[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reactor de calciu  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
dragosch1
Member

IP:

Salut,

Intentionez sa imi achizitionez un reactor de calciu insa pe net am dat peste zeci de modele, marci, etc. Pana acum am dozat Ca, Mg, etc cu dozatorul insa nu cred ca este ok sa introduc atatea cloruri in apa si înafara de asta m-am plictisit sa tot prepar substante.
Mi-ati putea recomanda un model pentru un bazin de ca 600 litri populat in mare parte cu corali duri?
Atasat o poza a acvariului.

Multumesc
[Thumb - DSC_00391.JPG]

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos bazinul dar cred ca subiectul trebuia deschis in sectiunea Hardware nu in sectiunea jurnalelor bazinelor mari
[Email]
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cineva zicea "cand totul merge perfect, nu schimba nimic"....
nu prea mai sunt asa la moda reactoarele de calciu....mult mai ok ar fi o pompa de dozare de calitate.

reactoarele de calciu pot prea usor sa iti buleasca bazinul....dar faci cum crezi...

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

+1 Pentru comentariul lui elven,mai bine cu pompe de dozaj.
A si bazinul arata intr-un mare fel,frumos

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2015 15:03:03

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Am mutat eu topicul, aici... acvariul arata foarte misto, felicitari!
Nici eu nu m-as complica cu reactor de calciu... ia in considerare solutia cu pompele de dozaj.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dragosch1
Member

IP:

Multumesc pentru sfaturi.
Nici eu nu as vrea sa arunc banii pe un reactor de calciu insa din diverse discutii am inteles ca ar fi mai bun fata de dozator pt ca nu s-ar acumula atatea cloruri in apa. Momentan folosesc pompa de dozaj de la GHL, problema nu este pompa ci solutiile care trebuie pregatite. In acest moment pregatesc in recipiente de 5 l insa la un dozaj de 200 ml/zi se consuma destul de repede. Credeti ca daca as face solutia mai concentrata a.i. sa dozez mai putin/zi ar fi vreo problema, se precipita ceva, etc?

Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Eu cred ca poti linistit sa concentrezi solutia. Problema este ca uneori se satureaza apa de ozmoza in care diluezi sarurile.
Daca aditionezi cantitatea de mai multe ori pe zi nu ar trebui sa se precipite. Pune si diferenta de 30 minute intre solutiile de Ca/Mg/Alk

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras

Forum Index » Hardware
Go to: