu cred c-a incercat nimeni pina acuma un acvariu intr-o camera in care temperatura atinge 0 C iarna . Io zic sa folosesti un incalzitor cu termostat de putere cit mai mare, diferenta de temperatura e totusi foarte mare.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa pui cel putin 150 W. Pe incalzitorul meu e un tabel cu puterile functie de volum si dif. de temperatura. Pt 50l scrie:
50 W............ pt 5 grade
50 W............ pt 10 grade
100 W.......... pt 15 grade ...atat.

Mai departe putem extrapola, dar numai melcii iti vor putea spune . Sau nu...

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
Kosmo
Member

IP:

Consumul de curent va fi impresionant!
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

hehehe, abia astept sa ma apuc de treaba , am doar doua retineri (examene)
dar despre
oare merge ca, coconii de oua sa ii iau de pe sticla si sa ii pun intr-un fel de hamac care o sa stea deasupra apei, in acvariu, iar acel "hamac" sa aibe gauri prin care sa poata trece puii de pomacea, iar din loc in loc, in hamac sa fie cusute bucati de panza care sa atinga apa, pentru ca puisorii sa poata intra mai usor in apa, fara sa fie nevoie sa ajunga pana la capatul hamacului si ulterior pe sticla. va intreb asta, pentru ca imi este frica ca nu cumva micutii sa se inece in panza care sigur va fi imbinata in apa, sau cine stie, cam asa ceva... oricum pentru mine e doar o idee, poate a mai incercat cineva asa ceva si a reusit...

ce sfaturi puteti sa imi dati?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: