[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere filtru / combinatie pesti pt acvariu de 500l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Hidenr1
Junior member
[Avatar]

IP:

De cateva zile ma bate gandul sa imi iau un acvariu cu ciclide , poate si un oscar , discusi , orice fel de pesti mai viu colorat si unici.Sa imi faceti o lista va rog cu sanitarii tot tot tot
In primul rand acvariul m-am gandit sa-l achizitionez de aici http://olx.ro/i2/oferta/acvariu-la-comanda-1-1-gratuit-ID35Wd1.html#:684bfcc14c
A mai cumparat cineva de acolo ? Se merita ?
Imi mai trebuie capac.Poate imi recomandati un man care face capace la comanda din bucuresti.
La filtru... nu stiu de unde ca cumpar si nici ce mai am nevoie inafara de filtru propiu zis.M-am gandit la:
Varianta 1:
Un jbl e1901 si mai adaug unu peste ceva timp daca e nevoie
Varianta 2:
2xJbl e1501 si poate inca un jbl 1901.
Sau imi recomandati voi ceva.
La incalzitor am vazut pe un forum ca e o "regula" 1watt/1l.Poate imi recomandati ceva si aici.
La pompa aer nu m-am gandit pana acum si nici la pompa valuri nu stiu daca se merita pompa de valuri.
Ce e aia sump ?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2016 17:05:03

Hai strigati in gura mareee,trarrar,Ca sa auda orisicare,trrarar,Ca la Iasiu' nu e clanuu',VIVA VIVA,CORDUNEANU M??
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ciclide mari, discusi sau africani ar merge mai bine un sump decat un filtru, un acvariu cu ciclide africane ar fi cel mai usor de intretinut si este nevoie de sump, iar ca sanitari niste synodontis sunt ok pentru africani.
Hidenr1
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce e aia sump !!.Poate imi explicati cum e cu filtrele si buteliile cu co2.Stiu ca sunt 2 tipuri de filtre : intern si extern atat

Hai strigati in gura mareee,trarrar,Ca sa auda orisicare,trrarar,Ca la Iasiu' nu e clanuu',VIVA VIVA,CORDUNEANU M??
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Of, pana la ciclide mai acumuleaza ceva experienta despre ciclide ( asa e cel mai bine ) sumpul este un acvariu mai mic cu diferite compartimente, care asigura filtrare biologica, chimica si mecanica.
Mai multe detalii despre acvariu???
Marime, litraj ,....
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Hidenr1 wrote:De cateva zile ma bate gandul sa imi iau un acvariu cu ciclide , poate si un oscar , discusi , orice fel de pesti mai viu colorat si unici.Sa imi faceti o lista va rog cu sanitarii tot tot tot

Asta mi se pare funny .

This message was edited 3 times. Last update was at 09/02/2016 22:37:55

Hidenr1
Junior member
[Avatar]

IP:

Hmm care e diferenta dintre aceste 2 filtre:

1

2

Sper ca am nimerit-o cu codurile

This message was edited 3 times. Last update was at 09/02/2016 23:08:49

lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hidenr1 wrote:Hmm care e diferenta dintre aceste 2 filtre:

1

2

Sper ca am nimerit-o cu codurile

Nici una, e acelasi filtru.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

diferenta este intre cine le vinde si cat sunt de noi

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Hidenr1 wrote:De cateva zile ma bate gandul sa imi iau un acvariu cu ciclide , poate si un oscar , discusi , orice fel de pesti mai viu colorat si unici.Sa imi faceti o lista va rog cu sanitarii tot tot tot ...

Salutare si bun venit pe forum!

1. Te rog sa completezi locatia (orasul de resedinta): My Profile - Location.
2. Ar fi util sa ne spui cateva lucruri despre tine (rubrica "Despre noi"), ca sa stim ce experienta ai si ca sa putem comunica cat mai eficient.

Acum, la prima vedere, ar trebui sa incepi sa citesti cate ceva, ca sa-ti faci o idee clara despre ceea ce vrei:
- http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
- http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
- http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Pe scurt:

- pestii nu pot fi amestecati asa, la nimereala... discusii, de exemplu, sunt niste pesti "delicati" si au cerinte speciale.
- o categorie de cichlide frumos colorate si extrem de "aspectuoase" sunt cele africane (mbuna's)... gasesti pe forum (la rubrica asta: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/40.page) o gramada de bazine din care te poti inspira.
- 2 canistre (filtre exterioare) sunt suficiente pentru a tine un bazin de 500 litri.
- sumpul este un alt acvariu, situat sub acvariul principal... acolo se pun medii de filtrare... apa circula de sus->jos si invers, printr-un sistem de tevi si cu ajutorul unei pompe. Atata vreme cat tu nu stii nimic despre acvarii, e greu de explicat cu amanunte.

Apuca-te si citeste un pic... fa-ti o idee despre ce si cum vrei... fa-ti o idee despre bugetul pe care-l poti aloca... revino cu intrebari "la obiect" si vom fi bucurosi sa te-ajutam cu sfaturi si pareri.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Hidenr1
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum e cu intaritirile si fundul dublu ?

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2016 12:32:09

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Hidenr1 wrote:Cum e cu intaritirile si fundul dublu ?

Uite aici, toate explicatiile necesare (plus imagini): http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Hidenr1
Junior member
[Avatar]

IP:

care e treaba cu plexiglass-ul ? si dc nu am vazut pe nimeni care sa aiba un acvariu cub.Am vazut ca si in postul tau despre acvarii nu ai mentionat nimic despre acvarii cu inaltimea >60cm. Pana la urma m-am decis sa merg pe un acvariu de 300l si voi upgrada mai tarziu la unul de 700-800l urmand cel de 300 sa devina un sump.Intentionez sa cumpar un fluval fx6 pt cel de 300l care cred ca va fi oricum un overkill.Zi-mi si mie te rog cum e cu materialele filtrante ? nu stiu daca am zis bine gen siporax.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: