[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Cichlide  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Rolando
Junior member

IP:

Salut , as vrea sa imi fac un tank cu ciclide de Malawi/victoria . Care este dimensiunea minima ( litri )in care se pot creste aceste ciclide ? Se pot creste cu filtru intern sau e recomandat cel extern ? Am auzit ca fac multa mizerie . Orice sfat este bine primit. Multumesc
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

La ciclidele africane este o vorba: cu cat mai mare cu atat mai bine. Deci fa-l cat poti de mare.
E recomandat sa te hotarasti la specii dintr-un singur lac.
Filtrarea e recomandat sa fi cat de buna deci cu un filtru intern nu vei putea tine un acvariu de ciclide.
Deocamdata hotaraste-te la dimensiunie acvariului si la specii si apoi discutam si de restul.
Rolando
Junior member

IP:

Acvariu : 110 x 35 x 35 si speciile pe care le-as prefera : Aulonocara chilumba , Aulonocara stuargrandi , Labidochromis sp. mbamba, Labidochromis yellow intre astea ma gandesc sa aleg !
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Acvariul e mic, as zice ca o sa ai undeva sub 100 de litri de apa... mai mult de 5-7 pesti, eu nu as baga acolo.
- Dimensiunile sunt nefericit alese, 35 de cm e prea putin... si pentru latime si pentru inaltime.
- Ti-as recomanda un filtru extern (o canistra)... cu cat mai mare (volum) cu atat mai bine.
- Un strat de nisip (5-6 cm) si cativa bolovani rotunzi (piatra de rau)... fara plante.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Aulonocara au nevoie 120 pe 50 pe 50 minim.Incearca tanganiyka mici : julidochromisi, compresiceps, atolamprologus calvus, ocelatus, printese burundi...
irukandji
Junior member
[Avatar]

IP:

E chestiune de gust, poti tine si cateva plante printre pietre... chiar si cu cichlide vegetariene... Plante cu frunza groasa pot sta si chiar prospera (anubias sau vallisneria gigantea de exemplu) cu cichlidele. Unii (nu atatc pe nimeni) se "agata" de "conditiile din mediul natural" atat de tare, ca poate te vor pune sa aduci pietre chiar de pe fundul Lacului Malawi. Eu iti spun ca nu e rau de loc sa ai o frunza vie in acvariu si n-am sa iti tin discursuri de ce... pana la urma e chestiune de gust! Si nu toate cichlidele gusta plante, clar, nu toate plantele
Da, sunt pesti mari , mananca mult si evident vor defeca mult... Cu cat le dai mai mancare mai de calitate, cu atat apa va fi mai curata. Simplu - vor extrage mai multe din cele necesare si vor elimina mai putin... Pot trai chiar si fara filtru, intern sau extern, dar ai timp sa cureti tot timpul dupa ei? Daca ai 10 bucati de 7-8 cm in 130 litrii si cureti la saptamana, poti sa nu bagi nici macar filtru cu sau fara bolborositor sau vreun aerator, dar parca arata mai bine cu... Oh, cati dusmani mi-am facut cu sinceritatea mea ))))))

capac_acvaru@yahoo.com

Noi, Mihai Viteazu, Domn al Tarii Romanesti...
[Email] [Yahoo!]
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Deci daca facem schimburi saptamanale de apa nu mai avem nevoie de filtrare?
Cat de fraier am fost ca am bagat bani in filtrare...
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Lectie pentru viitor )

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

lukitza wrote:Deci daca facem schimburi saptamanale de apa nu mai avem nevoie de filtrare?
Cat de fraier am fost ca am bagat bani in filtrare...

"poti sa nu bagi nici macar filtru cu sau fara bolborositor sau vreun aerator", si noi cei ce facem schimburi zilnice smilie ....?! Nu stiu ce nivel ai in acvaristica dar gandeste putin inainte de a face asemenea afirmatii, lumea va fi putin nedumerita cand va cumpara cativa pesti , ii va pune intr-un bazin fara filtrare(asta incluzand tot inclusiv ciclarea) si in scurt timp va trebui sa ia altii.
Asta imi aduce aminte in urma cu cativa ani, intr-un local public(aveau 5 bazine, am fost chemat ca le mureau in masa pestii, cand am ajuns acolo pe fundul bazinelor era rosu de granule de pesti(acoperit intr-un strat aproape uniform), la intrebarile mele angajata care era in tura mi-a raspuns aroganta ca ea asa face si acasa cu gupy ei si nu au nici o problema .. urmarea a fost ca am aruncat o gramada de pesti iar respectiva nu a mai lucrat acolo.
Pot exista cazuri izolate-fiecare acvariu e unic in felul lui, dar daca la tine au supravietuit cumva nu inseamna ca le e si bine pestilor respectivi si oamenii pot trai ani de zile privati de libertate fara sa vada lumina soarelui dar asta nu inseamna sa generalizam. Numai bine
[Email]
GEBELEXIS
Junior member
[Avatar]

IP:

OCEAN ai citat colegul de forum gresit........citeste putin mai sus............
..........sa ti ciclidele africane ca pe un beta..........???!!! - obligatoriu filtrare externa si unul intern pt recirculare ......acuma depinde de tine ce poti!
Acvariul tau e putin cam ingust .....pt Malawi......ft la limita, chiar si pentru mbunele dwarf, insa ai putea avea un acvariu demn de ciclide africane de rau........ce zici.de o familie de Kribensis - Pelvicachromis pulcher?
Niste radacini, cateva roci pt icre, poti pune Anubias ca e din zona vest - centrala a Africii si nisip natur........ restul e imaginatia ta cum le aranjezi. .....Oricum e ceva ce mi-a ramas la.suflet......poate reusesti tu sa faci...

This message was edited 2 times. Last update was at 04/01/2016 01:41:49

“ Rift Lake Nyasa ” - Depths of my african mbuna kingdom
[WWW]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Hm da.. ideea e ca mi-a placut ce a spus lukitza referitor la postarea lui irukandji , graba na, dar intelegeti voi.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

irukandji wrote:... Pot trai chiar si fara filtru, intern sau extern, dar ai timp sa cureti tot timpul dupa ei? Daca ai 10 bucati de 7-8 cm in 130 litrii si cureti la saptamana, poti sa nu bagi nici macar filtru cu sau fara bolborositor sau vreun aerator, dar parca arata mai bine cu... Oh, cati dusmani mi-am facut cu sinceritatea mea ))))))

Nu ti-ai facut niciun fel de dusmani, ca doar noi nu reprezentam vreo fabrica de accesorii acvaristice.
Problema e relativ simpla si nu prezinta prea multe necunoscute:

- ai un acvariu, amenajat dupa gust si posibilitati,
- teoretic, primul pas (dupa achizitionarea bazinului) ar fi sa-ti iei sistemul de filtrare... cu cat mai mare, cu atat mai bine!
- practic, daca te-a luat valul si-ai cumparat pestii... fara sa ai o filtrare corespunzatoare... atunci nu trebuie decat sa faci zilnic teste de apa si sa schimbi apa atunci CAND trebuie si in cantitatea CARE trebuie.
- e ca si cum ai fi populat acvariul inainte sa se termine ciclarea.

Caracteristica biologica a filtrarii nu face nimic altceva decat sa reduca amoniacul si nitritii din apa... daca ai timp si chef sa schimbi multa apa / la intervale dese de timp => atunci se poate si fara.
Exista crescatorii de discusi, in Asia, unde apa se schimba 100% / zilnic.
Oxigenarea apei este obligatorie, insa!

Revenind la exemplul teoretic de mai sus, eu sunt sceptic cu privire la afirmatia ca se pot tine 10 ciortani intr-o suta si ceva de litri de apa... fara filtrare si fara oxigenare... doar cu un schimb saptamanal de apa.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: