[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator 160 litri cu multe intrebari.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cosminnicolae wrote:Chiar nu prezinta interes si problemele cu care ma confrunt, astfel incat sa ma ajute si pe mine cineva care a trecut prin asa ceva?

nu dispera, baietii sunt inca in concediu. In curand o sa ai parte de mai multe raspunsuri decat iti doresti

completeaza apa in bazin inca 2-3 cm ca sa nu se mai vada fanta aia de lumina( o sa se vada cu totul altfel). Lumina e putina pentruca ai nevoie de mult mai multe plante, pe urma o sa vrei plante mai pretentioase sau gazon, si nu uita ca si plantele trebuie sa "manance"-deci ai nevoie de fertilizanti pentru ele.

pentru plante viziteaza rubrica vanzari sau donatii. Sunt preturi mult mai rezonabile decat la magazin

stiu ca este greu acum dar fundalul ala strica tot fasonul, la fel ca si plantele de plastic

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu te baga la moss( am vazut ca ai cerut la donatii). Ai nevoie de plante. Moss-ul este un muschi pe care o sa-l folosesti mai tarziu daca o sa-ti placa. Cauta plante cu crestere rapida ca sa-ti echilibrezi acvariul si pe urma peste 2-3 luni le schimbi cu ceva mai pretentios daca vrei

[Yahoo!]
cosminnicolae
Junior member

IP:

Am inteles, multumesc anticipat.
Ca si iluminare, am doua neoane t5 cu lumina 865, insa nu-mi amintesc exact lungimea, cred ca 580mm, cele de 24w.
Ca si perioada a iluminarii, sunt deschise cam 10 ore pe zi, am constatat dupa documentatie pe forum ca este cam mult, am redus de doua zile la cca 6-8 ore pe zi, sper sa fie bine, in ideea in care as vrea sa scap si de algele care ma deranjeaza.
Am cumparat ieri si doi pesti SAE, citind ca ma ajuta la eliminarea acestei alge.
Pe langa asta, am mai populat acvariul cu 3 neoni (am 4 in total), cei 2 SAE, un gup femela, un guppy femela.
Mi-as dori sa trec la pesti ceva mai mari, zona de vizionare a acvariului este departata de el, si acestia sunt tare mici, aproape ca nu se vad, insa nu stiu cum si cu ce sa incep...
cosminnicolae
Junior member

IP:

De asemenea, am eliminat planta artificiala,am completat cantitatea de apa si urmeaza sa inlocuiesc fundalul cu unul negru ,insa mai astept sa achizitionez ceva plante, pe care as vrea sa mi le recomandati dvs.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

o combinatie buna de neoane este 865 pe care il ai si tu cu 830. Sunt ieftine si asigura lumina necesara plantelor. 830 qre o lumina usor rosiateca, dar combinat cu 865 e ok. Urmareste donatiile, apar deseori plante cu crestere rapida. Intreaba-l pe cel care doneaza ce plante sunt.

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

7 ore de iluminare iti sunt de ajuns

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cosminnicolae
Junior member

IP:

Multumesc frumos de informatii, m-am conformat, iluminare 7 ore. Alga a mai scazut, pare ca e pe duca! ;)
cosminnicolae
Junior member

IP:

Buna seara,
Ma gandesc de ceva timp sa inlocuiesc actualii locatari ai acvariului cu ceva discusi...
Niste sugestii in ceea ce privste numarul acestora si eventual specii?
Multumesc.
stefanp
Moderator

IP:

Acvariul e mic pentru discusi ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: