Acvariul functiona bine, toate bune si frumoase. Ma duc la hornbach (Timisoara) sa mai iau niste neoni. Nu am fost foarte atent cand i-am cumparat. Ajung acasa ii bag in acvariu. A doua zi mor 3. Ma uit, aveau boala aia specifica lor. Nu stiam ce sa fac, a 2-a zi au murit majoritatea.
In fine, separ pestii ramasi in viata, am luat Voogle de la Easy Life etc.
Scos tot din acvariu, plantele le-am tratat cu ocazia asta cu putina apa oxigenata ca aveam mici inceputuri de alge, scos tot substratul, curatat temeinic acvariul, pus alt substrat nou (JBL Aquabasis + Nisip negru 2-3mm). Replantat tot, am pastrat 20% din apa din acvariu veche, 80% de la robinet lasata peste noapte + Aqua Safe de la Tetra sa fiu sigur ca scap de clor.
Am bagat si 2 lemne de mopan fierte 4 ore inainte si lasate peste noapte in apa ca sa stea la fund. Lemnele astea au facut o mucoasa alba pe ele subtire. Am inteles ca e oarecum normal, si o sa dispara. Ma insel ?
Asta a fost acuma 2 zile. Astazi pestii nu dadeau semne prea mari de bucurie si stateau cam prea cuminti printre plante.
Fac repede teste la apa si am urmatoarele valori: (PROBLEME)
Ph 6.3
NH4: 0.05
Kh: 6
No3: 10
No2: 1
Detalii acvariu:
60x30x30 54L
2x24W T5 AquaZonic
Co2 butelie 1b/3sec
Temperatura: 26
Filtru Extern Eheim Ecco Pro 130
Surprinzator pestii inca traiesc.
Cand am facut toata operatia, nu m-am atins de filtru, ca sa nu omor bacteriile din el.
Ce ar trebui sa fac in continuare? Schimburi de apa 20% zilnic ? Sa bag FilterStart ? Va rog orice sfat este binevenit.
Poza cu acvariul: