[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
dimensiuni acvariu upgrade?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
smileyface
Membru de baza

IP:

Ma cam bate gandul in curand sa-mi fac un upgrade acvaristic si anume un acvariu de 150x55x55cm (cel curent avand 120x40x55 juwel). Ar fi ok sa il fac la aceste cote din sticla de 10 fara fund dublu?pun intariturile de sus cam la 4 cm fata de buza acvariului deci nivelul apei va fi la 50 cm iar factorul de siguranta ar fi cam 4 pe aquatools....voi cum ziceti sa fac?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Dubleaza fundul doar cu fasii de sticla de 10mmx10cm. Astea le lipesti dupa ce faci bazinul normal (atentie fara surplus de silicon de jur imprejurul fundului ca sa se lipeasca bine fasiile.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
smileyface
Membru de baza

IP:

am mai vazut undeva asa si pare interesant,ajuta si la lipiturile lateralelor si la si duritatea fundului,mersi de sfat. intariturile pe fund sa fie de jur imprejur?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

da, se pun de jur imprejur. Atentie cand dai comanda la dimensiunile fasiilor - trebuie luat in calcul un spatiu pe exteriorul perimetrului si pe lungimi...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
smileyface
Membru de baza

IP:

alta dilema,cum duc eu de la dedeman (care nu debiteaza teava rectangulara) 3 teava de 6 metri fiecare,pana in provincie(intre bucuresti si ploiesti) la tatal meu sa se ocupe de sudarea standului ?
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca esti aproape de Ploiesti poti comanda de la Artsani. ultima oara cand am luat chestii aveau livrare gratuita.
smileyface
Membru de baza

IP:

e exact la jumatatea drumului dintre bucuresti si ploiesti deci nu ma ajuta,nu cred ca transporta ei gratuit la 50 km poate, pentru 3 tevi de 6 metri
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Undeva spre Hornbach, pana in Lidl, e un depozit de lemn, cherestea si altele. Stiu ca am trecut pe acolo si oamenii taiau/sudau niste tevi. Incearca si la ei. Daca faceau doar un ciubuc, sa nu ma injuri.
LE: apropos, ai incercat in HB pt debitare daca iei teava de la ei? Tot pe baza de bani de-o ciorba??

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2016 17:52:54

Mama prostilor e mereu gravida!
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Te duci la cumparaturi cu un flex sau bomfaier (eventual il iei si pe tatal tau ) si le debitezi pe loc. O alta rezolvare ar fi sa ai la tine portofelul si vorbesti cu baietii de pe la raioane si gaseti pe cineva acolo sa te rezolve

l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

cauta la depozitele de materiale pentru constructii, depozite care sunt de ani, cand nu aveam dedeman & co

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2016 18:01:42

smileyface
Membru de baza

IP:

o sa ma duc pe la depozitele de prin zona sa vad preturile si daca debiteaza,vroiam din dedeman ca era mai ok pentru buzunar,dar cum sa le iau la 6 metri de acolo...in ultima faza le tai in bucati de 3 metri si le trimit asa in provincie pe masina)
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

In Pitesti cel mai ieftin am gasit la depozite, debitarea in functie de depozit(gratuit, tarif debitare sau de o cafea la cel care taie)
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe bulevardul Timisoara,undeva intre plaza si intersectia cu Romancierilor este un depozit de "metale" unde iti si debiteaza la ce lungime doresti. Anul asta pe la inceput erau mai ieftini ca Dedeman

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
smileyface
Membru de baza

IP:

Multumesc,s-a rezolvat cu problema aceasta,acum vin cu alta problema pentru voi )

Am o lampa juwel de 120 cm si de ceva timp au inceput neoanele sa palpaie,un palpait rapid si "dureros" pentru ochi.Neoanele sunt ca si noi deci nu asta problema.Ce pot face in situatia asta?trebuie desfacuta lampa?a mai incercat cineva sa o desfaca?am vazut ca e lipita bine
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Are starter?
Daca DA, atunci aia poate fi cauza.

image

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Daca este de tip "clasic" (se aprinde dupa cateva palpaituri aprins/stins) este de vina starterul (acel tubulet de pastic alb cu doua picioruse) care trebuie sa fie accesibil si se poate schimba.
Daca este de tip "electronic" (se aprinde imediat) cel mai probabil s-a impuscat un condensator si trebuie schimbat tot "droselul" electronic => trebuie demontata lampa.

LE am raspuns in acelasi timp cu Koala. Ala este starterul...

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2016 11:02:27

smileyface
Membru de baza

IP:

se aprinde instant,dar dupa vreo ora incepe sa palpaie rapid,dar nu foarte puternic,cat sa te deranjeze la privit...deci nu cred ca este starterul de vina....nasoala treaba,lampa este clasica juwel, "lipita" toata...nimic la vedere

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: