[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor acvariu 450l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
spionulica
Unripe member

IP:

Salutare la toata lumea,am facut la comanda un acvariu de 150/50/60 cu capac sticla cu 4 neone dupa calculele mele ar trebui sa fie 450 dar avand in vedere ca nu o sa fie plin pana sus .....
-rog ajutor in legatura cu aparatura necesara
1. am achizitionat un Filtru extern JBL CristalProfi e1501 Greenline ajunge sau ar mai trebui vre-un filtru intern ?
2. am achizitionat si un filtru uv-c 15w ca sa nu am probleme cu algele
3. un decor 3d care imita pietrele
4 .nu sunt hotarat la incalzitor extern 300w sau intern diferenta de pret este enorma ... am vazut extern la minim 300 ron si intern la 100 ron ?
5. as dori multe plante in el( f multe) trebuie incalzitor substrat sau merge si fara nu vreau plante pretentioase poate ma ajutati in idei la plante .... ?
6. sunt pe punctu de a achizitiona o butelie de co2 dupa multe zile de citit pe forum.....
-pesti o sa fie multi si marunti in ideea ca nu o sa pun discusi , ciclide
- am mai citit pe forum ca ar trebui 3-4 saptamani sa il tin la ciclat....
-daca am acvariu pus langa perete de rigips afecteaza cumva rigipsu?

Astept raspunsuri si idei la punctele de mai sus , daca imi mai trebuie una alta...etc.
-poate recomandati vre-un petshop prin Timisoara

Multumesc

stefanp
Moderator

IP:

Salutare si bun venit pe forum (poate tragi o fuga si la "Despre noi").

1. Daca ar fi dupa mine, as mai lua inca un filtru extern.
Daca nu ai fondurile necesare, as zice sa iei un filtru intern pe care sa-l folosesti cu bureti, pentru filtrare mecanica; iar cel extern doar cu material filtrant biologic (si eventual un prefiltru ca sa nu se colmateze prea repede mediile biologice).
2. Probabil nu il vei folosi prea mult; sa speram ca nu vei avea nevoie de el
4. Acvariul e mare, un incalzitor intern nu se va sari prea mult in ochi; eventual il maschezi cu ceva plante. Eu as directiona banii mai degraba spre al doilea filtru extern spre exemplu
Ce temperatura ai de obicei in camera in care sta acvariul?
5. Nu ai nevoie neaparata de incalzitor de substrat. (din nou, directioneaza mai bine banii spre altceva mai vital).
Legat de plante, nu ne-ai spus cele 4 neoane ce fel de neoane sunt si de ce putere...
6. Foarte buna idee!
Vezi ca mai ai nevoie si de un reductor de presiune, un reactor pt co2 si ar fi foarte buna o electrovalva.
7. Pesti cam cati?
Nu-i baga pe toti deodata, ai rabdare sa ciclezi acvariul. Si vezi nici sa nu pui extrem de multi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: