[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari din Slatina.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Mircea.M
Junior member

IP:

Salut.Ma numesc Mircea si sunt din Slatina.
De 1 an sunt fericitul posesor al unui acvariu homemade (70 L) "dotat" cu un filtru intern a carui denumire, sincer sa fiu ,am uitat-o;este ceva asemanator cu acesta http://www.nevertebrate.ro/images/filtrare/filtre-interne/Filtru-Intern-Aqua-Zonic-Emperor.jpg.
Detin un incalzitor cu termostat de 100w.Iluminarea este reprezentata de o lampa(diy) atasata deasupra capacului(tot diy),lampa fiind alcatuita din 2 T8.
La capitolul flora sunt varza.Am incercat diverse plante cumparate de la petshopul din zona steaua,insa nu au rezistat mai mult de o luna.Am incercat si diversi fertilizanti, dar nimic...
Fauna este reprezentata de 7 guppy si 3 corydoras aeneus.
Am cateva intrebari, insa le voi pune la sectiunile corespunzatoare.

P.S:Luati-ma usor
alin.calu
Member
[Avatar]
IP:

Bun venit.

O prima perere refiritoare la plante ar fi ca poate nu le-ai asigurat conditiile necesare dezvoltarii lor. Unele au nevoie de aditie de CO2, alte nu, altele lumina de un fel.

Colegii mai vechi in domeniu te vor ajuta.

KEEP CALM AND FEED YOUR FISH!!!
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare , probabil ca plantele nu au rezistat din cauza substratului , care trebuie sa fie fin sau de o granulatie mica , iar plantele trebuie scoase din giveciul ala mic negru si plantate in substrat ( substratul trebuie sa fie gros de cel putin 3 cm )
Mircea.M
Junior member

IP:

Substratul are o granulatie de 3-5 mm ,inalt de 5 cm ,iar plantele au fost scoase din ghiveci.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu folosesc nisip de rau , spalat bine + fertilizant in apa si plantele arata Ok , exista varianta sa nu fi fost plante de acvariu , sunt destule plante de ghiveci vandute ca plante de acvariu , iar dupa 2-3 saptamai , chiar mai putin ,si incep sa se usuce , eu am mai multe tipuri de vallisneria , cabomba , echinodorus , moss si java fern , unele plante , cum ar fi java fern si moss- ul trebuie lipite de buturugi
Mircea.M
Junior member

IP:

Am avut experiente frumoase cu moss-ul intr-un mic paludarium,numai ca eu,incepator si dornic de verdeata, am folosit muschi din ala de la marginea strazii
A dus-o destul de bine pana mi-am facut setup-ul actual si a fost nevoie sa-l arunc.
In rest, nu am mai avut astfel de placeri ..
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Incercati plante , precum vallisneria , cabomba , egeria , unele specii de echinodorus
stefanp
Moderator

IP:

Bine ai venit!

Precum ai spus si tu, asteptam sa pui intrebarile in sectiunile dedicate, aici fiind o zona doar pentru prezentare.

Ai putea chiar sa deschizi un topic jurnal la categoria incepatorilor, unde sa discutam despre acvariul tau in ansamblu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: