Lasa-o asa cum e, nu te complica cu amoniac, pentru ca ai Ada Amazonia (apropo, daca vrei sa bagi nevertebrate mai sensibile, sa-l lasi mai mult sa se cicleze - in cazul in care solul e nou)
Iti recomand betta dar cumparal pe cel mai frumos din petshop sau poti tine mai multe femele(ele nu se bat) si crevetii blue jelly/rcs sau specii de crevetii usor de intretinut.
Si eu am betta de asta ti-am zis sa-l iei pe cel mai frumos eu am unul rosu si voalat (eu il tin cu toti pesti din acvariu:molly,xipho,carasi,gourami,guppy).La crevetii iti urez bafta!
Un acvariu frumos, dar niste crengi mici cu moss ar fi binevenite pentru creveti, si galaxy sunt pesti frumosi si se descurca ok.
Acvariul este frumos, felicitari
Nu ma sperii de creveti, cu niste minerale, mancare buna si pasiune pentru creveti poti face o colonie de creveti.
severum777 wrote:Un acvariu frumos, dar niste crengi mici cu moss ar fi binevenite pentru creveti, si galaxy sunt pesti frumosi si se descurca ok.
Acvariul este frumos, felicitari
Eu am ceva in casa, nu am umblat la ea ca sa vad cam cum se aseaza acvariul si sa tai din ea. Eu am in cap dupa ciclare sa bag niste microsorum pteropus in locul unor plante din fundal, iar dintre acei microsorum sa plece crengute de vita de vie.
Este bone si asa , bafta multa cu crevetii. Astept sa vad evolutia acvariului. Niste rcs , amano , yellow chery ,crystal bee, red sau black bee. Astia sunt niste creveti frumosi care cel putin mie mi se par frumosi , o combinatie cu red bee, red chery si yellow chery, intradevar se gasesc greu, dar ar arata minunat .
This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2016 22:44:57
Putin aranjata,moss pe crenguta,undeva prin acvariu frumos pusa arata ok .Mossul il legi cu ata de crengute(cand cumperi moss vei vedea ca este pus intr-un ghivecel ,tu il imparti in 3 bucati deoarece este destul acolo),in timp ata va putrezi si va disparea cat timp moss-ul se prinde de crenguta si se va dezvolta,cum e la mine.In 2-3 saptamani se prinde iar in 2-3 se dezvolta dupa.Acesta va acoperi ata .
This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2016 22:48:27
severum777 wrote:Este bone si asa , bafta multa cu crevetii. Astept sa vad evolutia acvariului. Niste rcs , amano , yellow chery ,crystal bee, red sau black bee. Astia sunt niste creveti frumosi care cel putin mie mi se par frumosi , o combinatie cu red bee, red chery si yellow chery, intradevar se gasesc greu, dar ar arata minunat .
Crede-ma si eu astept sa vad evolutia acvariului. , sa stii ca mi-am propus la acest setup sa nu ma mai grabesc, si daca o sa ma hotarasc la creveti o sa tin cont de sugestii si o sa vin cu tot felul de intrebari despre ei aici, pana atunci nu prea imi ramane decat sa citesc cate ceva despre ei.
BOMB'S AWAY. Gata am dat drumu si la bomba de co2. Sper sa aduca un plus de vitalitate plantelor, ca in primele zile au avut unpic de suferit. O zi buna.
Lucian: ti-am editat eu link-ul ca sa vedem aici filmul
This message was edited 3 times. Last update was at 12/02/2016 17:09:43
A 8-a zi, am masurat no2, nici gand sa creasca, credeam ca o sa fiu si eu la jumatatea ciclarii, asta e... Va trebui sa mai astept.
Se pare ca fiul meu tine foarte mult cu bettanul, eu cam inclinam sa il populez 1. cu microraabora galaxy, cam 10-12, si daca mai ducea acvariul inca vreo doi sae sau 2. O galagie de creveti. Dar se pare ca no2 nu se grabeste si o sa cam am timp sa-l fac pe baiat sa se razgandeasca.
Bomba s-a stabilizat la 2 b/s, si uitasem cum e cu bomba co2, oricum nu cred ca ma va r?bda sufletul si voi baga iar butelia in functiune. In rest totul e inspre bine, cam toate plantele au frunze noi, algele vad ca nu ma deranjeaz? deci... e bine. Easy carbon deocamdata 0,4 ml iar lumina 4 ore pe zi, de la 17.00 la 21.00. Ce ziceti sa maresc treptat cate o juma de ora la 3 zile,?
Buna seara, de ceva timp tot urmaresc no2 in acvariu, adica in fiecare seara fac test, acum e in scadere, acum trei seri era 0,05, aseara era 0,025. Acum trebuie sa ma astept sa faca no3 un buffer, o crestere spontana? Si cand am no2 mai mic de 0,01 so no3 o valoare mare, atunci il pot cinsidera ciclat?
Cand incepe sa creasca no3 la valori mari, esti cam pe final. (si no2 nedetectabil...sau ma rog, acu' nici testele astea nu-s cele mai exacte, e posibil sa se mai coloreze un pic)
Un schimb de apa si poti incepe sa populezi.
stefanp wrote:Cand incepe sa creasca no3 la valori mari, esti cam pe final. (si no2 nedetectabil...sau ma rog, acu' nici testele astea nu-s cele mai exacte, e posibil sa se mai coloreze un pic)
Un schimb de apa si poti incepe sa populezi.
De cateva zile ma tot uitam la acvariu si parca ceva nu era in regula. Parca mai trebuia ceva, asa ca am desfacut cutia cu pietre ramase din plimbarea la munte si am decis sa mai schimb ceva, asa ca am mai adaugat niste pietre, astfel incat sa fac in partea central-stanga un aranjament stancos. sper sa va placa, mie unu deocamdata imi place.
Multumesc, ideea acestui acvariu e mai veche, si sa stii ca in mare tu esti vinovat pentru el. Acum ceva ani ai avut un nano cu sistemul de filtrare dupa fundal. ?in sa iti multumesc pe aceasta cale pentru idee.
De multi ani citesc la acest forum iar si îmi place sa mai fur cate o chichita de ici colo.